סיפורי סבתא?

soulbird

New member
סיפורי סבתא?

היום היחלטתי לעשות חיפשו קטן על ADD ןADDHD וריטלין ומה שמצאתי פשוט מפחיד. ישנם ניוז גרופס שממש קוטלים את הריטלין . ממש מפחיד אממ שמעתי על דיאטה מיוחדת לילדי ADD אממ היא דיאטה ללא תוספות מזון ללא סוכר . הרבה איסורים אחרים נשמע מאוד קשה אבל האם זה אפקטיבי? מה דעתכם שבת שלום אני

היי יקירה - שאלה מצויינת

קודם כל שום מחקר לא הוכיח את השפעת הדיאטות על הפרעות נוירולוגיות, אני יכולה לאכול דגנים וירקות עד מחר וזה לא ממש יעזור לי לשנות את הגנים שלי נכון? ובכן הפרעות קשב וריכוז הם לרוב תופעה גנטית ולכן נראה לי ששינוי בתפריט יועיל למרות שאני מאמינה שנפש בריאה בגוף בריא אך במקרה הזה לא בבעיות נפשיות עסקינן. לגבי אתרים שקוטלים ריטאלין - העניין מוכר, אל תשכחי שיש הרבה אנשים בעליאינטרסים כלכליים שהריטאלין עומד בדרכם, דוגמת חברות לתרופות אלטרנטיביות ויש להן את כל האינטרס להכפיש את השימוש בתרופות באשר הן. בזמנו - הסיינטלוגים בארץ - שמקיימים מכוני "טיפול" בילדים ניסו אפילו להריץ חוק נגד ביטול הריטאלין! ויש עוד שרלטנים לרוב שהיריעה קצרה מלהכיל. בואי תביני - אני לא בעד ריטאלין בכל מחיר - אבל לילדים שזה עוזר להם זה כמו חבל הצלה והבעיה היא שמכיון שאנשים לא מבינים מה עובר על אדם עם הפרעות קשב וריכוז קל להם לבוא ולהעביר ביקורת על התרופות שלהם, בואי נגיד את זה ככה - אם הייתי חולת סכרת - מישהו היה מעז לצפצף לכיוון האינסולין שלי? אם הייתי חולת לב - מישהו היה מרשה לעצמו להגיד לי לא לקחת תרופות? כך גם לגבי הריטאלין - הוא תרופה לבעיה ספציפית של קבוצת אנשים בסיכון ולאף אחד אין זכות לשלול את התרופות שלהם על ידי הפצת מידע שקרי. אפרת

soulbird

New member
שיקרי ??

ישנם השפעות לוואי לריטליו לא? סיפורים מפחידים . לומר את האמת. למשל אני אסטמאטית . כל החיים לוקחת משעפים . למשעפים האלה יש השפעות לוואי כגון רעד בידיים ונפיחות (ונטולין זה סטרואיד) . הרופאים לא ממהרים לספר על תופאות הלוואי האלה . לכל תרופה יש השפעות לוואי אין לישלול רפואה אלטרנטיבית שבת שלום

רגע רגע רגע

אף אחד לא אמר פה מעולם שאין השפעות לריטאלין ואם תסתכלי בהודעתי תראי שאמרתי שלא בכל מחיר צריך לתת ריטאלין, ואני גם לא שוללת תרופות אלטרנטיביות אבל הואי ניתן דוגמה - פרחי באך - האם את יודעת שניתן מימון לביה"ח אסף הופא למחקר על צמחי באך? הסתבר שהם לא עושים דבר מלבד לסמם את הילדים, האם כל המטפלים האלטרנטיביים הפסיקו לרשום אותם כתרופה? האם ממצאי המחקר פורסמו לציבור? כל מטפל בזמן האחרון מודיע כי הוא "מתמחה" בהפרעות קשב וריכוז - אז תני לי לספר לך - התקשרתי השבוע לעשרה מטפלים שטענו שהם "מומחים" בנושא - אף אחד לא ידע להסביר מהי ההפרעה, רובם ציטטו כל מיני מיתוסים מיושנים על ריטאלין, אף אחד לא אמר - "ניתן לשלב" רק מרפאה אחת בעיסוק שמטפלת בשיטה אלטרנטיבית שלא אציין את שמה הפתיעה אותי לטובה בידע הנרחב שלה, בהסברים שהיא נתנה על שילוב של טיפול תרופתי יחד עם טיפול אלטרנטיבי ומערכתי. ולנקודה שאני רוצה לאמר: נכון, לא כל טיפול אלטרנטיבי הוא שלילי - אך מי ששולל טיפול תרופתי כדי לקדם אינטרסים כלכליים אישיים - זה בהחלט שלילי מבחינתי. אני מכירה את המחקרים בסגנון "רובוטים במצעד" שהוזמן על ידי חברת סולגאר - אבל אני רואה את בני ואת בעלי - הריטאלין מאפשר להן לעשות דבריםשמעולם לא יכלו לעשות - הם את חושבת שכדאי לשלול מהם את הריטאלין? בעלי עושה הפסקות ארוכות בנטילת הריטאלין כי לא תמיד יש לו צורך בו - האם נקרא לו מכור? יש לשים לב לכל דבר - יש לבחון כל דעה, ואין לקבל כמובן מאליו דעות של אנשים שלמדו 4 חודשים וקוראים לעצמם "מומחים", אני אישית נותנת משקל רב יותר לאנשים שלמדו 8 שנים, נאלצו לעמוד במבחני אקדמיה, במבחני פרקטיקה בבתי החולים ורק לאחר שעמדו במבחנים מהסוג הקשה ביותר - הורשו לטפל באנשים - ורובם אגב - לא הגיעו לשן לשם רווחים (ועל כך יעידו משכורותיהם העלובות של רב הרופאים) לעומת זאת - אדם שהלך ל"מכללה" שאין לה שום הכרה מצד שום מוסד אקדמאי בעולם - מרשה לעצמו לגבות אלפי שקלים לטיפולים שאף אחד לא בדק את אמינותם או השפעתם - הוא בהחלט לא אמין עלי. לגבי הרופאים ותופעות הלוואי - דוקא הנוירולגית שמטפלת בבני הביאה לידיעתנו את כל תופעות הלוואי האפשריות, היא נתנה לנו את מספר הטלפון הסלולרי והאישי שלה ועם כל בעיה שצצה אנו פונים אליה ומקבלים תשובות מפורטות לפעמים אף יותר משבקשנו כך השלילה הגורפת שלך היא לא במקום. אפרת

@זהר@

New member
אולי די כבר?!?!?!?

כאילו אתם לא קולטים??? ריטלין היא תרופה שנמצאת בשימוש 60 שנה!!! 60!!! כמו לכל תרופה במקירים מאוד נדירות יכולים להיות תופעות לואי מסוכנות, אבל זה לעיתים נדירות!!!! המקיסימום שהרוב סובלים מהריטלין זה חוסר תאבון ואפקט של ריבאונד אחרי שהיא מפסיקה להשפיע. אם יש תופעות לואי חמורות יותר כמו כאב ראש או הרגשה רעה שלא עוברים אחרי כמה ימים, מפסיקים את הריטלין. ריטלין זה לא סם, זאת תרופה!!! יש ילדים שהיום היו מוצאים את עצמם ברחוב וללא מסגרת בלי הריטלין. אז מה להגיד להם? אל תקחו את זה כי אחד למליונים של ילדים מקבל מזה טיק? soulbird את התחלת כאן בויקוחים, האם בגילך המופלג (שהוא צעיר מדי הרבה אנשים מאובחנים שנמצאים כאן) את בכלל צריכה את האבחון. אחרכך את מתלוננת שהאבחון מתסכל ואחר כך את מתלוננת שריטלין זאת תרופה מזיקה. אז חליק? כמה אפשר? אכן את אדם מבוגר, לא רוצה לא צריך, אף אחד לא יקח ריטלין וידחוף לך בכוח לגרון. אני יודעת שלי זה עוזר כמו ששום דבר לא עזר לי בחיים שלי, לבן שלי זה נותן את הכוח לשבת בכיתה יום יום ולהקשיב למה שהמורה שלו מנסה להעביר ולא לבזבז את המוח הגאוני שלו בשטויות כמו איך אפשר לזרוק את הכיסא כדי שהוא יפגע בדיוק במרכז של הראש של הילד שיושב לפניו. לנו זה נהדר, לך לא? לא צריך, לא רוצה לנסות? גם לא צריך! אבל אל תבואי ותגידי לנו אחרי חודשים של התלבטויות שעברנו, של מחקרים, אחרי ימים שלמים שאנחנו מתרוצצים למצוא את הפתרונות הטובים ביותר, שכל מה שאנחנו יודעים לא שווה כלום כי איזה חברה שרוצה לדחוץ את המוצרים שלה אומרת את זה!!! ואני יכולה להגיד לך שאחרי שנים של תסכול בב"ס, שנים שאני חיה בהרגשה של עצלנית כי אני לא מסוגלת להביא את עצמי להתחיל לעשות כלום, כי הכתיבה שלי כל כך מלאה שגיאות כתיב שאני מתביישת לכתוב משהו. אחרי שנים!! כמה חודשים עם הריטלין נתנו לי תפיסה חדשה של עצמי ושל היכולות שלי. כמעט ואין לי כבר שגיאות כתיב, ואם אני רגועה אז יש לי גם סיכוי לקחת ספר טוב ולקרוא. נכון לא לכולם זה מתאים, מי שלא מנסה, לא יודע, ואמת לי לא אכפת שלא ינסו, רק את הבורות שלהם שירחיקו ממני!!!

@זהר@

New member
ודרך אגב

ריטלין זאת לא תרופת קסם. לא לוקחים אותה והופ אתה אדם חדש. בנוסף לריטלין הילדים עוברים ריפוי בעיסוק, מורים מתקנים, כל מיני שיעורי אקסטרא, כל מיני חוגים מיוחדים. ההורים יכולים לעבור הדרכות איך להתמודד עם המצב. ריטלין רק נותן את הפוש, את השאר אנחנו עושים.

@זהר@

New member
ועוד משהו

את הריטלין נותן נוירולוג, אותו נוירולוג מסביר מהם תופעות הלואי וכיצד התרופה משפיעה על הגוף. אם הוא לא מסביר, אפשר לשאול אותו. אותו נוירולוג למד שנים את המקצוע שלו ולרובם יש המון נסיון (חוץ מלחדשים כמובן) עם כל התרופות שקשורות בליקוי, אז מה? הם סתם שרלטנים שרוצים שחברות התרופות ירויחו? הם מקבלים אחוזים ממכירת ריטלין? זהו.

soulbird

New member
בוקר אור נידמה לי שלא ממש הבנתם

את כוונתי .לא התכוונתי לישלול את הריטלין. אני בטיפול משולב , ונטולין וגם הומיופאטיה . השילוב היא המילה . אם אפשר לשלב את הדיאטה + ריטלין + טיפול התנהגותי? (אגב ממה שידוע לי אצל ילדים זה בשלב מסויים הם יכולים להפסיק עם הריטלין? השפעת ה ADD והADDHD עוברת?) אגב האם ילדים בדרך כלל לוקחים את הריטלין ברצון? או שיש ויכוחים סיביב ליקיחת התרופה ? אני זוכרת שאני בגיל צעיר לא ממש אהבתי לקחת תרופות. אני אישית חושבת שהמחקר בנושא עדיין מאוד צעיר . אולי בעוד כמה שנים נדע דברים שלא ידענו היום . ולכן אני לא שוללת . מצד שני אני גם מבינה אותכם . אלה סיש להס ADD וADDHD נימאס לכם מאנשים שמוכרים לכם לוקשים . אולי היום ריטלין הוא הדבר היחיד שמוחך שהוא עובד וזה גם מהיר . אבל מי יודע מה נדע עוד 10 שנים מחקרים נעשים כל הזמן (אגב האם נעשים מחקרים בארץ או רק בחו´ל). תראו אני לא רופא ו לא באה למכור לכם שום "תרופת פלא" הרטיה שלי באה בגלל מה שקראתי שעשיתי מחקר ברשת. אני מבינה שלא כל מה שמתפרסם ברשת הוא אמין אבל בכל זאת מסתובבים בסייבר כמה סיפורים די מפחידים. כמה מזה זה רק אינטרס של אנשי ה"אלטרניטיבים" וכמה מזה זה אמין , קצת קשה (לי לפחות) לדעת . אני מקווה שהיצלחתי להעביר את מה שרציתי . שבת שלום אני

דליה.ד

New member
בואי אספר לך סיפור ממש מפחיד../images/Emo122.gif

יש לי ילד, היום בן 12, מגיל שנתיים הבחנו בהפרעות התנהגות אתלו, הוא היכה את ילדי הגן והגנון, הוא חטף צעצועים, הוא לא הצליח להקשיב לסיפור והפריע לגננת,הוא התרוצץ ללא הפוגה טיפס קפץ והשתולל, בנוסף השמיע כל מיני כחכוחים בגרון, הוא נחשב ל"ילד בעייתי" ו"בטח ההורים שלו אשמים" נשלחנו לריפוי בעיסוק וספורט טיפולי, הייתה לו גננת מיוחדת שעבדה איתו פעם בשבוע. ההתנהגות לא השתנתה. הוא עלה לכיתה א´ ושוב: הוא לא מקשיב, לא משתלט על הקריאה באופן מוחלט, בהפסקות ריבים ומכות, הוא מפריע בשיעורים ומוצא החוצה. ערכנו אין ספור שיחות עם המחנכות, הסייעות המנהלת ומה לא... בכיתה ג´ אמרתי - די מספיק! ולקחתי אותו לאבחון מסודר (בגיל הגן עבר אבחון ואז אמרו לנו "הילד בסדר" ההורים לא" אז בעלי ואני עברנו טיפול זוגי שהיה נהדר, הזוגיות שלנו פורחת ומשגשגת גם היום והילד נשאר אותו הדבר...) באבחון נאמר שעליו להגיע לנוירולוג ילדים, שעליו לקבל הוראה מתקנת, ריפוי בעיסוק וחשוב שהוא יעסוק בספורט. הנוירולוג קבע שהוא adhd והוחלט על ריטאלין. השיפור היה מיידי ודרמטי, המורה אמרה שוילון הורם מעל עיני הילד (באותה כיתה הוא עבר אבחון ונמצא מחונן!) הוא קיבל הוראה מתקנת וריפוי בעיסוק - תוך 5 חודשים הוא השיג פיגור לימודי של 3 וחצי שנים! מבחינה התנהגותית ההבדל היה מהותי: התגלה ילד נחמד, משתף פעולה, חברותי ונעים. המכות נעלמו והבית התמלא בילדים שבאו לבקרו! בנוסף שלחנו אותו לשחות והוא הפך לילד בריא, ספורטאי מחונן בהרבה תחומי ספורט (השני בבית הספר בריצה, הראשון בבי"הס בקפיצה לרוחק. תלמיד מקשיב ועובד עצמאי, עדיין ציוניו לא בשמיים כי יש לו שרידי לקויות למידה, אבל, הוא יכול ומצליח! הוא חונך ילד נכה ברגישות ועדינות, משחק עם אחיו בכייף ועם ריטאלין הוא פשוט מדהים!!! נכון סיפור קשה?????

@זהר@

New member
דליה ../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif

אוי אוי אוי אוי כמה שהסיפור הזה נשמע מוכר!!!! אם היית משנה את הגיל של הילד ואת הטווח של הזמנים אפשר היה להגיד שכתבת את זה גם על הבן שלי. אצלנו הגננת הגדילה לעשות וטענה שהתנהגותו של הילד נובעת "מלחצים פנימים ומכעס מתגבר", היא החליטה שהיא פסיכולוגית ושהיא יכולה לנתח את הנפש של הבן והודיעה לי שאם אני לא שולחת את הילד לפסיכולוג היא תסדר שהוא יעזוב את הגן. אף אחד לא מבין שניסיתי המון דברים לפני שניסינו ריטלין, אף אחד לא מבין את השנים של סבל שהילד עובר מפאת התסכול הרב שיש לו על שהוא לא כמו כולם ושהוא לא מצליח לעשות חצי ממה שכל החברים (אם בכלל יש לו) מצליחים, ואת התסכול שלו על זה שכל הזמן, אבל כל הזמן כועסים עליו וחושבים שהוא עצלן!\והכי מרגיז זה, שאחד כזה שלא מבין בכלל את התהליך, ואיך תרופה כמו ריטלין השפיע כבר ביום הראשון! מגיע ואומר לנו למה שלא ננסה משהו תחליפי. תודה דליה! אהבתי את מה שכתבת!

@זהר@

New member
מחקר של 60 שנה זה מחקר צעיר?

המחקר התחיל בארה"ב שם יצאה התרופה, בארץ יש נסיון של בערך 20 שנה עם התרופה, ולכל הדעות זה מספיק זמן כדי להבין את ההשפעות שלה. מכיוון שהליקוי ברוב המקרים הוא ליקוי פיזיולוגי ולא נפשי, אם ימציאו תרופת פלא אחרת, גם היא תהיה כמו הריטלין (יש תרופות כאלו דרך אגב) רפואית. אולי ימציאו משהו חדש שלא רק יעזור נקודתית, אלא ימנע את הבעיה כליל כמו שפעת ולא נצטרך לקחת תרופה על בסיס יום יום, אולי. אבל כרגע המצב הוא שאין כזה דבר, אין, מכל הדברים הטבעוניים שניסינו, מכל שינוי הרכבי המזון שניסינו, וניסינו אותם הרבה כי הרי "צריך לתת לזה זמן לעבוד" שום דבר, אבל שום דבר, לא עזר. יום אחד עם ריטלין והעולם נפתח עבור הילד גם בזמנים שהוא ללא ריטלין. הילד אינו אוהב לקחת ריטלין מכיוון שהוא מפחד לבלוע כדורים ולריטלין לעוס, אפילו עם דבש, אין ממש טעם טוב. הוא לוקח בלי בעיות אבל מעקם את האף, ואנחנו מנסים ללמד אותו להתגבר על הפחד שבבליעה של כדור.

soulbird

New member
טוב כל מה שיש ךח לומר

זה שאני לא שוללת לכום כי אני לא יודעת מספיק כדי לשלול. כל המידע שלי באה מאתרים ברשת שבת שלום והינה צירפתי משהו לחמם את הלב

ציפורי חמודה רק תיקון

טיפול הומאופתי הוא לא רפואה אלטרנטיבית ועוסקיםבו אנשי מקצוע מתחום הן מתחום הרפואה והן מתחום הרוקחות. אני שמחה שהלך הרוחות נרגע - לשאלתך לגבי הילדים וכיצד הם לוקחים תרופות - אצלי אין עם זה בעיה, הילד מבין איזה כדור הוא לוקח ומה מטרתו. אפרת

למעלה