סיפור אישי....

רבקה523

New member
סיפור אישי....

ביום שבו אוכל ללבוש בגד ים שוב, ובאמת להרגיש טוב... ללבוש שמלת מותן צמודה ולהרגיש הכי פצצה, כל העיניים עליי, אני מהממת ומושכת.

כרגע אני מרגישה כמו גוש שומן לא מוגדר, תוצאה הרסנית של נפש אבודה. ההפרעת אכילה זה ביטוי להרבה דברים שגם אם אשים את האצבע עליהם זה לא יעזור להעלים אותה. אני חייבת להשתנות, אני חייבת להתחיל לעשות ולהגיד מה אני באמת רוצה, ביום שזה יקרה ההפרעת אכילה תיעלם. אבל אני מפחדת לאבד כל כך הרבה כתוצאה מכך. מפחדת לאבד אישור, הזדהות, קבלה. מה שאני באמת רוצה זה לקום ולעזוב הכל, לטוס להודו ולהתחיל לחפש את עצמי. אני רוצה לצאת למסיבות ולדפוק את הראש, אני רוצה לשכוח מה זו אחריות, מה זו כבדות. אני רוצה לרקוד עד שהנשמה תצא לי ולהמשיך לפאב הבא אחרי שנתתי את כולי. ובסתר בסתר, אני רוצה לדעת מה זה סקס טוב, מה זו אורגזמה שבאה מחרמנות אינסופית. אני רוצה לעשן ולראות הזיות, אני רוצה לקבל תובנות, אני רוצה לצרוח ולהתגלגל בשדה עד שלא יהיה לי אוויר. לטייל ולראות מראות עוצרי נשימה, להכיר אנשים. לנהל שיחה כאשר אין דעות קדומות, מחשבות שגויות, נסיון למצוא חן או להזדהות, לנסיון להרשים. נטול אינטרס, נטו להביא את עצמי. לדבר בשפת ה"אני מאמין" שלי. אני רוצה לחוות מה זה לא להתעסק בלשון הרע, לא להתעסק ברכילויות, רק בהומור ובכיף, הארות, סיפורי חיים – לאורך תקופה ארוכה. אני רוצה להסתכל במראה ושעינייה של הדמות המביטה חזרה ינצנצו במלוא הויטאליות של החיים. אני רוצה להקשיב ללב, כרגע הוא רוצה את כל הדברים שהוא לא חווה עדיין, גם דברים הרסניים. רק אז – ההפרעת אכילה תיעלם. אבל כל אלו חלומות באספמיא, שכן אני אדם מתוסכל שאוגר במגירות בלב המון טינה, ממש לתת שם ותפתח המגירה עם כל הטינה. אני בתחושה שמישהו איפשהו מתישהו בכל זמן נתון נגדי, רוצה ברעתי או לא מחבב אותי. אני מלאת ניגודים, לדוגמא, אני יכולה להגיד על עצמי שאני מאוד עסוקה במה חושבים עליי, ומצד שני שיקפצו לי ושאני אתנהג איך שבא לי. הפסקתי להפעיל את הראש, אני מחפשת את האיזי-וואי- במיוחד בלימודים. אני בזה להתעסקות שלי בפייסבוק ולהתמכרות לשטחי ולרדוד. אפילו השפה שלי נעשתה דלה, אני לא מתבטאת טוב כמו שהתבטאתי לפני 5 שנים נגיד. אני כועסת, ומוציאה את הכעס על חבר שלי. רק הוא שק האגרוף שלי, הוא ואני עצמי.
ההפרעת אכילה שלי מתבטאת בבולמוסים מחרידים, ללא "הטהרות". פשוט בולמוסים. עלייה במשקל באופן קיצוני. לפני כמה זמן ניסיתי להקיא לאחר תקופה שכן הייתי בדיאטה וראיתי שאני מצליחה להקיא רק את הארוחה ולא את המתוקים שאחרייה. זה היה נורא. האם למישהי יש כאן הפרעת אכילה בצורה הזאת, יודעת את שמה המקצועי ויכולה לספר לי את חוויותיה וידיעותיה?

ברח לי לפני הזמן...

אנחנו לא יכולים לאבחן כאן, כמובן. תצטרכי לפנות לאיש מקצוע ולתת לו לאבחן אותך. מה שכן, לי יש גם אכילה בלתי פוסקת וגם התקפי זלילה מחרידים, כמו שכתבת כאן. אני רק מבקשת שתשתדלי לעדן קצת כשאת כותבת על מה בדיוק הקאת ומתי ואיך, אולי עדיף להימנע מלציין את הפרטים הכל כך ציוריים האלה.

רבקה523

New member
אלומת אור

כבר זמן רב שאני קוראת את כתבייך. את יודעת, אני לגמרי מקבלת את הביקורת שלך אבל יחד עם זאת, יש דרך להגיד את הדברים. רק רציתי לפרוק.

אז בואי תסבירי לי בבקשה

איך הייתי אמורה לנסח את הדברים בלי לפגוע בך. אשמח ללמוד.

קולדון

New member
לפעמים הדברים עוברים מסך קצת יותר קשה

ממה שהתכוונו.

ואני בטוחה שאלומת האור לא התכוונה לכתוב לך בצורה קשה מידי.
לפעמים הוספת האייקונים עוזרת, אבל בעיקרון.. תנסי לקחת בחשבון שאי אפשר ממש להבין את האינטונציה, ומשם נופלות הרבה אי הבנות.

חוץ מזה, ברוכה הבאה אלינו :)

תמרה45

New member
אני לא יודעת אבל

אם את רוצה לטפל בזה את צריכה לטפל בזה
אף אחד לא אמר שזה קל וזה בטח קשה אבל טפלי בזה, זו הדרך היחידה ובוודאי שאף אחד לא יעשה בשבילך את העבודה

היי רבקה

יש כאן הרבה שמכירות את הצורך לאכול עד שכל הרגשות יעלמו, לאכול כדי לסתום את כל החורים בנפש ובלב. יש כאן הרבה שמכירות את הסבל שבבולמוסים. אף אחת לא יכולה לאבחן אותך דרך המחשב, אבל לא משנה מה ההפרעה שממנה את סובלת- יש לך מקום כאן, יש כאן אכלניות כפיתיות ויש כאן בולימיות, וגם אנורקסיות- וכולן יכולות להבין חלקים גדולים מהתמודדות שלך ומהכאב שלך.

מהתיאור שלך זה נשמע שלא רק באוכל את עסוקה בלרצות לאכול את הכל אבל לשנוא את עצמך על זה... אלא גם בכלל בחיים.
ואני חושבת שהרבה פעמים הדרך שבה אנחנו אוכלים מספרת גם על איך שאנחנו חוות את העולם ומתמודדות איתו.

היית פעם בטיפול סביב הנושא של האוכל או בכלל?
מי יודע על מה שאת מתמודדת איתו?

ברוכה הבאה אלינו.

רבקה523

New member
תודה רבה

תראי, להגיד שבאמת הלכתי לטפל וניסיתי בכל כוחי לא אוכל להצהיר בפה מלא, מה שכן הלכתי למרכז הפרעות אכילה, ניסיתי שתי פסיכולוגיות ולאחרונה גם מטפלת אנרגטית. לא מצאתי פתרון אך זה רק באשמתי, לא ניסיתי מספיק. אני סטודנטית ואני לא מוצאת את הזמן עכשיו או את הכסף לעזור לעצמי. אולי באמת הגיע הזמן.. למי פונים בכלל? כשהגעתי למרכז להפרעות אכילה לא הרגשתי ממש ששם מקומי, שם אמצא את העזרה. אני אכלנית כפייתית עם זאת אני לא סובלת מדימוי גוף נמוך, כשאני בימי ״הטובים״ אם אפשר לקרוא לזה כך, אני מודעת לזה ולא מרגישה צורך לשנות או להוריד עוד. כלומר תפיסת המציאות שלי, לפחות מאיך שאני רואה את זה, יחסית תקינה - גם כלפי עצמי וגם כלפי הסביבה.

יומולדת שמח

הפרעות אכילה לא משבשות את כל תפיסת המציאות, וכמו כל חולי, יש בהן רמות. אבל זה לא מפחית מהמצוקה שאני בטוחה שאת מרגישה, או מהזכות שלך לקבל עזרה.
אם את לא מרגישה שאת צריכה מרכז כוללני להפרעות אכילה, אפשר לפנות לטיפול פסיכולוגי רגיל, שאני בטוחה שיש לך מה להתרם ממנו,
וגם לטיפול דיאטני- שם כדאי להגיע למישהי שמבינה בהפרעות אכילה- שיכול לסייע לייצב את האכילה ולארגן אותה.

זה נשמע כאילו דווקא ניסית בכל מיני דרכים לגעת בבעיה הזו, וטעמת כל מיני טיפולים.
מה גרם לך לעזוב כל אחד מהטיפולים?
למה לא נשארת באף אחד מהם?

כמהאפשר

New member
רבקה:)

ברוכה הבאה לפורום:)

קראתי את הודעתך ואני שומעת אותך.
שומעת איזושהי אכזבה, אולי?
קצת מהעולם. קצת מההתמודדות עם החיים. בני האדם. הסביבה.
הצורך להתבגר. להתעמת עם המציאות.
עם הבנות.

נשמע שאת מתמודדת עם דברים לא פשוטים, אבל נשמע שאת מתמודדת איתם בגבורה. יוצרת לך את המציאות שלך, בצעדים קטנים-
בתוך המציאות של העולם הזה.
לומדת כיצד לחיות אותה.

דווקא אני, בהודעתך, לא קראתי שום דבר שצריך לעדן, מלבד אולי השורה לפני האחרונה שיכולה להחשב לטריגר- וגם הוא בקטנה.
כל הכבוד על הכתיבה, על הפתיחות, על המודעות-
ובעיקר על הכתיבה שנשמעת כמגיעה מתוך מחשבה, הרהור ותנועה קדימה.
לא התבחבשות והתפלשות בתוך זה.
נשמע שאת עושה עבודה עם עצמך, מוכנה לבדוק דברים מול עצמך- אבל יחד עם עצמך. ממקום של כנות. לא ממקום של הלקאה עצמית ושקיעה-
ואלו לא דברים של מה שכך!

כמהאפשר

New member
אנחנו אנשים שונים, ברור שתהיינה לנו רגישויות

שונות וסף רגישות שונה-
אבל בדיוק בשביל זה יש טריגר, שמציינים בתחילת הודעה. לומדים את זה עם הזמן ועם ההכוונה של בנות הפורום והמנהלות. בנות יודעות שלוקח זמן ללמוד, ואני משערת שכולנו רגישות כלפי בנות חדשות בדיוק כשם שהיו רגישים כלפינו בהתחלה.
ככה אני רואה את זה.

בעיניי, כל עוד לא עוברים על חוקי הפורום- דווקא כאן לא המקום לעדן.
דווקא כאן מוציאים את התכנים הקשים, דווקא כאן המקום לפרוק, להיפתח,
להוציא.
בוודאי שבהתחלה.
דווקא כאן המקום להרגיש בטוחה ושמותר ויקבלו אותך.

אז לא, אני לא מסכימה.
מכבדת את הרגישות שלך- אבל זה על האחריות שלך להכנס ולקרוא את ההודעות.
זו הבחירה שלך וההבנה שיש השלכות על המצב המנטלי שלך היא גם שלך.
הבחורה כתבה בשפה עדינה, רגישה, חשופה. ויש מקום להתחשב ויש מקום גם לקחת מקום.

למה יש לי הרגשה שאת מחפשת אותי כל הזמן?

זה מאוד לא נעים לי, סתם שתדעי.
הסברתי. דניאל הסבירה. הבחורה קיבלה. אבל לא, את ממשיכה לחפש ולתקוף אותי. אז חלאס בבקשה ממך.

כמהאפשר

New member
אני באמת לא יכולה לדעת,

אבל כמו שכתבת- זו הרגשה שיש לך וכמו כל הרגשה, יש לה מקום והיא לגיטימית.
אני שמחה שכתבת אותה, רק נדמה לי שהיה לזה קצת יותר מקום במסרים, שם אפשר היה להתייחס לזה בצורה יותר מכובדת וראויה.

בכל אופן,
אני מציעה לך לנסות לקרוא את ההודעות כמו שהן ולא לחפש משמעות וכוונה שאין בהן.

רבקה523

New member
וואו.. איזו הודעה נפלאה

את צודקת. כנראה שיש נימה של אכזבה בהודעתי, אך באותה נשימה אני באמת מזהה את החשיבה קדימה והרצון לשנות, בזכותך. וזו מתנת יומולדת (שנגמרת בעוד חצי שעה) נפלאה.

למעלה