סיפור אגדה

סיפור אגדה

היה היתה בארץ ישראל התמימה והחמה של שנות השישים נערה דקת גזרה, חמה וכובשת שהרטיטה לבבות ועשתה שמיניות ואת יופיה נהרו מאות אנשים ונשים לראות. שמה בעיר פשט כלהבה ומשום זאת כך היא נקראה "להלובה" (להבה בערבית)- והנערה המרקדת נסעה בארץ לאורכה ולרוחבה, לבדר קהל מכל עיר ובכל חתונה. השנים עברו ולהלובה המתוקה בגרה והבשילה והתעלתה בזוהרה ובערים אחרות כוינה ופריס כבר היתה מוזמנת כולל מלון וכרטיס. התעשייה המקומית לא פסחה על הכישרון ולהלובה ריקדה על במות התאטרון והשתלבה להפליא בתפאורה הציורית של להקת השחקנים "בר כוכבא" האגדית. גם על המסך הגדול היא ריקדה ואף זימרה, ומי שזוכר - זאת היא בסרטים "השוטר אזולאי", "אריאנה" ועוד כמה וכמה. צילומיה היפיפיים פיארו עיתונים ומדורי הרכילות הרבו בסיפורים, אך את לילותיה של מלכת הלילה הנעים רק בעלה הנאמן, שזר, שאף ליווה אותה במסעותיה הרבים. השנים חלפו ומלכות לילה אחרות עלו, ולהלהובה, שהועלתה אחר כבוד באירועים רבים כאמנית מובילה, המשיכה בהופעותיה אבל רק לצלילי תחינה של מעריציה הותיקים שתבעו ולראותה רק אותה, רוקדת כלהבה. היא בגרה והמשיכה בדרכה הייחודית, ולמרות הצעירות העסיסיות שעלו על הבמה המרכזית, שמרה את שמה כאמנית מובילה ורקדנית בינלאומית. וכדרכן של אגדות גם לזו יש סוף טוב - אבל כדרכם של סיפורים- הוא יסופר בהמשכים... אז עד לפעם הבאה- ריקדו בלהבה. רמז: היא עוד תחזור בגדול!

fifi ness

New member
אוי אורית אורית את עפרוטה../images/Emo25.gif

את מחזירה אותי לילדות.לסיפור של החיים שלי בעיר רמלה העתיקה במבנים ובתים ערביים.אני גרה עדיין ברמלה אך זה לא אותו הדבר בילדותי בעיר העתיקה ליד השוק,גרים מוסלמים נוצרים ויהודים. גדלנו יחד, אכלנו יחד , הכל ביחד .היהודים היו כמעט כולם מעדות המזרח עירקים, מצרים, טוניסאים וכו'.את השמחות נהגו לערוך בעליית גג או בחצר הבית ובכל שמחה כמו בר מצווה ברית מילה... היתה חגיגה של נגנים וכמובן מי אם לא הגברת הנפלאה האותנטית
ל ה ל ו ב ה
שהרקדנית הראשונה בעולם שראיתי בחיי ושבשבילה התחמקתי מהבית, בגיל שש שנים ברחתי לשמחות שהתקיימו בעליות גגות הבתים, בחצרות בתים של אנשים שלא הכרתי . ידעתי שאסור לי אבל ידעתי שבמקומות האלו, הילדה הקטנה רוצה להיות. היא היתה אישה שופעת חן, הביאה אתה שמחה לכל מקום. זה נראה לי כמו באגדות אבל זאת מציאות, אני רוצה לפגוש באישה הזאת. דברתי אתה בתחילת דרכי ואז היא היתה בפרישתה מעולם הריקוד שמה מרסל. w o w
אורית את באמת ע פ ר י ט ה וע פ ר ו ט ה
תודה פיפי.

אפריטה

New member
הלו, הלו../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

זה לא היא - אפריטה. זו אני.

fifi ness

New member
הלו, הלו ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifלאן נעלמת ???נו!

נו! נו!לאן ברחת??? בוקר טוב, פיפי.

fifi ness

New member
עם אורית זה אף פעם לא ייגמר יש פה

אקשן מדהים, מה שמעניין באורית שיש לה מידע מסקרן, סוחף אותי כל פעם למקומות אחרים.אני מרגישה לפעמים שסיפורים שיכולתי לחוות עם אנשים אותנטיים כמו אבא שלי ז"ל שידע על כל זמר ושחקן מצרי. אורית בחורה צעירה עכשוית מתעניינת בעבר ,אני נדלקת זה מעורר בי להבה אני גם מחכה להמשך ואני בטוחה שיהיה אקשן!!! מדברים פה על להבה. פיפי. אני חושבת שהשם להלובה יכול מאוד להתאים לאורית היא ממש להלובה

אני עדיין לא לגמרי בקו הבריאות

ואפילו נאלצתי להפסיד שיעור אתמול
אבל התפנקתי במיטה ואני תמיד אומרת שהכל לטובה
מתגעגעת
אורנה

tlingit

New member
כל הכבוד על חוש התיזמון יקירתי ../images/Emo45.gif

אם יש יום שעדיף היה להשאר בבית ועוד מתחת לשמיכה - היום הוא היום.
אני הגעתי לעבודה רטובה כמו עכבר טבוע... תרגישי טוב והחלמה מהירה

../images/Emo183.gif תודה יקירתי

אני מקווה שיש לך איפה להתייבש בעבודה.
תתיבשי ותרגישי כמו חתול פרוותי נינוח
ולא כמו עכבר טבוע . אורנה

tlingit

New member
אין כמו סיפור אגדה ביום חורפי שכזה

וכרגיל את מלמדת אותנו עוד ועוד

hooda

New member
להלובה -קישור + תמונה

http://www.israeldance.co.il/toldot_3_belly_dances.htm

ayelet 24

New member
וואו../images/Emo70.gif כל כפעם מחדש אני בהלם מכן

מאיפה יש לכן את כל הידע הזה?? B- איך אתן מוצאות את כל האתרים האלו?
אפילו מצאתי באתר שצורף את המורה שלי שאני פשוט מתענגת איזה כיף זה לגלות אותה כאדם כל פעם מחדש
. ולא רק זה, מצאתי שם תמונה של האישה שאת מילותיה כאן אני קוראת בשקיקה (חנפנית שכמותי) - טוב, צ'טערת לא מתחברת לי התמונה
טוב, עכשיו אחרי שהדפסתי את כל המידע הזה אני הולכת לחלוק אותו עם הקרובים אלי כדי שיבינו ולו במעט על איזה "אושר" אני מדברת כל הזמן. כיף איתכן
איילת.

וואו...תודה הודא ../images/Emo141.gif

איזה מאמר חשוב. התמונה של להלובה נכנסה לי ממש ללב. גם בזיקנתה היא יפייפה ומקרינה כל כך הרבה עומק וגובה רוחני ממש. יש לה אנרגיות מיוחדות, עדינות ואציליות. שמחתי לראות גם את תמונתה היפה של פיפי שלנו. אורנה

אורנה היקרה

האשה המבוגרת בכתבה היא ירדנה כהן, מורתה של מירי אלון מחיפה. החתיכה המהממת שתמונתה מתנוססת בראש הדף היא להלובה שלנו, וכמו שהבטחתי , יש המשך לסיפור, אבל לא היום, חכו בסבלנות.

למעלה