סיפורי אימה

ירון316

New member
סיפורי אימה

באחת התכתבויות עם חץ הוא אמר משהו בסגנון "סיפורים מסמרי שיער" בנוגע לתמיכה וכאלה.
חשבתי להרחיב את זה לשרשור סיפורי אימה שחוויתם. אם זה לקוחות, On-Premise, ונדורים וכיוצ"ב...

ירון316

New member
אורקל והדיסק שלא חזר

אצלנו במשרד הסטורג' מבוסס ZFS של אורקל. התמיכה יקרה מאוד ומתחדשת פעם בשנה.
שבוע לפני מועד החידוש נזעק הספק שלנו ומודיע שאורק לא מסכימים לחדש את התמיכה. למה? כי לא החזרנו להם דיסק SSD של 18 ג'יגה שהם החליפו לאחר שהתקלקל.
מה עושים, שאלנו בבהלה. הספק פנה לאורקל והודיע שהם דורשים או את הדיסק (שלנו כמובן אין מושג איפה הוא, עברה שנה וחצי), או תשלום. כמה? 27K. בדולרים.
כן כן, קראתם נכון, 27 אלף דולר על דיסק SSD של 18 ג'יגה.
למזלנו הדיסק נמצא איכשהו בסוף והחזרנו אותו, כמה ימים לאחר מועד החידוש, כשאורקל מממשים את האיום ולא מחדשים את האחריות על הציוד.

hetzbh

New member
תסתכל על זה כך

בעולם של מיקרוסופט, אתה יכול להשתמש בחברה X שתתן לך תמיכה. אם מחר לא תהיה מרוצה מחברה X, אתה יכול לעבור לחברה Y, הם יבדקו את המערכת שלך, ואחרי שתהיה חפיפה, חברה Y תתן לך שרות. כנ"ל בעולם הלינוקס, ובכל מערכת הפעלה..
&nbsp
כמעט..
&nbsp
בסולאריס לעומת זאת, במיוחד לאחר שאורקל קנתה את SUN, אורקל פשוט תובעת חברות צד ג' שנותנות לך תמיכה ומכניסות לך טלאים ששוחררו במסגרת המערכת עדכונים שלהם, כלומר אם יש לך ציוד של אורקל ואתה רוצה שחברה X תתן לך שרות, היא לא תוכל כי היא לא אורקל, ואורקל תובעת חברות אחרות שנותנות את השרות - תסתכל כאן לדוגמא:
http://www.pcworld.com/article/2045...ide-solaris-os-support-in-illegal-manner.html
&nbsp
קרה לך שבמערכת לינוקס מישהו הוציא משהו נחמד על אובונטו ואתה רוצה את זה על CentOS/RHEL? אתה יכול לקחת את הקוד, לקמפל על המערכת שלך ולגמור עניין, באורקל זה אסור, וכמובן, מבחינת אורקל ה"גאונים" - קורים דברים בדיוק הפוכים במחלקה אחרת שלדוגמא מפתחים את BTRFS, ששם כל העולם ואחותו משתתפים כי זה קוד פתוח.
&nbsp
מה שלדעתי צריכים לחשוב אצלכם בחברה - זה האם להמשיך ולקבל את השרות בצורה כזו והאם זה באמת שווה את המחיר הזה. אני כמובן לא ממליץ מחר בבוקר לנטוש את אורקל והסטורג' שיש לכם, אלא להתחיל לחשוב על דברים משלימים שכן ירוצו על ZFS אבל לא על ה-ZFS של האורקל, תראו איך זה עובד, תנצלו את עניין התחרותיות שאתם יכולים לרכוש ציודים מספקים שונים (סתם דוגמא: דיסקים SSD מסמסונג, אינטל ואחרים), קופסאות JBOD מיצרנים שונים וכו'.

ירון316

New member
כרגע אנחנו בלאו הכי עושים מיגרציה של הרוב לאז'ור

אבל אני בהחלט חושב ש-ZFS זה פיתרון מעולה, ואם הייתי מחפש פיתרון אחסון חדש הוא היה מבוסס ZFS, אבל בהחלט לא תחת הכובע של סולאריס.

F00D Is G00D

New member
השנים שלי

סיפרתי את זה כבר, לפני שש שנים בערב יום חמישי עשיתי מיגרציות בין db של exchange בשביל לסדר הכל מחדש לקראת קליטת כמה אלפי תיבות חדשות. בלי לשים לב שאני בעצם ממלא את הדיסק והלוגים לא הסתרקלו (אחלה תרגום!). כשהדיסק התמלא הקלסטר השתגע וקיפץ ללא בפסקה בין הנודים, עד שהורדתי אחד מהם, הגדלתי טיפה את הלון והפעלתי סירקולר לוגינג. בהחלט החסרתי כמה פעימות.

הפעם הבאה הייתה לפני שלוש שנים כשהפצתי gpo לקבוצת ניסוי שלנו, קבוצה ראנדומאלית של 80 משתמשים (שנחשו את מי כללה? מנהל יחידה
) הפוליסי כלל ביטול של אחד הסרביסים שמסתבר שה dhcp client תלוי בו. זה נגמר ב 80 שיחות טלפון שאני וקולגה עשינו, נתנו למשתמשים את האדמין המקומי ואמרנו להם מה לעשות (שינינו את הסיסמת אדמין לאחר מכן). אגב, למזלי בדקתי את הפוליסי הזה יומים לפני על המחשבים שלי ומנהל האבט"מ, אבל לשנינו היה ip סטאטי....אז.... חבל.

sharonei1

New member
שרת ראשי שביקשו שאעביר ממקום למקום (באותו חדר)

בגלל שיפוצים
שרת ישן מאוד בן 10 שנים
מחבר למיקום החדש מדליק ולא עולה
בקר ה raid החליט שנמאס לו והפסיק והזדהות
הוצאתי והכנסתי את הבקר ואז החליט לחזור לעבודה

למעלה