סיפורי "גוליבר"

סיפורי "גוליבר"

הם מכריזים באינטרנט שהם הטיסות הזולות ביותר לכרתים.
הם מציעים טיסה בלבד ב-335 דולר ל-4 לילות, ל-7 לילות זה 401 דולר. הטיסה בטיסת שכר
ואם אני רוצה לטוס ליותר זמן, אין.
בחברת אגאין קניתי כרטיסים ב-190 יורו (אני טס לשבועיים) שהם כ-218 דולר. הטיסה בטיסה סדירה ישירה. מי שרוצה זול יותר , לוקח טיסה עם עצירה באתונה.

באתר שלהם כתוב:
"טיסות זולות לכרתים
גוליבר מקושרת למערכת ההזמנות העולמית של כל חברות התעופה בעולם ומציעה מגוון טיסות שכר לכרתים. טיסת שכר לכרתים היא האפשרות המשתלמת ביותר להשגת טיסות זולות לכרתים במחירים אטרקטיביים. נכון לעכשיו, טיסות שכר לכרתים הינן האפשרות היחידה להשגת טיסות ישירות לכרתים. באתר גוליבר ניתן למצוא מגוון רחב של טיסות שכר זולות לכרתים".

הם משקרים כשהם טוענים שטיסות השכר הינן הזולות. גם לא הבנתי את המשפט:"טיסות זולות לכרתים במחירים אטרקטיביים".....
הם משקרים כשהם טוענים שטיסות השכר הינן הדרך היחידה לטיסות ישירות.
כמו כן עוללות טיסות השכר ידועות לנו היטב מזה שנים רבות.

הודעה נוספת שלהם:
"לתשומת ליבך -
גוליבר מקושרת למערכות ההפצה והזמנות של ספקי התיירות המובילים בארץ ומציעה מגוון גדול של חבילות נופש לחו"ל. המוצרים המופיעים באתר מוצגים בהתאם לקיים במערכות ספקי התיירות ואין לגוליבר את האפשרות לגרוע או לשנותם. מוצרים אלו כפופים לאישורם הסופי של ספקי התיירות".

משמע, שהם מנסים להסיר כל אחריות מעל עצמם, כאשר מדובר כמובן בהצהרה בלתי חוקית. ממי שקנית כרטיס, הוא האחראי בפניך.

הם מכריזים על מבצע של דיל ב-261 דולר ממוצע לאדם.
יחיד - 487 דולר
זוג - 590 דולר (295 דולר לאחד)
זוג עם ילד מגיל שנתיים - 783 דולר (אם נחלק לשלושה זה 261 דולר, אבל אז שילמת על הילד מחיר מלא של מבוגר)
פשוט הולכת שולל.

urilei

New member
התלונה שלך לא לגמרי ברורה לי

אתה טוען שכל ספק בכל תחום הטוען "אני הזול ביותר" טוען שלא ייתכן שתמצא זול ממנו?
שאלת פה שאלה יפה בתחום הצרכנות: האם "הזול ביותר" הוא התחייבות משפטית. וגם אם תמצא בחוק בסיס לכך שהתשובה חיובית, המציאות שונה בכך וכל ילד בבית ספר כבר יודע זאת. כל סופרמרקט טוען שהוא הכי זול (כולל מגה בעיר...), אז מה?
ספקים מסוימים מבטיחים: "מצאת זול יותר - תקבל את ההפרש!" (ולעתים ההפרש + אחוז מסוים). גם זה לא מבטיח שהם הזולים ביותר, ולעתים אף מדובר בספק לא זול בכלל שבונה על כך ש-98% מהציבור כל כך מאמינים להבטחה כזו שהם בכלל לא בודקים, ו-2% הנוספים מקבלים את המובטח... אני מכיר מישהו שעבד בדיוטי פרי בארץ ואמר לי שזה ככה שם - כולם קונים כמו מטורפים במחירים הזויים, ומדי פעם בא מישהו עם פרסום ומקבל את הבושם בחינם (הוא אמר לי - הם נותנים את הבושם ולא עושים בעיות, עומדים מאחורי הפרסום שלהם, אבל על האחד שקיבל את הבושם בחינם, 50 קנו אותו במחיר יקר).

ברור שלא הבנת

הפואנטה היא לא ההכרזה והדיון מי הזול ביותר. למרות שהם טוענים שהם הזולים ביותר, וזה לגמרי לא נכון

הענין הוא מצגי השוא שלהם בענייני המחיר. זה הענין.
אם כותבים שהמחיר לאדם 261 דולר אבל המחיר הזה לא דומה בכלל למחיר שהם דורשים, זהו מצג שוא.
ועל זה בדיוק כל הנאמר.

כמו כן הענין הוא גם ההצהרה שלהם שעם טיסות שכר זו הדרך היחידה לטיסה ישירה לכרתים , כאשר זה לגמרי לא נכון.

והענין הוא ההצהרה שהם מציגים בנסיון להחתמק מאחריות במקרה של בעיה, שזה בניגוד לחוק.

כל הדברים הללו הם הטעיה של הציבור.

צביקה101

New member
תגיד מאיר, אתה עולה חדש? נולדת אתמול? אתה לא יודע

שאנחנו מדינה של שקר, כזב וקומבינות?
תקנה מה שנראה לך ומה שמתאים לך ואל תסתכל כלל על "הבטחות" פרסומים וכד'. מתאים לך טיסה ב - 200 דולר - תקנה, לא
מתאים - אל תקנה וזהו זה.

כל פעם מצער אותי מחדש לגלות שזו לא המדינה בה נולדתי.....

אני גם רואה את גניבות הדעת של ים הפרסומות שמציף אותנו ואנחנו רק בנס לא טובעים.
מכונית במחיר 89.990 שקלים. הונאה כדי שתחשוב על 80 ולא על 90.

אתה יודע כמה עולה קוב מים היום ? המחיר הרשמי - 8 שקלים + 8 אגורות + 7 עשיריות האגורה + 6 מאיות האגורה = 8.876 שקלים. תבדוק בחשבון המים שלך).
כאשר לפי החוק המטבע הקטן במדינה הוא 10 אגורות.....

אני כמובן קונה את מה שאני חושב שאני רוצה, בודק פרטים על קוצו של יוד (ואגב כך מרגיז המון אנשים שרגילים שהישראלי הממוצע קונה דירה במליונים וחותם על החוזה בלי לקרוא בו ברצינות).

תראה לי מי קורא את פוליסת הביטוח לפני שהוא טס לחו"ל , תצרך לחפש הרבה מאוד.
מצאתי שם שהביטוח מכסה אפילו צינטור, אפילו, השתלת קוצב לב, ואפילו ניתוח לב פתוח. אבל כיוון שהביקורת לקוצב לב נקראת "קרדיולוגיה פולשנית", זה לא כולל את מי שיש לו קוצב לב והיה בביקורת בחצי השנה שלפני הטיסה. כמובן שעשיתי ביטוח למקרה שתהיה לי סתם תאונה קטנה. בינתיים פניתי לביטוח הראל והם תיקנו את הסעיף "לפעילות פולשנית".
כעת הביטוח בתוקף, כיוון שכל פעולת הביקורת היא הנחת קצה כבל ממחשב "מילן" על הכתפ שלי בעודי לבוש, קריאת נתוני הלב, ואם צריך "מכוונים הצתה". אין כאן שום פעילות פולשנית.

את הסיפור על משרד התחבורה כתבתי בפורום, כיצד מכיוון שאני צריך לעבור בדיקה שגרתית מטעמי גיל לפני חידוש רשיון הנהיגה, הוציאו את התמונה מהמאגר למרות שחידוש הרשיון רק בספטמבר.
רק אחרי איום על אנשי משרד התחבורה, בגין כליאת שוא, החזירו את התמונה. (את הטופס אני צריך לקבל מהם במהלך יולי, להחתים את האופטומטריסט שלי שאני רואה טוב, ואת רופא המשפחה שאני כשיר לנהיגה) .

אבל כעת יש לי מלחמה נגד תאגיד המים "מי שקמה" בגין רישומים כוזבים על כמויות מים נצרכות, על כמויות מים בשימוש משותף, שלא קיימים, בגין גבייה מחשבון הבנק כספים שלא מתאימים לחשבון המים וכו וכו.
על כך ערכתי משך 3 חדשים תחקיר עם בדיקת שעון יום-יומית, גיליתי שהעובד קורא השעונים משקר ומרמה (גם מבחינת קריאת השעון וגם מבחינה הביקורים במקום. הנחתי לו מלכודת לשם כך),
ביולי-אוגוסט למשל כתוב שכל הבנין היה שימוש משותף של 96 קוב מים (!) כאשר זה בנין של אנשים עניים, אין בחצר בריכה, לא פרחים, לא מדשאות ולא שום דבר שמצריך שימוש במים. אין שימוש משותף.
אין לי אלא להבין שכנראה יש משפחות שהוא רושם להם פחות, ואז נוצר השימוש המשותף כביכול בגלל ההפרש בין השעונים הביתיים לשעון הראשי , והדיירים צריכים לשלם את המחיר במקום אלו שלא.

התאגיד מסרב לשמוע בטענה שיש נזילה (את הצנרת הם התקינו לפני 4 שנים, חדשה, כאשר הם לא טמנו אותה בקרקע אלא היא מונחת על הקרקע, וכך אפשר לראות שאין שום נזילה).
בחשבון יולי אוגוסט גבו מאיתנו שלא כדין 29 קוב מים כאשר השימוש הממוצע שלנו (2 נפשות) הוא כ-14 קוב בחודשיים, יותר מכפול.
כל השכנים אמרו שגם להם גבו כפול. עשיתי חשבון שהם גבו גביית יתר מתושבי העיר, לפי החשבון הזה של 70 שקל לאדם, מעל 13.000.000 שקלים. (לא טעיתי בכמות האפסים).

זה ממש מוציא אותי מהכלים שאין רובד אחד בחיים שאתה יכול לסמוך שיעשו עבודה נאמנה, אתה צריך כל הזמן לעקוב אחרי כל מה שקורה, ובכל זאת מצליחים לעשוק אותך.

dudi4321

Active member
המחיר של המים זה לחישוב. העיגול ל10 אג' נעשה רק בתשלום.

urilei

New member
וכי מה חדש?

"המחיר החל מ..." - מתייחס לקומבינציה האופטימלית (מבחינתם) של הרכב נוסעים - רלוונטי בד"כ רק כשמזמינים חבילה הכוללת לינה, אני כבר שנים לא עושה זאת. למעשה, אני חושב שמעולם לא נסעתי לחו"ל בעצמי (=לא עם הוריי כילד) והזמנתי מלון/דירה דרך ספק ישראלי.
לטעון ש"אני הכי זול" זה מצג שווא? אולי כן, אבל אני חושב שזו תמימות של ממש להתלונן על כך ולפתוח הודעה בפורום על כך שמישהו טוען שהוא הזול ביותר והוא לא. לא שונה מכל סופר, מכולת, ירקן, רשת פארם, חנות למוצרי חשמל או חנות רהיטים...
ולגבי המים שהתלוננת על המחיר - זה ממש לא רלוונטי כשאתה לא קונה קוב שלם כיחידה בודדת. זה מחיר ליחידת מידה, ואת המוצר אתה גם ככה לא צורך ביחידות שלמות, בדיוק כמו פירות וירקות. המחיר נקוב לקילו, אבל אתה לא קונה מארזים של קילו, אז זה לא רלוונטי.

שום דבר

אתה לכל אורך הדרך מפספס את הפואנטה.
בגוליבר לא הכתוב "המחיר מ..." , אלא: "המחיר ממוצע לאדם". המחיר של 487 איננו מחיר ממוצע של 261.

כבר כתבתי שהנושא של הכי זול שזה שקר מוחלט הוא לא הפואנטה, אבל אתה מתעקש.

התלונה היא לא המחיר של המים כלקוח אלא הכמויות השיקריות מחד (שכן נספרות בקובים, לדעתך, אם במקום 14 קוב שימוש בחודשיים גובים ממני 29 אז זה לא שווה להתעסק עם זה) , העובדה שלוקחים מאיתנו תשלומים שלא כדין, מחשבים כמויות שיקריות , דורשים מהבנק סכומים שאינם מתאימים לחשבונות המים, ובקיצור מרמים את הלקוח לאורך כל הדרך.
אני מבין שלדעתך זה לא שווה כתיבת הודעה בפורום.

אז נכון שאני לא מתלונן על כל דבר, אבל כאשר עושקים אותי ע"י חברה ציבורית, אני לא מוכן, כמוך, לעבור לסדר היום, בעיקר כשאני רואה את השכנים שמקטרים על המחירים ומקללים את התאגיד ולא עושים דבר כי לא יודעים מה לעשות ואין להם יכולות לבצע חקירה כזו.
דעתי היא שכן צריך ליידע את האנשים.

oren1947

New member
דיל ל 2 לילות במלון ישרוטל ים המלח,פורסם באתר בסט טורס

במחיר....
התלהבנו מהעניין ונרשמנו..ובמועד האמור יצאנו לים המלח.בדלפק הקבלה אני מראה את שובר התשלום וההזמנה ו...אומרים לי ככה;מצטערים אדוני לידיעתך המחיר המפורסם באינט' באתר שממנו רכשת את הדיל הוא רק לבעלי ויזה בינלאומי,אני משיב לו ש בהרשמה הטלפונית לא אמרו לי כלום על כך ואפילו את 2 התשלומים ביצעתי עם הישראכרט שלי,אז הנה לו היו מזהירים מעירים משהו הייתי חושב אם...?!
טוב,]אז כבר הגענו לכאן..שעת צהרים..קריות-ים המלח..אז ביקשו שם תוספת של 400 שקלים,,כל הניסיונות הטלפוניות לאתר של בסט טורס לא עזרו,שילמנו בילינו ונהניינו

לאונידס

Active member
עוד מעט בחירות, תדאג לבחור כך ששר הכלכלה יעסוק בענייני משרדו

ולא רק בעניינים אחרים שנראה לו שיקדמו אותו פוליטית.
אם התחום נמצא גם תחת אחריותו של שר התיירות אז גם כן.
&nbsp
נראה לכאורה שמדובר בעבירה פלילית ויש משרדי ממשלה שאמורים לתבוע, אבל הם קצת עסוקים בעניינים אחרים.

למעלה