סיפורי פוגי

HelterSkelter1

New member
את הפופ והרוק המיינסטרימי החדש אני מחפש בעיקר

בMTV2, כדי להרוג זמנים מתים בצבא. שם יש לא מעט הבלחות, במיוחד בשנים האחרונות, שגל הפוסט-פאנק-פופ תקף את העולם, בעיקר את בריטניה. נכון שהם לא יותר מדי מקוריים, אבל כאמור בולטים לטובה כמו הווייט סטרייפס, הקילרז, ארקטיק מאנקיז ואפילו השיר החדש של קווינז אוב דה סטון אייג' לא רע בכלל (Sick, Sick, Sick). הגל הזה די דומה לדעתי במהות שלו לשינוי שקרה בסוף שנות השבעים - המעבר מהפאנק לניו-ווייב - "פופיזציה" של הפאנק.

Liorking

New member
לא הבנתם אותי

אין לי משוע נגד פרוגרים, אני מכיר חלק והם לא אנשים כ"כ רעים... מישהו הזכיר פה פרוגרים חסרי הומור, אז הבעתי דעה נגד הגישה הזו שכוללת גם את הגישה של ברייטמן. נכון, פעם קראתי יותר מדי באתר mitkadem. פעם גם אהבתי פרוג. לפעמים (עכשיו זה לעתים רחוקות יותר) אני מקשיב ליס, ג'תרו טאל, Rush, דרים ת'יאטר, אבל הרבה הרבה פחות. זכותכם לאהוב את זה, אני סתם הבעתי דעה נגד הגישה של גריפון מיוזיק.

Barmelai

New member
אמנון, רק כשהמבט שלי נח לראשונה על

חרב האור של לוק, זה היה הרגע שבו הקמתי {כנגד רצוני ולמבוכתי הרבה}* את האוהל שלי על הכסא באמצע האולם החשוך. אבל מאז התבגרתי והבנתי כמה יומרה, פוזה ופסאודו אמנותיות יש בז'אנר המיותר הזה של מד"ב, ועברתי לגריינדהאוס וסנאף. * {איזו מחווה יפה עשיתי לך?} {הא?} {שמע זה אחלה סוגריים...עם סלסולים מגניבים והכל}}}}

almogi

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif

למרות שאני לא בטוח שכולם מבינים את הציניות שלך...

Barmelai

New member
לא ירידה עליך

אמנון אם אי פעם ארד עליך, ומה פתאום שזה יקרה, אני אדאג טוב טוב שלא תפספס את הדקויות. סתם המשפט השני היה קטע כזה של שני קלושארים (אלמוגי ואני) מחממים את הידיים מעל חבית עיתונים בוערים כשהרחוב נהיה חשוך וטחוב מדי.

almogi

New member
קלושארים ? ממש לא...

יש לי בית כאן וגם פה, שלא לדבר על המקום הזה. ועדיין, אין כמו לחמם את הידים ליד שפך הנהר החמישי, כשאנחנו מדברים אל הרוח וחושבים על המצבה שתתנוסס יום אחד gkהקבר שלנו, אי שם בשערי ההזיה. הדים ישמעו במרחק וקשרים יפרמו על ידי מהלך הפתיחה. ואז, כשהשמים יזוזו לצדדים, נגלה אדום-שחור תנכי וחסר כוכבים ובו (אולי) נצא לטיול ליריד (שאין שם איש), מלטפים אווזי שלג באפריל, וחושבים, כמו תמונות בתערוכה, על כל אלה שכבר התבגרו והשאירו את זה מאחוריהם. נסחפתי, אה מיכה ? Somebody stop me !

Barmelai

New member
תזכיר לי...

מי אתה?

מורנא007

New member
מופע פרוג

העובדה שכתוב באתר מתקדם "שמופע פרוג זה כמו קונצרט", עדיין לא הופכת מופע רוק מתקדם (שהוא מופע רוק) לקונצרט (זה נכון לפחות להופעות הרוק ששמעתי של ג'תרו טאל וקנזס). לא כל מה שברייטמן כתב באתרו משקף את דעתם כל חובבי הפרוג בארץ, ועדיין אפשר ללמוד ממנו הרבה.

Investigations

New member
למה לרדת לפסים כאלה?

מספיק להסתכל בדיפים של הפורום הזה ולראות שיש פה הרבה חוש הומר גם לפרוגיסטים, שדרך אגב כמו שאמרו לפני אין דבר כזה בכלל. שלא לדבר על חברנו אמנון שחוץ מהמון מוזיקה אצלו בחנות את בעיקר צוחק! אם הם לא היו אוהבים סוגים שונים של מוזיקה הם כניראה לא היו אוהבים פרוג, דווקא לפרוג צריך לבוא בראש פתוח מאוד!

noamrap

New member
אתה כל כך טועה !!!

כוורת הם הקלאסיקה !!!! הםהגשש החיוור של המוזיקה !!!! והשילוב של ההומור המעוות עם עיבודים מקוריים הוא דבר שלא נעשה כמותו בארץ !!! חוץ מזה - הידעת ש'נתתי לה חיי' הוא שיר פוליטי לחלוטין ? זה ממש לא סתם שהמון אנשים מקשיבים היום לכוורת ומחשיבים אותה כלהקה הטובה ביותר בארץ (ולא הצ'רצ'ילים.... כפי שכמה שוחרי פסיכדליה טוענים... ולא להקת תמוז שהיא באמת להקה שאהובה על סטלנים מתנועת הנחל בעיקר... ובטח לא משינה שמשעממת עם ההומור החד מימדי שלה והעיבודים הדקים...). אל תשכח שכוורת עברו מיד מלהקת הנחל להיות כוורת - לא היה אפילו יום אחד של התרעננות אחרי השיחרור. אז ברור שללהקת הנחל תהיה השפעה חזקה עליהם. אבל יש כאן המון גיטרות בסגנון של האחים אולמן (שסנדרסון מאד הושפע מהם) ומהלכי פנדר רודס מרהיבים של רכטר. גם ההומור הסרקסטי של זאפה מהווה השפעה עצומה על סנדרסון של אז. אז מה אם יש כאן גם מוטיבים של להקה צבאית ? זה רק מוסיף תבלין לכל התמהיל הזה ובסופו של דבר זהו גם סממן יפה של התקופה ההיא. הדבר שהכי קל לעשות זה לקטול.... ההומור של כוורת לא נופל כלל מזה של הגשש החיוור ונשאר ויישאר קלאסיקה אמיתית. וחובב פרוג שאין לו הומור בחיים - הרבה יותר קשה לסלוח לו מלכוורת....

gryphon music

New member
נעם , קח אוויר ונשום עמוק

אי אפשר שאנשים יתפלצו ממני בכל פעם שיש להם בעיות בהבנת הנקרא. 1 - בסך הכל הגבתי לערן שלדעתו, וזו זכותו , כוורת עשו "סמי פרוג." ניסיתי להגיד שאין כאן "סמי" לא "סוסו" ובטח לא "פרוג". הפרוגר הארץ ישראלי המצוי תמיד נופף בהארי ודרצ'י כאילו זה לפחות פאר היצירה שיצאה מציון, בגלל איזו הרמוניה נחמדה ומעבר מגניב באמצע השיר. 2 - אני לא מת על זאפה ובכל זאת ההשוואה של מורשת זאפה ומורשת סנדרסון תמוהה בעיניי בגלל שמצאת דמיון בהומור המעוות של שניהם , טוב שלא הכנסת לחבורה את אל יאנקוביץ'. העשייה המוסיקלית של זאפה גם אם יקשה עליך להודות בכך טיפה יותר רצינית, הפרנסה כמו שאמרת , לא תמיד היתה המטרה שעמדה לנגד עיניו והצחוקים לא תמיד היו הכלי , וראה לדוגמא את ה"בילויים" שהמוסיקה שלהם כמו אצל זאפה גם משרתת טקסטים אנרכיסטיים אבל ההתיחסות אליה רצינית. 3- תחושת ההחמצה שלי מכוורת באה ממקום טוב , היא באה רק משום שאני מעריך אותם מאד ומעט מצר על כך שהיצירתיות של יתר החברים לא מוצתה גם אין רבים שחושבים כמוני שהאלבום של אפרים ואסתר שמיר הוא אולי האלבום הישראלי הטוב ביותר,וזה מסביר גם למה אני חושב שהמעמד של אפרים בלהקה כמו זה של רכטר מוחמץ 4 - יום אחד שידרו ברדיו הופעה של סנדרסון , הוא התחיל לנגן את יו יה כשיצאתי מרחובות וגמר כשהגעתי לגדרה. ביצוע ארוך , מרהיב , מפתיע , לא להאמין שאפשר לקחת שיר אידיוטי כזה ולשפצר אותו ככה ,אז יש כבוד לדני , 5- "מהלכי פנדר מרהיבים ,גיטרות אולמניות" הצחקת אותי , אנחנו הדיוטות, אתה מקצועי ולא מיצג אוזן ממוצעת,אתה בדיוק מחזק את מה שאמרתי על החיטוט הישראלי בבטן של השיר כדי למצוא איזה שביב תחכום . 6- אני עכשיו שומע את כוורת ומגיע למסקנה שאתה בכלל אולי צודק ואני טועה ואולי בסוף עוד אחזור בי. אני שומע את שיר המכולת ומקשיב לכל הניואנסים המוסיקליים של הגיטרה והפסנתר החשמלי , ומגלה שהכל בעצם הלך לי לאיבוד כל השנים ברקע של הטקסטים המפגרים { הוא הכיר אותה מהמכולת היה לה פה ואף של תרנגולת } , 7- וגם הגשש החיוור לא מצחיקים אותי 8- ובלי קשר אני מת על להקת הנ"חל.

melancholy man

New member
בטח שאפשר זה מוציא ממך אחלה תוגבות../images/Emo13.gif

אני חושב שהבנתי אותך ותן לי לנסות לתמצת את זה בשביל החברה: כוורת זה אחלה, העניין הוא שההתעקשות של סנדרסון להצחיק תמיד, לא תמיד מצליח, אבל בעיקר, משאיר איזושהי תחושה לא נעימה, במיוחד כשחושבים על הכישרון העצום שהיה לכל החברים שם שהם לא גידי גוב...

pasteran

New member
אירי פקח אוזניים

בסיפורי פוגי שקשרתי אליהם יש לא אחד ולא אפס ולא שניים מרכיבים רוק-מתקדמים. נכון שזה לא מתוחכם כמו הנרי קאו יקיריך, ודני הוא לא פרנק, אבל החומר לא קוטל כינים. אני מציע לך לדמיין שמירי אלוני היא סנדי דני והכל יתיישב במקום.

gryphon music

New member
נו בסדר , הויכוח לא יוביל לשום מקום

בוא נתפשר על " פרוג מקושקש " או "קשקוש מתקדם" או פרוגריגרסיה" בסה"כ אמרת שאתה מתחיל לקנות תקליטים וידוע שאני בשביל להביא לקוח לחנות מוכן להסכים גם ש"משינה" זה דאת' מטאל. אבל למה לרדת לפסים אישיים ? למה להשוות את מירי אלוני לסנדי דני ? סנדי דני לא שרה ליונים בככר טרפלגר.צריך לדעת למעוד בזמן. והנרי קאו ? מדובר על פרק זמן קצר שבו עשיתי דברים נוראיים כמו לכתוב בפורום של המוסיקה המתקדמת בנענע, רק כדי להרגיש שייכות לתא הקיצוני והאליטיסטי ביותר של התנועה ה"מתקדמת ". ביום שגיליתי שיש קשר ישיר בין המוסיקה הזו לנשירת שיער ואיבוד הרצון לחיות הפסקתי,

HelterSkelter1

New member
הפ הפ ../images/Emo13.gif

בזמן שסנדי דני הייתה שרה לחבר'ה בקפה בקולה הערב והמלטף, דאגמאר קראוז הייתה מרביצה נהמות א-טונאליות באוניברסיטאות. אומנם לא באותו זמן בהיסטוריה, אבל בחייאת, קצת כבוד לכריס קאטלר והחבר'ה... אגב, אם הסיבה לכך שהקשבת וכתבת על הנרי קאו היא באמת מה שכתבת, אז אתה צריך לערוך בדק בית קטן, לדעתי
np-Sonic youth-goo. ופה טורסטון מור מרביץ דיסוננטים בגיטרה, וגם זה נשמע מעולה. לא חייבים ללטף תמיד...

למעלה