סיפור אופטימי

ההגיוני

New member
סיפור אופטימי

בתוך כל הבעסה השורה בפורום הזה - קצת אור. אני נשוי כשנתיים ,ואב לילד. עם הזמן נוצר קשר בין אשתי לאמא שלי , שלפעמים אפילו דוחק קצת אותי הצידה. אשתי קרובה לאמי הרבה יותר מלאימה. כיום אנו גרים בסמיכות להורי ולא מסוגלים לדמיין מעבר משם עם כל העזרה האינסופית שאנחנו מקבלים. בקרוב אצלכם.

עציון

New member
משהו דפוק אצלכם!!!!

מה זה יחסים טובים בין החמות לכלה עד כדי כך שלפעמים הם דוחקים אותך? אהה, העזרה המרובה שאתם מקבלים. זה מה מקרב אותן? הטענות בפורום הזה בעיקר בגלל חוסר עזרה. הצקות. הקנטות. אבל, במחשבה שניה, למה בעצם שלא יראו היחסים אצל כולם? מי זה הגורם לקרע, הכלה או החמות? בפורום זה תלמד אתה ואחרים שהחמות היא שורש הבעיה....בעצם, זה תלוי מאיפה מסתכלים... לא?

שש שבע

New member
לא מסכימה עציון

לדעתי זה נובע מאישייות, חמות קשה, היתה פעם כלה קשה, וכלה קשה אם לא תעשה לעצמה "ריסט" ותחשוב פעמיים תהיה גם חמות קשה. אני מכירה חמות קשה אימי ז"ל היו לה 4 כלות, 2 הסתדרו איתה נהדר,ולא בזכות אימי, אלאבזכות החוכמה שלהן, השלישית היתה רגישה מידי וניפגעה מכל דבר, למרות שניסינו להסביר לה שזה לא אישי נגדה, אמא שלי היתה מסוגלת להגיד לגיסתי שילדה בת "אין דבר" במקום מזל טוב, וזה כי ככה זה בצפון אפריקה בנים נחשבו יותר, והיא הבינה שהיא מנחמת את הכלה, לא שהיא פוגעת בה. וכל מיני כאלה... והרביעית היא פשוט אישה רעה, קטנונית ונצלנית, אבל יודעת להטעות את הסביבה בהתנהגות שלה, רוצה דוגמא? אמי חיה הצטמצמו בילדים בישולים, במשך שנתיים היא אספה את 2 הילדים הקטנים של אחי וגיסתי הרעה, מהגן, וטיפלה בהם, האכילה והשגיחה, , משעה אחת עד שעה שש, שגיסתי היקרה תחזור מהבנק, כשהיא חזרה, היא קיבלה צלחת טובה של אוכל טרי שאמא שלי בישלה, איזה קוסקוס חם, או מה שבושל , ואמא שלי כל יום בישלה טרי, לפעמים פעמים ביום, אז ההיא אכלה, והיא יודעת לאכול, עשתה גרעפס, והלכה, כמובן שהם לא שילמו עבור הטיפול בילדים, כך שהם חסכו את הכסף, והרבה כסף, מטפלת לשני ילדים במשך יותר משנתים , תעשה חשבון, אימי היתה חולת סכרת, והגיסה ידעה את זה, אז מה היא הביאה לאמא שלי משלוח מנות לפורים ? סלסלה ענקית של ממתקי שוקולד, והשמנה הז חיסלה חצי מהם. בקיצור כשאמא ביקשה שיעשו איתה ליל סדר אחד, או ליל ראש השנה, ההיא עשתה פרצוף, ואחי היה זה שנשלח לההגיד שהם לא באים, למה? כי עושים עם ההורים שלה, אז מה אתה אומר? את הקקי של הילדים שלה, אמא שלי יכולה לנקות, ושהיא תהנה מהם בליל הסדר לא? בוא נגיד שתהיה חלוקה הוגנת, שנה פה שנה שם? לא! כל שנה היתה מוצאת סיבה לעשות עם ההורים שלה, כן, ואנחנו רבנו עם אחי על זה, חתיכת נצלן, שאמא שלה תשמור על הילדים, למה אמא שלנו? ולמה הבית של אמא שלי צריך להיות מבולגן כל הזמן בגלל הקטנים?למה שהיא תהיה מוגבלת ולא תוכל לצאת לשום מקום? והוא לא מסכים להעמיד את הוד רוממותה במקום ולגרום קצת נחת להורים שלו בחג? את השלוש הראשונות אימי אהבה, ואת הרביעית היא ניסתה, אבל היא לא יכלה, היא פשוט רעה מידי, גם אנחנו לא סובלות אותה, כי היא, סנובית, רעה נצלנית, שקרנית, ומחרחרת מריבות, בנוסף, היא שמנה מאוד ומוזנחת, ולא שיש לזה סיבה טובה לזה, מלבד האכילה הכפיתית שלה , ואחי? אחי סובל בשקט, ומגיע לו. איך שהיא מתנהגת לכולם , ואליו, היה צריך מזמן לשלוח אותה לכל הרוחות, אבל הוא לא, הוא פשוט נמושה. איך אתה מתאר לך את הגיסה ה"מקסימה" הזו בתור חמות היום? אני בטוחה שהיא מכרכרת מסביב כולם, אבל מחכה לשעה המתאימה, ככה לדחוף את הסכין המשוננת שלה ולסובב אותה, ואני ממש רואה את זה חי איך היא מלקקת את השפתים למראה הדם. לדעתי אם שתים לא מסתדרות ביניהן, אם החמות מצומצמת הכלה צריכה להיות יותר נדיבה ביחסים ביניהן, אם החמות נצלנית, לעמוד על המשמר, ולהתנהג בקורקטיות, וכן, אני מכירה חמיות שהן כמו אמא לכלות שלן, זה קיים.לא הרבה, אבל קים, ואני מסכימה שיש חמיות רעות, או כלות רעות, אבל זה לא הבסיס, הבסיס הוא יותר צמצום, תנסה להעמיד אותי על טעותי אם יש.

amitmom

New member
שש שבע, ככה זה חוש ההומור של עציון

לא להתעצבן. אני דווקא אוהבת את הציניות שבדבריו (ראי להלן תשובתי מהשרשור הקודם). כרגיל, אני לא מסכימה עם חלק מדבריך. חמותי הפולניה הכשרה ניסתה לנחם אותי על כך שיש לי בבטן בת..אני רתחתי מזעם. לא מזיז לי אם מוצאה הוא מפולין, מרוקו או מהרי קווקז...על כל ילד/ה בריא/ה אומרים אמן וסותמים את הפה לא צריך לנחם אישה הרה על מין הולד שלה..בעיני זו פרימטיביות ממדרגה ראשונה ו..כן אני גם הייתי זועמת על כך כגיסתך. בקשר לסכרת..חביבתי, גם לי יש סכרת ותתפלאי לשמוע שיש אנשים שלא ממש מבינים מה זה אומר וגם אני קיבלתי לחג בונבונירות וסלים מלאי שוקולד מחברות נפלאות וטובות שלי..הן יודעות שיש לי סכרת אבל בחג נותנים משהו מתוק..לא כל דבר נעשה בכוונה תחילה. אני מסכימה איתך בקשר לחגים. אני לא סובלת את חמותי אבל אנחנו כל פעם אצל מישהו אחר..צריך שיהיה פייר לכל הצדדים. בקשר לבעיות שלך עם גיסתך המוזנחת..לא מתערבת במה שאני לא רואה במו עיני. אמא שלי חושבת שאני צריכה יותר לטפח את עצמי וכל החברות שלי חושבות שאני נראית מדהים..תמיד מאופרת, תמיד לבושה יפה..מה לעשות על טעם וריח אין מה להתווכח. אגב, אייך היחסים שלך עם כלתך?

שש שבע

New member
אז ככה

גיסתי, באמת מוזנחת, שמנה כמו פריג'ידר, את הממתקים שהיא שלחה מי את חושבת אכל? והיא יודעת טוב טוב, מה אסור לאמא שלי לאכול. אצלה את יכולה להיות בטוחה, שזה מחוסר איכפתיות, אילו היתה מביאה איזה סיר, היתה גורמת לאימי אושר, והיה עולה לה יותר זול, אבל למה לחשוב על החמות? מה היא בס"ה עושה מטפלת לה בשני הילדים? מתאפרת? מי גסתי הזו? לא, היא לא מתאפרת, ולא מתבשמת, לא יודעת אם היא מכירה מה זה דאודורנט, או שכן, כי היא כן נקיה, אבל עושה מזה כאלו דאווינים, כאילו היא המציאה את הנקיון, וכולם סביבה מוכי מיקרובים. אין לה בעיה להתישב ליד תבנית עוגה ולחסל אותה בכמה ביסים (לא לישר, לחסל) ואחר כך תבנית מלאה סיגרים, ואחר כך לשבת לעסוק בנירת, ולידה שקית כזו של איזה חצי קילו סוכריות טופי עלית, אותם היא מחסלת, היא אסמטית, והפילה המון , בגלל שהיא לא מתנהגת נכון, לפי מה שהרופא אומר לה.ולא אוכלת בריא. פעם לתינוק היתה בעיה בעור הקרקפת, אמא שלי אמרה לה "יש לו גזזת, תמרחי לו שמן זית, ותסרקי בעדינות" והיא נעלבה "גזזת? מה את חושבת? איפה את חיה?פרימיטיבית אני לא אשים לו שמן זית..." וכך הלאה, אמא שלי נעלבה, באה הפעפוסה הזו ותגיד לה שהיא לא מבינה מהחיים שלה, ושהיא מדברת שטויות. בקיצור הלכה גיסתי עם התינוק לרופא, ההוא שלח אותה לרופא עור, ורופא העור אמר לה "גברת, לתינוק שלך יש גזזת, יש כמה סוגי טיפול..." וככה הוא התחיל לתאר לה, היא נבהלה ממה שהרופא הציע לה, וחזרה לאמא שלי שתסביר לה איך מטפלים עם השמן זית, כמובן שהיא נפטרה מהבעיה תוך מספר ימים, אבל תודה, או סליחה היא לא יכלה להגיד? טיפוס מגעיל. אגב דוקא גיסתי ש"נוחמה" בגלל שנולדה לה בת, היתה אחרת, והיא דוקא היתה ביחסים טובים עם אימי, כשאימי אמרה לה "אין דבר" היא צחקה. וגיסה אחרת נפגעה קצת, אבל ישר הסברנו לה את הענין והיא נרגעה. כלתי? תאמיני או לא, עובדת איתי בעסק( היה רעיון שלה), לומדת כל מה שניתן , כשאחותי העירה לי שלא טוב שכלה וחמותה עובדות יחד, אמרתי לה שאני בעסק הבוסית ולא החמות, ואין שום קשר, הכלה שמעה את הדברים והנהנה בראש. אז כלתי עבדה קודם אצל מעצבת ידועה, שמתברר שמתנהגת לעובדות שלה כמו אל שפחות שבאו מהזבל, כלתי החזיקה אצלה 3 חודשים, וגם רק בגלל שהיא היתה צריכה את הכסף לפני החתונה, היא סיפרה לי שכל יום היא היתה מתקשרת בבכי לבן שלי לספר לו על מעללי היום. אצלי, אני מעירה לה מקצועית, אם היא לא מרגישה טוב, או משהו אני לא מכריחה לבוא, היא כמובן אוכלת אצלי, מרגישה בנוח, מקבלת תשלום נאות, אבל לא יותר מידי. אני לא עושה לה הנחות בעבודה,ואני מעירה לה כשצריך, אבל היא מבינה את זה , והמזל שלי שיש לה בוסית קודמת להשוות איתה. והכי חשוב, היא למדה להכיר אותי, אין לי שום ענין להוציא למישהו את הנשמה, ובטח לא סתם, לפעמים אני קצת מקפידה עליה יותר , אז פעם היא אמרה שגם לי יש קצת כלפתיות, אבל אני מנהלת עסק, ולא יחסי ציבור, וגם את זה היא יודעת, אני עובדת קשה, ואני מצפה לתמורה הוגנת על הכסף שלי,וגם השקעה הוגנת בעסק, העסק חיב להחזיק את עצמו, ולהתנהל נכון, ואם צריך לעשות משהו שפחות אוהבים, אז עושים. יש לה רעיונות לעיצובים ולסדרים שונים, בעיניני עיצוב, היא עדין לא מכירה טוב את כל הצרכים של האוכלוסיה שאני עובדת איתה(כלות), ובתחילה שדחיתי רעיונות שלה היא היתה נפגעת, אבל זה בסדר, עם הזמן היא לומדת להכיר את הטעמים, ולזהות צרכים, אז זה ענין של זמן ומיומנות, היא דוקא רוצה להתקדם, ורוצה שאלמה אותה עוד ועוד, אבל איי עובדת בקצב איטי יותר, כי גם רומא לא נבנתה ביום אחד, ומצד שני, אני לא מורה פרטית שלה, אלא מעסיקה שלה, אז שתלמד תוך כדי עבודה ושיקח יותר זמן, אבל תלמד יסודי, ככה פעם למדו, ע"י סטאג' אצל עובד וותיק, קוראים לזה שוליה, חיבים להיות שוליה , ורק ע"י זה מתקדמים למומחיות. לפעמים כשנדמה שנגמרו הרעיונות היא ממש מצילה אותי עם איזה רעיון שלא עלה בדעתי, ואז אני לא חוסכת ממנה את המחמאות. טוב זהו לבינתיים,

hamoti

New member
כך לך ניראים הדברים, אתה לא יכול

באמת לדעת מה עובר בפנים אצל אישתך, יכול להיות שהיא מחליקה, מעבירה דברים, כדי לשמור על יחסים טובים, הלוואי ואני יכולתי להיות לפעמים קצת שחקנית, ולא להראות באמת מה אני מרגישה, קצת להעמיד פנים - זה מתכון שגורם לכך שדברים באמת יראו יותר טוב וכך חבל לכל אחד מהצדדים לקלקל את האוירה הטובה ומשתדלים תמיד להיות בסדר - אך האם מה שנראה כלפי חוץ זה אמיתי???

למעלה