סיפור אישי

dianchic84

New member
סיפור אישי

ברצוני לשתף אתכם בסיפור שלי ולקבל חוות דעת. בת 28. אני מוסיקאית ופסנתרנית. בגיל 11 עליתי לארץ מגיאורגיה. מאז שאני זוכרת את עצמי מוסיקה ופסנתר מלווים אותי כל הזמן. הרבה שעות של נגינה ולימודים, מבחנים והופעות, תחרויות ופסטיבלים. מצד אחד נגינה היתה כל העולם בשבילי, מצד שני תמיד היה לי מחסור בחברים. מבחינה בריאותית הייתי תמיד בריאה חוץ מכמה קילוגרמים מיותרים שעם הזמן הפכו להרבה. וכבר כ 10 שנים שאני מנסה לרזות ולא מצליחה. אם ירדתי אז אחר כך תמיד עליתי. בקיצור להיות רזה (במידה כמובן) תמיד היה אחד החלומות שלי. לפני כחמש שנים חליתי בבולמיה וסבלתי מזה כשנתיים עד שסיפרתי על זה לחברה טובה (שהיא מאמנת כושר במקצועה) שעזרה לי לעצור את זה. קיבלתי ממנה את כל התמיכה שהייתי צריכה וגם הרבה יחס ואהבה. ממש כמו אחות וגם חברה יחידה שהייתה לי בעצם. חוץ מזה שהפסקתי עם הבולמיה בעזרתה גם ירדתי במשקל בצורה בריאה ונכונה , הייתי מאוד מאושרת, מלאת שמחת חיים. מרוב שהייתי מאושרת הבחינו בי שאני יותר מדי ב"היי". אז (לפני שנתיים בערך) התפרצה לי מאניה דיפרסיה. מחלה שפגעה בי, השפיעה על המשפחה שלי וכל הסובבים אותי. הקשר עם החברה נותק, מה שגרם לי לעצב רב ודיכאון עוד יותר. שכחתי לציין שהייתי נשואה כ 3 שנים, ובעקבות המחלה התגרשתי. בזבזתי הרבה כסף על כל מיני שטויות כמו למשל על התקשרות עם המיסטיקנים בגלל חוסר וודאות ודיכאון שהייתי. כיום אני מטופלת תרופתית ומרגישה מאוזנת, גרה אצל ההורים שלי ומקבלת המון תמיכה ואהבה למרות שאני אכזבתי אותם הרבה פעמים. ולמרות שיש לי משפחה מדהימה ותומכת עדיין אני מרגישה לבד. אני עובדת בשתי עבודות. עבודה אחת בקונסרבטוריון בנס ציונה כמורה לפסנתר ובנוסף עובדת במענה טלפוני, שיחות יוצאות. אז אני פונה ליעוץ, איך ואיפה אפשר למצוא חברים טובים? אני אשמח לקבל תגובות וחוות דעת אולי זה יעזור לי. אשמח גם לענות על השאלות. המון תודה מראש.

איפה מוצאים חברים

אומר לך בקצרה שחברים מוצאים בכל מקום שבו נמצאים.

אם את לא מצליחה כרגע למצוא לך חברים, יתכן וחסר לך משהו שמפריע לך כרגע.
את החוסר ניתן לאתר ולתת לו מענה במפגש אישי ולא כל כך במענה כללי בפורום.

ommerl

New member
הוצאת לי את המילים מהפה/מקלדת

AlexCoaching

New member
כמה אופציות מעניינות

תודה לך על השיתוף האמיץ!
חברים באמת אפשר למצוא בהרבה מקומות.
האם ניסית ליצור חברויות דרך מקומות העבודה ?

ציינת שאת אוהבת מוסיקה ופסנתר.
תחפשי מקומות שיש בהם מפגשים חברתיים מסביב לנושא הזה.
אופציה נוספת היא לחשוב על דברים חדשים שהיית רוצה להתעניין בהם ?
באיזה מסגרת אפשר למצוא אנשים שגם מתעניינים בדברים כאלה ?
אופציה נוספת שיכולה לעבוד. היא לעשות חיפוש בפייסבוק על דפים וקבוצות בנושאים שמעניינים אותך.
אני יכול להעיד שבפייסבוק הרבה פעמים נוצרות קבוצות מאוד מעניינות.

מהניסיון שלי מה שאפילו יותר חשוב, זה ליזום ברגע שאת כבר מוצאת מסגרות חברתיות שמעניינות אותך.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
חברים

דיאנצ'יק יקרה,
עברת הרבה בחייך, ואני מלאת הערכה לאומץ בו את ניגשת לדברים שוב ושוב, ולאמונה שלך ביכולת שלך להתקדם ולצמוח. נשמח לתמוך בך בדרכך.
למצוא חברים זה מסע, שמתחיל בצעדים קטנים. הוא מתחיל בלשים לב מי נמצא מסביבך, ולהתחיל לשוחח איתם על דברים קטנים שקורים מסביבכם. וממשיך בלשבת ביחד לקפה בהפסקה, ואחר כך לקפה אחרי העבודה. לא כל אחד נהיה חבר קרוב, אבל מרשת של חברות במהלך הזמן יהיו כמה שיתגלו כמתאימות יותר.
עוד אפשרות היא להגיע למעגלים חברתיים נוספים – למשל לעסוק בתחביב שיש לך ולפגוש אנשים סביב זה, בחוג או בקורס.
יכול להיות שזה יהיה לך קל ופשוט, ויכול להיות שתיתקלי בקשיים, בכל מיני אמונות שיש לך שעוצרות אותך – על עצמך ועל אחרים. איש מקצוע יוכל ללוות אותך בדרך ולסייע לך להתגבר על המכשולים, ואת מוזמנת לשתף גם כאן באתגרים שאת נתקלת בהם.

חברים

קוראת מסיפורך שעשית קברת דרך משמעותית
חברים ניתן למצוא בכל מקום. עם עדיפות למקומות שיש לך ענין בהם. כך יוצרים עם החברים ענין משותף שנכון לך ומקל בתקשורת
לא מכירה אותך אבל אולי מימניות חברתיות או תקשורתיות בנאישית זה צד שמצריך חיזוק
ואת זה ניתן לעשות באימון
בהצלחה

קיבלתי יופי של תשובות

חברים נמצאים בכל מקום, אלא אם יש לנו מחסום פנימי ליצירת קשרים.
עליו ניתן לעבוד, כמובן, ולשפר את המצב הרגשי שלנו כך שחברויות יבנו ולא רק יהיה פוטנציאל לא ממומש.

דווקא בעיני טיפול יתאים כנראה יותר מאימון, על הרקע הקשיים הגדולים והמחלות שחווית.

הרבה טוב

malka01

New member
שלום יקירה

אני רואה כמה את אמיצה, כישרונים ... מה לדעתך הכי יעזור לך במציאת חברים? ומה את יכולה לעשות כבר היום כדי שתוכלי לקדם זאת?

dianchic84

New member
ניסיתי הרבה דברים

בינתיים לא הולך. כמו שסיפרתי הייתה לי חברה מאוד יקרה וטובה שעזרה לי לעבור הרבה דברים קשים והיא לא בקשר איתי יותר ועצוב לי בגלל זה.

dianchic84

New member
לא יודעת

אני חדשה כאן בפורום ובכלל באתר, יכול להיות שמפה אני גם אכיר אנשים. זה משהו שלא ניסיתי עוד

malka01

New member
בהצלחה!

בנוסף, בפורום נתנו לך עצות מעניינות, את יכולה לחשוב לאיזו מהן את הכי מתחברת ואפילו לשלב בין כמה עצות ולקבל, ליצור אחת משלך

יש לך אתגר אמיתי!
תצליחי!

Ron H

New member
החבר החדש

היי לך

קראתי את שכתבת, כל הכבוד על האומץ והפתיחות.
גם אני עברתי מספר אתגרים שהחיים זמנו לי ולאחר שאנו עוברים אותם אנו הרבה יותר מכושלים.
לעיתים עוזר להביע אסירות תודה על מה שיש לנו היום לעומת המקומות שהיינו בהם או שהיינו יכולים להיות בהם.
עברת התמודדות עם בולמיה והתפרצות מאנית אני בטוח ביכולתך לעמוד באתגר של להגדיל את המעגל החברתי שלך.
אני מצטרף להצעות שנכתבו - פעילויות חברתיות סביב נושא שמעניין אותך המביאות מגע עם אנשים חדשים מסייעים להכרויות תחת עניין משותף
(זה יכול להיות כל דבר, צילום, אומנות, הרצאות, טיולים, ספורט ועוד ועוד...)
ניתן גם לאתר קבוצות בפייסבוק ובפורומים אך כל עוד הם מהווים אמצעי לקשר אישי ולא תחליף עבורם.

וכן אם מצאת את עצמך בפורום של אימון, להעלות לבטים כאן ואולי לנסות אימון גם יוכל לסייע

המון בהצלחה
אשמח לשמוע על התקדמותך, אני בטוח שתצליחי

בברכה, רון

למעלה