סיפור אישי - חתונה

תומר846

New member
סיפור אישי - חתונה

שלום חברים, יצא לי לעיין בפורום מדי פעם אך הפעם החלטתי לשתף. אני מגדיר עצמי כמגמגם קל. זה תוקף אותי בסיטואציות מסויימות או מול אנשים מסויימים. אחד הדברים שהכי הלחיצו אותי כבר במשך שנים (כבר מגיל ההתבגרות) זהו מעמד החופה, שבו אנו נאלצים לדקלם משפטים מול קהל. לעיתים זה היה מגיע למצבים שהייתי חושב על הסיטואציה ומתקשה להרדם, ומזיע בכל הגוף. משהו נורא. לפני כמספר שבועות הגעתי למעמד הנ"ל. לצערי כל היום הראש שלי לא היה נקי ועסקתי באיך אני עובר את זה בשלום ונמנע מקטסטרופה. כמו כן, ביקשתי מהרב שיביא לי את הברכות כתובות על מנת שאקריא אותן, דבר שמקל עלינו כפי שאתם יודעים.. ברגע האמת בברכה הראשונה הרגשתי תחושת בטחון שאני יכול בלי הדף אך גמגמתי במילה מקודשת (זו המילה שהפחידה אותי מכל!!) דבר שגרם לי למבוכה, אבל התעשתתי והמשכתי לקרוא בצורה סדירה. בברכה השניה כבר היה טוב יותר והרגע הקשה כבר מאחורי.. אני חייב לומר שיצאתי ברגשות מעורבים: מצד אחד אני שמח שנמנעתי ממבוכה גדולה שממנה חששתי כבר 15 שנה בערך, ולא קפאתי שם על הבמה, מצד שני מתסכל אותי שזה לא עבר חלק. כמובן שלא נעים לי לצפות בסיטואציה הספציפית בסרט ... עצות שלי לכל החבר'ה שהולכים לעבור את זה ומוטרדים: 1.אל תתרגשו! תקחו אפילו רסקיו או תשתו קצת אלכוהול. התרגשות עושה רע! 2.תקראו את הברכות מדף. זה מקל מאוד ומוריד לחץ, במיוחד ברגע האמת. 3.אל תהיו כמוני ותנסו לא לחשוב על זה יותר מדי. זה ממש פוגע בבריאות. מאחל המון המון הצלחה לכולם!!!

geashono

New member
פרספקטיבה שונה

ונניח שהיית קורא בלי לגמגם,היית הופך לאדם אחר? בד"כ הגמגום מעסיק אותנו יותר מאשר כל אחד אחר. אני חלילא לא ממעיט מהבעייה,זה קשה להיות שונה ובטח כשמרגישים אי שליטה על הדיבור או אפילו אי יכולת לדבר. אבל לפי נסיוני החיים נעשים קלים יותר כשמתמקדים פחות באם מגמגמים או לא. לפני 3 שנים לא יכלתי לגמגם עם אף אחד ,היום כבר אני מגמגם כמעט בכל הזדמנות. להגיד שזה קל,ממש לא,עדיין קשה לי לגמגם קשה ,אבל זה הרבה יותר קל מלהסתיר את הגמגום בכל מחיר.

yakovs

New member
מזלט| תומר

עיין כאן ערך חגי ארד בסרטו גם וגם.

שי שורק

New member
מברוק לחתן תומר

אני ממש מבין אותך ואת התחושות המעורבים.זה מה מזכיר לי אותי כשגמגמתי מול אנשים (לפני הקורס והשינוי ) עצמתי עיניים ,שלא יראו אותי או שאני לא אראה אותם ,מעין בריחה,זה ממש לא עזר לתחושותי. בכל מקרה טיפ קטן - "תיקח הכל בפרופורציות הנכונות " ובפרט את הגימגום, לי זה מאוד עזר ועוזר מתחושת הלא נעים!! אבי תמיד אמר לי שלא נעים לגנוב!! . בהצלחה בחיי הנשואים ומזל טוב

shaihac

New member
..

וואי אני תמיד חושב על היום הזה על הרגע הזה פשוט פחד מטורף!!!

תומר846

New member
תודה על התגובות!

לגביך shaihac, אני ממליץ לך לא לאמלל את עצמך כל יום במשך שנים בשביל סיטואציה של 5 דקות. באמת שחבל על הבריאות. תחיה את חייך וכשיגיע הרגע תתמודד ואני מאמין שיהיה טוב.

shaihac

New member
זה הפחד

אין זה מטריף תמיד באירועים שאני רואה את הסיטואצייה הזאת אני אומר לאחותי ברגע הזה נראלי אני יתעלף... פשוט לפי דעתי אני ישתה קצת וודקה לעורר את הביטחון או משו

dinter

New member
אני שמח ששתפת אותנו בסיפור!

העיקר שהכל כבר מאחורה..

lyrinca

New member
מרגש!!!

קודם כל, מזל טוב! שנית, כמה כיף לשמוע שהצלחת להתגבר על הסיטואציה. שלישית, קל להגיד "אל תתרגשו", אבל קשה לעשות... :) אמנם אינני מגמגמת בעצמי, אבל אני מבינה את הסיטואציה ומאוד מעריכה את השיתוף של החוויה מצדך.

למעלה