סיפורי סבתא

r1234l

New member
סיפורי סבתא../images/Emo20.gif

קודם כל, אני מקווה שזה הפורום המתאים. אז ככה... אני בת 15.5 והוריי גרושים. לפני מספר שבועות נפגעתי מאוד מסבתא שלי, אמא של אבי (זה לא היה דבר אחד שפגע, אלא מצבור של דברים ואז קרה משהו שפשוט שבר אותי). אני, מאז ומתמיד, לא הייתי משתפת הרבה את המשפחה (והחברות) במה שקורה לי - מאז ומתמיד הייתי ילדה שמסוגרת בעצמה. אבל, בימים האחרונים אני מרגישה שאני לא מסוגלת לשמור את הכל ואני חייבת לדבר עם ההורים שלי על זה אבל אני קצת חוששת מהתגובה שלהם, אם אני אדבר עם אבא שלי - בכל זאת, זו אמא שלו ואני לא יודעת איך הוא יגיב ומה הוא יגיד, ואמא שלי - היא בקשר ממש טוב עם סבתא שלי ומהתגובה שלה אני יותר חוששת. השאלה שלי היא... איך אתם הייתם מגיבים אם הילד/ה שלכם היה/תה בא/ה אליכם ומספר/ת לכם כזה דבר (שהסבתא שלה, אמא שלכם או חמותכם, פגעה בה ככה)? *מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי, אני מרגישה שזה קצת מבולבל ומבולגן
תודה מראש

Jen74

New member
זה לא משנה מי, הילדה שלי חשובה יותר מכל

הייתי מבררת את העניין מה קרה ולמה. אולי מדובר חוסר הבנה, אולי סבתא לא הרגישה שהיא פוגעת בך? בכל מקרה, אני הייתי קודם כל מקשיבה לבת שלי ומנסה לברר מה קרה ולמה. במידת הצורך הייתי מדברת עם הסבתא ומבהירה לה שהיא עשתה/אמרה דברים שהיו לא נעימים ופוגעים לבת. אחרי הכל, בדרך כלל סבתא רוצה בטובת הנכדה שלה לא פחות מההורים. באופן אישי, אני אעשה מה שטוב לבת שלי גם אם זה אומר צינון הקשר בין הבת שלי לסבתא.

היי, ברוכה הבאה,

אני הייתי מאוד רוצה לשמוע מהבת שלי אם מישהו - אפילו סבתא שלה,פגעו בה והייתי עושה הכל על מנת לתת לה את התחושה שאנחנו כהורים קשובים לה ולרגשות שלה ולתחושות שלה. לא משנה אם מדובר באחד ההורים שלי, שכנה או הילדים בכיתה. חשוב שתספרי משתי סיבות - 1. לפרוק את מה שאת מרגישה. 2. לראות את התגובה של ההורים שלך ומכאן להשליך לפעמים הבאות שתקלעי למצב כזה. שבי וספרי להם (או לאחד מהם)מה את מרגישה ,בצורה שקטה ושקולה, אולי אפילו תכתבי לך על דף כמה נקודות כדי שלא תשכחי מה שאת רוצה לומר. נשמח לשמוע אם דיברת איתם ואיך זה עבר. בהצלחה.

r1234l

New member
...

האמת, לקח לי כמה זמן לחשוב על השאלה הזו ובגלל זה עדיין לא השבתי לתגובות שלכם... החשש מהתגובה של אמא שלי, אני חושבת שזה בגלל שהיחסים שלי איתה לא כל כך טובים - כשאני מספרת לה כל מיני דברים אז אני מרגישה שהיא לא מאמינה לי ולא לוקחת את מה שאני אומרת לה ברצינות ובכלל קשה לי לשתף אותה (אל תבינו לא נכון, היא לא רעה ואני אוהבת אותה מאוד אבל אני חושבת שזה האופי שלה ושלי - לי קשה מאוד לשתף והיא די צינית). חשבתי על זה הרבה, ואני באמת לא יודעת להגיד ממה נובע החשש מהתגובה שלי אבא שלי.

גם אני

מאוד הייתי רוצה שהבת שלי תשתף אותי אם קרה דבר כזה עם אמא שלי ואם היתה פגיעה בבתי - אברר את הענין עם אמא שלי קודם כל הייתי מקשיבה לבתי ואז רואה איך ניתן לעזור לה

nutmeg

New member
המלצה חמה ממני

במקום להגיד שפגעו בך, תגידי שנפגעת מאוד. יש הבדל במשפט הראשון יש הטחת האשמה, ובשני לקיחת אחריות למה שאת מרגישה. כשאת אומרת סבתא פגעה בי ומאשימה אותה בפוגענות את יכולה להזמין ויכוח איתך. "ככה לא מדברים על סבתא" או "עזבי, היא יותר מבוגרת ממך" כשאת אומרת מאוד נפגעתי ממה שסבתא אמרה לי - את בעצם מדברת על עצמך ועל אמירות שפוגעות בך, משאירה את סבתא מחוץ לתמונה, ומאפשרת להורים יותר לתמוך בך בלי לבחור צדדים.

אני הייתי...

מקשיבה לך , מנסה לברר עם הסבא מה קרה ,מגבה אותך ואם צריך להעיר לסבתא הייתי עושה את זה.

אני הייתי מחבקת,מבינה ואכפתית

ובעיקר מראה שאת היא בראש מעייני. זו המחוייבות הטוטאלית בהבאת ילדים לעולם.

r1234l

New member
תודה לכולן על התגובות החמות

ותודה nutmeg, העצה שלך מעולה ואפילו לא חשבתי על זה. בימים הקרובים (אני מקווה), אני אשב עם אחד ההורים שלי ואדבר איתם על זה. כל שנה בדצמבר - מבטיחה לעדכן
ועוד פעם, תודה רבה לכולן

למעלה