סיפור אינטימי

פרינה

New member
סיפור אינטימי

נתקלתי בשיר הזה של רחל שפירא לפני כחודש והוא לא נותן לי מנוחה מאז. במקום אחר הוא נקרא גם " שיר למענך". ברור לי שהוא יושב אצלי על כמה קצוות עצב חשופים אבל המסר מתפזר למרכזים שונים ואני לא ממש מבינה מה הוא אומר לי. וכבר חשבתי: היא משתוקקת לאהבה? לסקס? לילד? להשראה אומנותית? והוא , הוא איש ספציפי? שכבר פגשה? שכבר אהבה? אולי הוא לידה אבל לא נותן לה את מה שהיא רוצה? אולי הוא נסע למרחקים? אולי הוא נלחם איפה שהוא? אולי הוא כבר מת? ובכל פעם שאני חושבת שהבנתי, אז יש איזו שורה שלא מסתדרת בשום אופן. בחיפושי, ראיתי את השיר הזה מצוטט בפורום הורים לטיפולי פוריות. שם זה נראה כל כך חד משמעי. אבל אני לא משם. אז למה זה כלכך מסעיר אותי? אודה על כיוון. אפילו אם זה יהיה: "זאת גדולתו של שיר, שכל אחד יראה בה משהו מתוכו." והנה השיר ביצוע: חוה אלברשטיין מילים: רחל שפירא לחן: נחצ'ה היימן לו ידעת איך כל נים שבי ירא. אני רואה את השדות סופגים גשמים, אני שואלת את עצמי מתי מתי יבוא יומי להיקרא. על מצע האדמה תשוקה שלי הונחה. אני שואלת את נפשי להיות ברוכה. נותר גופי בצמאונו. אתה יודע את חומו ותמהונו ועוצם עלבונו. מכל נבט ועלעל נוטף הטל ובתוכי ממתין לו בכי מיוחל. אני נמשכת לתלמים, אני הופכת רחמים ותחנונים - חיים שלמים כל נים שבי ירא.

ה0ה

New member
שיר יפה...

כל כך יפה. לי נדמה שמדובר באמת על עקרות.

ה0ה

New member
לא יודעת.

אגב, זה לא "שיר למענך". שיר למענך הוא שיר אחר. אולי ירא במובן של רוטט. מקובל מאוד לדמות את האישה לאדמה פוריה. אני אפילו חושבת שהשיר די אבסולוטי במשמעות הזו.

Indie62

New member
אכן זה מתחבר לי לנושא הפריון

בעיקר בגלל מילים כמו "בתוכי ממתין לו בכי מיוחל" ו"אני רוצה להיות ברוכה", שמתחבר לי לניסוחים שמדברים בהם על הריון. נראה כאילו כל העולם חי ונושם מלבדה. בהנחה ואכן מדובר בנושא של פריון אז אני מניחה שנשוא השיר הוא אלוהים. ואני חושבת שהיראה היא מפני האפשרות שהתשוקה שלה לא תתגשם. אם כי בהחלט אפשר לקבל גם פרושים אחרים, לדעתי. יש הרבה חיבור לנושא של להרגיש את החיים, שהיא משתוקקת לחיות והעולם סביבה חי אבל היא עוד לא. גם אהבה ומין הם דברים שיכולים להיות קשורים לחיים וללהיות חי. הגוף שנותר בצמאונו, השדה ספוג גשמים והיא תוהה מתי יבוא תורה להיות גם ספוגה, התשוקה שלה הונחה על האדמה והיא גם כמהה להיות מונחת שם. זה יכול להיות קשור גם למין ולא רק לפריון. ויש בעיני גם אפשרות של פירוש נוסף של כמיהה למוות דווקא - כמיהה לצד חשש. בפירוש הזה מאוד ברור ממה היא יראה. היא רואה את השדות ספוגי גשמים ותוהה מתי היא תיקרא להיות מוטמנת בשדות האלה. התשוקה שלה הונחה על האדמה, כלומר בינתיים רק התשוקה נמצאת באדמה, ובקרוב זה יהיה גם היא עצמה. שואלת את נפשי להיות ברוכה - אולי כפרפראזה על שואלת את נפשי למות. נותר גופי בצמאונו - לצערי, הנה אני עדיין גוף ויש לי עדיין רצונות. וזה מעליב. אני נמשכת לתלמים - להיקבר בהם. חיים שלמים כל נים שבי ירא - מפני המוות אבל גם משתוקק לו.

niRa1975

New member
תירגום לבית הראשון בלבד

אני רואה את השדות סופגים גשמים, אני שואלת את עצמי מתי מתי יבוא יומי להיקרא היא רוצה להיספג באדמה כמו הטל היא מחכה שיומה יקרא, האם היא מייחלת למותה? האם מהפחד היא כל כך יראה?

למעלה