סיפורכם האישי?

*אגוזית*

New member
סיפורכם האישי?

שלום אנשים רציתי לשאול אם יש מישהו שרוצה/מוכן לספר את סיפורו האישי? ומה דעתכם על החברה בה אנו חיים? האם היא פתוחה ונאורה מספיק כדי לקבל את ציבור הנכים ולעזור לו להשתלב בה או אולי עדיין לא ומהן הסיבות לדעתכם?? מה צריך, חייבים לשנות/לעשות? אני אשמח לקבל תשובות כל טוב אנשים
(נ.ב. מקסיקני תודה!!)

אז ככה אגוזית...

אין לי בעייה באופן אישי לספר את סיפורי האישי. ואיך ניפצעתי אבל אין כאן מקום כי הוא ארוך מאד אולי בהזדמנות. החברה הישראלית מאד מאד אכזרית לצערי. כי היא ממש לא פתוחה כמו שהייתי רוצה שתהייה.והיא לא מקבלת את ציבור הנכים כמו שצריך.וזה מתבטא בכל תחום כמעט.כששומעים שאתה נכה. ועדיין לא יודעים באיזה סוג של נכות מדובר.ישר שוללים אותך ברוב המקרים. ואני מצטט בחורה שפעם אהבתי מאד וכשניפצעתי והייתי מושבת תקופה ארוכה היא אמרה: מה פתאום אני לא רוצה להיות עם מישהו שהוא נכה ולשבת איתו בבית אני רוצה לנשום ולחיות כמו שצריך. וזה היה שהייתי אחריי הפציעה.במצב עדין מאד פיזי. בהתחלה לא אהבתי את זה ונורא כעסתי אבל השלמתי עם זה אין מה לעשות אלה החיים.והיום בחורות כאלה אני לא רואה ממטר בכלל. אבל באופן כללי בחיים.חבל מאד שישנם אנשים ששוללים נכים כי מה זה נכה אדם יכול להיות מוגבל מבחינה פיזית אבל בראש הוא נשאר אותו הדבר.ואף יותר.מהרבה אנשים אחרים. וגם גופים גדולים למשל לא כולם אומנם שוללים נכים. ולא רוצים להעסיק אותם בטעות שווא ותירוצים.אבל כולנו יודעים את האמת מה הסיבה האמיתית. כמו שאמרתי בהתחלה החברה הישראלית מאד אכזרית.שאתה ניפצע או משהו כולם מסביבך ובאים לזרה ומרחמים עלייך ולאט לאט כל אחד נעלם ואז אתה יודע מי החברים האמיתיים והקרובים שלך.ומי לא ינטוש אותך בחיים.ולא משנה מה יקרה. כמו שאמרו רבים לפני החיים זה לא פיקניק. ואתה לא יכול אף פעם לדעת מה יקרה.אתה יכול ללכת ברחוב ליפול לשבור משהו בגוף ולהפוך לאדם נכה. אני אישית לא אוהב להשתמש במילה הזאת למרות שהיא נכונה. כי אתה יכול להיות מוגבל פיזית וכבר ציינתי את זה ובשאר הדברים הכל מתפקד מצויין.כמו אצלי.אני פצוע צה"ל.הכל תלוי גם איך אתה מתייחס לסוג הפציעה והנכות שלך.אם אתה אוהב שמרחמים עלייך ומתיחסים אלייך כמו אל אדם שלא יכול לעשות כלום לבד. ככה יראו חייך.אבל אם אתה מחלים וכמה שיותר מהר. ונותן לעצמך הזדמנות לחיות ולהנות מהחיים.אתה לא תרגיש נכה. ואני אישית מרגיש שקיבלתי את חיי במתנה.ניפצעתי ומאד קשה. אבל החלמתי והתחלתי לחיות וממש נולדתי מחדש.ואני נהנה מכל רגע בחיי. למרות שלכל אחד מאיתנו יש תקופות קשות במיוחד שיש לך מוגבלות פיזית. אבל הכל תלוי איך אתה מתמודד עם זה.לסיכום: קבל את עצמך כמו שאתה לטוב ולרע.ומה שתשדר לסביבה כך יתיחסו אלייך.אל תעשה חשבון לאף אחד. ומי שלא ירצה לקבל אותך כמו שאתה . שיחפש אותך בסיבוב. להשתמע...מקסיקני טעים...

*אגוזית*

New member
מקסיקני בוקר טוב../images/Emo141.gif

הי,שוקו| קודם כל תודה על תשובתך. אתחיל במענה לשאלתכם. מי אני ולמה אני כאן. אינני נכה. נכנסתי לפורום כמו לכל פורום אחר שמעניין אותי לדעת ולשוחח עם אנשים. (אני מקווה שאין בזה "רע". אגב, אם הפורום מיועד אך ורק לנכים אזי אני אלך לי לדרכי אני לא רוצה להפריע חלילה) שאלתי את השאלה כי רציתי לדעת ממקור ראשון. מעבר לכתבות וסיפורים שקוראים ורואים בטלויזיה. סיפורך, מרגש, כמו רבים אחרים, רק מוכיח כי למרות הכל, גם כנופלים לתהום עמוקה מאד, לא רוצים להשאר ושם וממשיכים הלאה. בקושי רב אין ספק. במישור האישי הצלחת. נכון להיום אתה מקבל את עצמך כפי שאתה ומי שלא מקבל אותך, אזי שלום לו ולא להתראות. החברה? פתוחה אך עדיין לא מספיק כנראה. תראה, אני מניחה שעם השנים, התפקחנו, הבנו, קיבלנו, אך אף פעם זה לא מספיק ותמיד צריך לעשות יותר. בוא ניקח דוגמא - היום כמעט כל מדרכה במעבר חצייה היא מונמנכת. לפני שנים לא חשבו על זה. שאנשים עם כסאות גלגלים נאלצים בקושי רב לעבור מדרכות כאלו. זו רק דוגמא אחת קטנה מאד מיני רבות שכרגע עלתה במוחי. תמיד יש מה לשפר. אני מניחה שזה בא ביחד - כולם במאמץ משותף. אינני יודעת בדיוק את הסיבות להיות החברה לא פתוחה ואף תגידו אטומה. כמו למשל שאמרה חברתך לשעבר שהיא לא רוצה להיות חברה של נכה היא רוצה להינות מהחיים. היא ורבים אחרים חושבים שלהיות נכה זה לשבת בבית. יש בנו מן הבורות, בהחלט. בורות וגם פחד כנראה להתמודד עם משהו שנראה כמו נטל. אין בנו את היכולת (או הרצון) לחשוב אחרת...אני מניחה שכמו בכל בעיה השורש הוא הכוון המחשבתי. איך אני חושב, איך אני רואה את הנושא וכך להתייחס אליו. בעובדה שאין אתה ורבים כמוך מוותרים ולהיפך.... אתם בעצם מוכיחים כל פעם מחדש כמה טועה החברה בהתחייחס לנכים בצורה לא שווה. איך אמר הבחור בכתבה על עמי (שפרסמתם כאן) כשהוא התחיל לעבוד עם עמי הוא הבין שהוא הנכה ולא להיפך. ממש כך. זהו אני מקווה שעניתי. כל טוב המשך יום נפלא
|

צהריים טובים לך אגוזית...

קודם כל אנחנו שמחים שהצטרפת לפורום שלנו.ואת מוזמנת להישאר ולכתוב כאן חופשי.ואת ממש לא מפריעה.אומנם רוב החברים כאן נכי צה"ל.אבל ישנם כאלה שלא וכל מי שרוצה להיות כאן מוזמן.בקשר לסיפורים האישיים של החברים.אז לכל אחד יש את סוג הנכות והפציעה שלו שזה עניינו הפרטי בלבד.מי שירצה לספר יעשה זאת ומי שלא ירצה כולנו מכבדים זאת. כמו שכבר אמרתי אתמול החברה הישראלית מאד אכזרית בקבלת נכים לשורותייה וזה לא חדש.אבל הכל תלוי באיך אתה מתמודד עם זה. ואני חושב שרובנו מתמודדים עם זה בצורה טובה מאד. לכולם קשה אבל אלה החיים ואין מה לעשות.וזה שאנחנו מוגבלים פיזית או נפשית לא עושה אותנו פחות טובים מאחרים. ומי שחושב ככה אין לו מקום בחיינו. וכולנו שייכים לחברה ולא נמצאים בחברה אחרת. עליי למשל לא רואים שאני נכה מי שלא מכיר אותי. רק שאני הולך יש לי צליעה קלה ברגל שמאל.מה לעשות חלק מהפציעה.וכמוני יש מאות שאתה לא רואה עלייהם בכלל. אף אחד לא כועס עלייך ואת מוזמנת להביע את דיעתך בנושא או בכל תחום. שיהיה לך המשך יום קסום... להשתמע... מקסיקני טעים... מני לוי תתעורר...

את נכה? או את סתם מתענינת?

הנכות שלי היא פרטית! ועל נכות שלי אני מספרת לאנשים קרובים אליי. מי את? מה דעתך את על החברה הבריאה והנכים בתוכה? נראה לי קצת תמוהה השאלה הזו שלך. עושה רושם שהיא מבוימת,ולא שזה כל כך מעניין אותך.

אני מאד מקווה ענתי שאת טועה

בקשר לאגוזית ושהיא נכת צה"ל או מישהי שקשורה לתחום. ולא אחת שמשעמם לה ובא לה להיכנס לפרטים אישיים. ובאמת אגוזית מה דעתך על החברה הישראלית? ואיך שהיא מקבלת את ציבור הנכים? מעניין אותי לשמוע... ענתוש ת´געגתי אלייך מה שלומך? את ערה במקרה ? להשתמע... מקסיקני טעים...

*אגוזית*

New member
למה שאלה מבויימת??

שלום ענת לא אינני נכה. למה את חושבת שהשאלה מבויימת.? שאלתי כי באמת רציתי לדעת. אני קוראת, שומעת, סיפורים כאלו ואחרים. כפי שאמרתי מי שמתמודד עם טרגדיה כזו הוא הוא הגיבור האמיתי של החיים. לא לכולם לא איכפת. באמת שלא. אני לא מכירה נכים מקרוב אך זה עדיין לא אומר שאני אטומה נכון? הנכות שלך היא פרטית בוודאי. את לא חייבת לספר חלילה אם את לא רוצה. ולשאלתך, מה אני חושבת על החברה הבריאה והנכים בתוכה - שאדם נכה מתמודד עם כ"כ הרבה קשיים ומעדיף להתמודד איתם מאשר לא, מה ש"אנחנו החברה הבריאה" (אגב, אנחנו משתמשים בכל מיני מושגים ומתייגים וגם זו בעיה) לא נאלצים להתמודד עימם כי זה מובן מאיליו שאין לנו צורך ולכן אין אנו מרגישים את הקושי החל מהקושי הבסיסי היום-יומי. אני חושבת שהכל מתחיל קודם כל בקבלת אתה עצמך (וזה לא קל בכלל, את יודעת מה, גם לא ל"אנשים בריאים" לכולם הרי יש קשיים) ובהמשך גם החברה שלא צריכה ל"היבהל" ולהתחמק. אני מניחה שעם השנים אנחנו יותר מקבלים ויותר מבינים כי אדם לא נמדד במגבלותיו הפיזיות ומי כמוכם מוכיח ומזכיר לנו זאת?! אך תמיד יש מה לעשות...לשפר..... כל טוב לך )
(ואל תכעסי עלי בבקשה

ברק 188

New member
קודם כל אגוזית קבלי ...

את ברכת ברוכה הבאה האמת שאנו פה לא נהגנו לכתוב פה את סיפרנו האישי ,בבפגישה פנים מול פנים שהתקימה נגענו בקצרה בנושא זה ואוסיף שבפעם הבאה את מוזמנת אבל גם לספר ולחשוף את עצמך מה את אומרת מסכימה? לשנות ולעשות יש הרבה מה לשפר אבל זה בהרבה תחומים אז חבריה במה נבחר? תנו נושא ונראה לאן יתפתח, לילה ולהשתמע

ברוכה הבאה אגוזית!

מתחילים להיות פה בנות בפורום מה שעד היום לא היו כל כך... בסוף אנחנו (הבנים) לא נראה פה... ניהיה קבוצת מיעוט. אני צוחק אחלה שיבואו עוד אלפים כמוכם... הלוואי ושימשיכו להגיע חברים טובים לפורום.

*אגוזית*

New member
הי פלסר גבעתי../images/Emo65.gif

הי בוקר טוב המפקד, אפשר לוותר על הקאדרים היום?
כמעט כל פורום מעורב בנים ובנות ואני בעד. כל טוב המשך יום נפלא

*אגוזית*

New member
שלום ברק../images/Emo66.gif

הי תודה! כפי שאמרתי אינני נכה. דווקא ככזו אני רוצה לדעת. כל טוב המשך יום נפלא

ברור חחח למה אנחנו משפחה!

אחלה משפחה ואם את לא נכה יותר טוב בשבילך מה את צריכה את כל הצרות האלה על הראש... זה פורום פתוח לאנשים עם ראש פתוח...

למעלה