סיפורים, סיפורים

nogao10

New member
סיפורים, סיפורים

אז ככה, אני עכשיו עסוקה בלנסות להעריך את הכתיבה שלי (מה שאומר, להבין איך אני כותבת ואיך אפשר לשפר, ובכלל מה אופי הכתיבה שלי.. קצת חפרני, אבל צריך להיעשות) והתחלתי מהסיפורים הקצרים, שכמובן, בעקבות הפינה ז"ל "תנו סיפור לשיר" וההמשך שלי איתה נתנה לי מספיק חומר. אז בכל מקרה אני המשכתי לכתוב סיפורים בהשראת הלהקה שלנו הרבה אחרי שסגרנו את הפינה, והחלטתי שחבל לי לשמור סיפורים כל כך חמודים לעצמי. עכשיו, תעריכו אותי על זה, ממש קשה לי לאהוב דברים שאני כותבת, ואני באמת (אבל באמת) בדרך כלל ממש לא גאה בכתיבה שלי ובמה שאני עושה, אבל חשבתי, אולי תתעניינו... אלה באמת סיפורים נחמדים, בהשראת שירים או שלא, כולם קצרים. אז אם יש לכם משהו לומר, גם אם אין, אני מקווה שתתעניינו. הבחורים המדהימים שלנו, ריצ' ודייב מככבים, וכמובן שחלק נכבד מגיע גם מההשראה מטיקו וג'ון, אז תודה לכולם. מקווה שתצרפו דברים שלכם, אבל אני סקפטית בעניין, והאמת, זה כבר לא אכפת לי, מהיום זה לא ממש בשבילכם, והרבה יותר בשבילי. איך אומרים, כל אחד יכול לכתוב, אבל בשביל לפרסם צריך הרבה יותר מזה. אז זה הבמה הצנועה שלי באהבה נוגה-שירי-גל-עומר

nogao10

New member
The Distance- המרחק

לבשתי את השמלה האדומה, שוב, או אולי לא... כל כך הרבה זמן לא ראיתי אותו, הייתי כל כך עצבנית, אני תמיד עצבנית כשאני לחוצה, אבל הוא לא יודע את זה, כל כך הרבה זמן עבר. אני מחייכת, נראית אחרת, האם יזהה אותי? אני תוהה ביני לבין עצמי מה יקרה אם אני אשלח חברה שתתחזה אליי. לא, את זה הוא ישר יבין, אני אהיה גיבורה, אני פשוט מפחדת, זה הכל. אני עוצמת את העיניים, יודעת שכל החיים שעברו בינינו, בכל זאת לא מחקו אותו, הוא היה כאן בכל זאת, לא משנה מה קרה. אני מיישרת את השמלה, רוצה לרגע להחליף ומוותרת, זאת אני, אם זה ימצא חן בעיניו, גם אם לא. רכבת שלמה חוצצת בינינו, ים של שנים שאינן ניתנות לגישור, בין העננים הוא היה האור שלי, ועכשיו הגיע הזמן שניפגש, שוב, ובפעם הראשונה. אני צועדת ברחוב, ורואה ורד, לרגע חושבת לקטוף אותו, לברוח איתו למחוז רחוק, כל כך מפחדת מהאכזבה, הרי הוא לא יכול להיות כל כך טוב, אני פשוט לא יכולה. האנשים שעוברים מסתכלים עליי, פתיל מפריד ביני לביניהם, ביני לבינו, זאת החלקה שלי ושלי בלבד. אני בפאניקה, אני רק רוצה להסתובב וללכת, לא לפגוש, לא לדעת, לא לחשוב, פשוט לברוח. אלוהים, אני כל כך מפחדת לפגוש אותו שוב, להיזכר בכל מה שעברנו. כשהוא התקשר אליי לא האמנתי, כשעזבתי בפעם האחרונה, טרקתי את הדלת כל כך חזק, שחשבתי שאני בחיים לא אשמע אותו, פשוט את הד הדלת ששוברת אותנו. השתניתי, אני צועדת למלון שלו. השתניתי כי אם הייתי אותו דבר הייתי מתחילה לבכות בטלפון, לא כל כך שונה, כי כמעט עשיתי את זה. אמרתי לו שזה לא הד של אישה שבורה, שאנחנו התגברנו, הוא נשוי, ואני.... ובכן, המצאתי לי בעל, שלא ידע, שלא ידע שאחריו לא היה אף אחד אחר, הם פשוט לא יכלו להגיע אליו. אני מנסה לשכנע את עצמי, אני אמשיך ללכת.... אמשיך ללכת..... באמצע הרחוב הקריר, חצי ילדה חצי אישה הולכת עם שמלה אדומה, כמעט כמו זונה, אבל האישה הזאת הייתה נותנת הכל, מוכרת הכל, כדי להחזיר את הגלגל שנתיים ושלושה חודשים אחורה. הילדה הזאת ספרה כל שנייה, מאז הרגע שהשתנה כל עולמה. אני מחוץ למלון, מהר מידי, מתנדנדת על העקבים וחושבת אם לברוח. האם אני אוכל, עכשיו? כבר הלכתי את המרחק. אני נכנסת, אומרת לשומר שלום, מחייכת בביטחון עצמי, ההצגה התחילה, לא הייתי רוצה להיות האחרונה ששמה את המסכה. הוא מחכה לי בלובי, נראה עצבני כמוני. אני רוצה לחבק אותו, כל כך רוצה, כל כך חזק, שידע שבשבילי לא עברו שנתיים, זה היה הרבה יותר. אני מושיטה בכוונה את היד עם הטבעת, היא נראית אמיתית, ואני משחקת את המשחק. אישה מהפרברים שבמקרה היא גם האקסית של כוכב רוק, הכל בסדר, שנתיים ושלושה חודשים זה המון זמן, מספיק בשבילו, אני רואה. מכיוון שאני הושטתי את היד עם הטבעת הוא גם הושיט אותה, זה נותן לי הרגשת יתרון, אם אני כבר משחקת, אז עד הסוף. שום דבר לא שלי, לא הטבעת, לא הרגשות, גם לא השמלה, זאת משהי אחרת, הרבה יותר טובה. הוא לקח אותי לחדר שלו, והושיב אותי בעדינות על הספה, העדינות כמעט שברה את ליבי, נשמתי והחזקתי מעמד. הוא הביט בי, עיניים חומות, חודרניות, אהובות. מכירה אותן טוב, ובכלל לא. "תעצמי את העיניים" הוא אומר לי, ואני לא שואלת, עושה את זה. מה שיקרה, יקרה, אין לי יותר לאן ללכת, שום מקום להתחבא. "תראי את השמיים, מבעד לעננים האלה...." הוא הפסיק, הוא לא סיים את המשפט כלל, ואני לא פקחתי עיניים, לא עזרתי לו. רק כאשר הרגשתי את הרעידות שלו, את הבכי העצור, מצאתי אותו וחיבקתי אותו, כמו שרציתי כל הזמן הזה, מאז שיצאתי מהדלת ולא חזרתי, לא פוקחת את העיניים כלל, אולי אם אני אשאר ככה שנתיים ושלושה חודשים יחזרו אליי בחזרה. הוא חיבק אותי בחזרה, והדמעות שלו גרמו גם לי להתחיל לבכות. נאחזים אחד בשני, יודעים שאין דבר שיציל אותנו מהשיטפון מלבד החוזק שלנו. אני לא יכולתי יותר, חלשה מנקמנות ועמידה זקופה, הייתי כל כך עייפה. "זה לא בסדר, אתה נשוי" אמרתי. "גם את" הוא אמר, ולא הצלחתי לומר לו שהוא טועה, זה כלל לא כך. "הסיפור שלנו לא נגמר, לא ייגמר לעולם" הוא אמר לי, "אל תתני לו למות... אל תתני לו למות". החזקתי בו, חזק, לא פותחת את עיניי, אילו הייתי עושה כן לא הייתי מצליחה לעמוד נגדו. "זה נגמר, ריצ'י, אתה זרקת אותי", "ומאז, שנתיים ושלושה חודשים אני לא מאמין שעשיתי טעות כל כך גדולה, תחזרי איתי הביתה, בבקשה". זה היה כל כך תמים מצידי לחשוב שנוכל אחרי שנתיים ושלושה חודשים לנהל שיחה כמו מבוגרים, חשבתי שהוא התגבר עליי, חשבתי שזה יחזיק אותי, אבל ברגע שהוא וויתר, אני לא. "ריצ'י, אתה נשוי" אמרתי שוב, "גם את" הוא חזר, "אני לא, הטבעת הזאת, זה הכל מחזה שנועד בשבילך... אבל אתה כן, זה לא שקר, והיא יפה... כל כך יפה! אני רכבת במרחק, היעד לא ידוע, רחוק איפה שאף אחד לא מחכה לי". "אני מחכה לך, אני אחכה לך, פשוט תגידי כן". ואני, מסובבת את גבי, קמתי, מוחה את דמעותיי, השמלה האדומה הופכה אותי למי שאני לא, לאישה האחרת שיכולה ללכת, יכולה להיפרד, לומר שהיא אוהבת, ואז להיעלם. "כל כך רחוק מהבית, ריצ'י, כל כך רחוק". לא ידעתי שזה יקרה, לא ידעתי שהוא יבוא ויחבק אותי מאחור, יגייס את כל משאביו כדי לשכנע אותי לחזור, לתת לו סיבה לחזור למקום שהוא יודע שהוא יוכל לחיות בו. ואני, אישה שבורת לב, עם קוצים כל כך רבים, לא נותנת לו חיים. "אני לא אוותר במאבק" הוא אמר. חייכתי אליו, נתתי לו נשיקה ופתחתי את הדלת. "אני יודעת, ריצ'י, בשבילי, אל תלך את המרחק". וסגרתי את הדלת, בשקט, ניגוד לפעם האחרונה שסגרתי את הדלת אחריי כשהוא בצד השני. שמעתי אותו נשבר, ולא עצרתי, המשכתי ללכת. השמלה האדומה הפכה אותי לאחרת.

nogao10

New member
-*-*-*-

תל אביב זה מקום מאוד מנוכר. זה נכון, אני לא בדיוק מחייכת לכל בן אדם שאני רואה ברחוב, אני גם שפויה, לצורך העניין. למה אני אומרת לכם את זה? כי רציתי שתדעו למה אני הולכת עם אוזניות לכל מקום, תל אביב זה מקום מנוכר, ואני גרה שם, מי אמר שאני הולכת נגד הזרם? הייתי ילדת רוק, אני עדיין ילדת רוק, תמיד אהיה, אני גם שומעת הכל, לא רק רוק, גם ריאנה, ומייקל ג'קסון... תקראו לזה הסוד הקטן שלי. כל יום בבוקר ובערב אני הולכת חצי שעה, מהבית ואל הבית, כמו שאמרתי- עם אוזניות. אני קצרת ראייה, שזו דרך די מכוערת לומר שאני צריכה משקפיים, אבל אני שונאת את זה, אתם יודעים למה הכוונה אם ניסיתם להסתובב בחום של 40 מעלות כשמשהו דבוק לכם על הפנים. אז אחרי החוויה הזאת הפסקתי ללכת עם משקפיים, שאני לא אראה כלום, למה שיהיה לי אכפת? הרי אני לא אפגוש את אביר חלומותיי ברחוב, וגם אם כן, הוא יאלץ לעשות יותר מלעבור לידי בתמימות. אז אני מספרת לכם את כל זה כדי שתבינו איך הכל קרה כמו שהוא קרה. לפי המקום שאני כותבת אתן בטח מבינות שאני לא ממש אדישה לבון ג'ובי, או, אם אני אדייק, אני וריצ'י פיתחנו בראש שלי יחסים די קרובים, וכל יום בבוקר ובערב יש לי חצי שעה להרהר על כך, כשאני שומעת Downside of live בזמן ההליכה ברחובות, ומשתדלת מאוד לא להתחיל לשיר בקול רם. זה היה יום כזה, כל מה שנגעתי בו נפל, התקלקל, נשבר, וכולם, כולל אני, היינו בשיא המרירות התל אביבית- חם ולח. יצאתי מהעבודה עם כאב ראש, עד שכשהגיע השיר הרגיל שלי ושל ריצ'י העברתי אותו ושמתי במלוא העוצמה איזה טראנס שרק גרם לכאב ראש שלי להתחזק, זה היה כל כך חזק שבטח כל מי שעבר מטר לידי שמע את המוזיקה טוב כמוני, אבל מה אכפת לי? אם האביר על הסוס הלבן יעבור כאן ולא יאהב את זה, בכל מקרה לא נשרוד שבוע. הייתי כל כך שקועה בעצמי, בעצמי ובמוזיקה, שלא הסתכלתי לאן אני הולכת, וכמובן, נתקעתי במישהו. זה היה קצת אלים, אני הלכתי מהר והאדם השני גם הלך די מהר, אז כשנתקענו זה בזה הmp3 שלי נפל, וגם הדפים שהחזקתי. רציתי לצרוח מתסכול, אבל שמרתי את ההרגשה הזאת לעצמי. התכופפתי להרים את הניירות, והרגשתי איך הדמעות פשוט מתחילות לזרום ממני. לא התכוונתי שזה יקרה, אבל פשוט התיישבתי שם, על הרצפה המזוהמת, והתחלתי לבכות. לקח לי חמש דקות לאסוף את עצמי, חמש דקות שלמות ישבתי על הרצפה, שבמצב רגיל לא הייתי שמה עליה אצבע, ובכיתי על הכל. ברגע שהפסקתי הסתכלתי מסביבי. הניכור התל אביבי במיטבו, אף אחד אפילו לא הביט בי, למרות שזה בטח היה לטובה. לא, זה לא היה נכון, מישהו שם בצד דווקא כן הסתכל עליי. הוא היה גבוה, בלי ספק, אבל כובע ומשקפי שמש חסמו את כל שאר האפשרויות לרושם ראשוני. לאחר שאספתי את הניירות שלי קמתי, מתייצבת על נעלי העקב שלי, והסתכלתי לאיש בעיניים, או מה שאני מניחה שהיו העיניים שלו מאחורי משקפי השמש. הוא חייך, ואני, ברעד, חייכתי גם. הוא התקדם לעברי וחשף את עצמו לשמש. גבוה, מבנה גוף רגיל למדי, שיער בלונדיני עם תלתלים. הוא בחן אותי מלמטה למעלה, ואז אמר במבט אמריקאי "היי". ואז, זה הלם בי. הוא ראה את ההלם שלי, וחייך אפילו חיוך גדול יותר. "You know you are the first one in Israel who recognized me?" אני אפילו לא הצלחתי לחשוב על תשובה מתוחכמת באותו רגע. מי היה מאמין, שרגע השפל הגדול ביותר של חיי יהפוך למפגש הכי מזהיר שחוויתי. "I know I shouldn't ask this, but are you really David Bryan? It's seems so unreal! I am a fan of you and your band" "Well, they are not exactly my band, but I am glad someone heard about Bon Jovi here" "Are you joking? A lot of people here know you and the band" הוא חייך אליי, כאילו המילים שלי היו השבועה שלו. "I just wanted to check that you are OK… That was one rude person. Are you sure you're all right?" "yea…." אני לא באמת התאוששתי, לא הבנתי לפני מי אני עומדת. לא הצלחתי לומר מה שרציתי, לשאול מה שהשתוקקתי, לבקש את הבלתי מושג.... והוא הלך. האביר על הסוס הלבן.

nogao10

New member
הסיכה

שמעתי באותו יום שיש על חנות שעושה סיכות בהזמנה. אז הלכתי- כמובן שהלכתי- יש לי הרבה מה לומר. המוכר שאל אותי מה אני רוצה לכתוב על הסיכות שלי, ונתתי לו כמה סיסמאות שבדיוק עלו לי לראש, אני לא בן אדם שמתכנן, אני מעדיפה לעשות הכל בהחלטה של רגע, זה תמיד היה הרבה יותר הרפתקני. חזרתי אחרי חמש עשרה דקות והן חיכו לי, שילמתי ויצאתי החוצה, החלטתי על שתיים מהן ושמתי אותן על התיק. התחלתי ללכת, עם המון גאווה, במורד הרחוב. כעבור שעתיים וחצי שמתי לב שאיבדתי את אחת הסיכות, זאת שהכי אהבתי. מה? ללכת שוב לחנות ולשלם שוב? יצאתי החוצה מסתכלת על הרצפה, הרי מי ירצה סיכה שזרוקה על המדרכה? היא בטח בדרך, אני רק צריכה לחפש. "היי, אבא! אבא! תראה, למישהו נפלה סיכה" הילדה הקטנה דילגה לעבר הסיכה והתכופפה להרים אותה. אבא שלה בדיוק בא אחריה "אווה, אמרתי לך לא להרים דברים מהרצפה! את לא יודעת מי נגע בזה קודם" אבל אווה התרחקה ממנו במהירות, והתחילה לקרוא באיטיות את מה שכתוב על הסיכה, כמו שילדים קטנים עושים, מנסים להוכיח משהו. הילדה סיימה לקרוא במאמץ והסתכלה על אבא שלה במבט בוחן. "מה קרה?" הוא שאל אותה, עסוק באותו רגע בחיפוש אחרי המקום המדויק בו החנה את האוטו. אווה נתנה לאבא שלה את הסיכה במבט רציני. הוא קרא את הסיכה במהירות, וחייך אל הבת שלו. "ידעת שאני מפורסם" הוא זרק את הסיכה חזרה למדרכה. אווה רצה והרימה את הסיכה שוב, ממשיכה לבחון את אבא שלה. אמנם, נכון, היא ידעה שאבא מפורסם, זו הסיבה שהיא לפעמים לא ראתה אותו הרבה, ושהיה להם המון כסף ושלאבא היו המון המון גיטרות מאוד יקרות, שהוא הרשה לה לגעת בהם רק לפעמים, אבל אף פעם לא ראתה ברחוב, ככה זרוקה על הרצפה, ההוכחה החותכת שאבא שלה כל כך מפורסם. היא התרשמה עמוקות מצד אחד, ומצד שני לא ממש רצתה לחלוק באבא שלה עם מישהו אחר, אנוכיות שנעלמה בדרך כלל אחרי שלוש שניות ומילאה אותה גאווה. "אני לא חושב שכדאי שתשמרי את זה, את באמת לא יודעת מי נגע בזה" אבא שלה אמר, אבל הפעם בפחות שכנוע וקצת לצאת בידי חובה, אם אמא שלה תשאל אותה למה הוא לא לקח את זה ממנה היא תגיד שהוא באמת ניסה. הוא אמר לאווה "את בינתיים תישארי כאן, אני אביא את המכונית, היא בצד השני של הכביש. אל תדברי עם זרים ואל תלכי אם אף אחד, חכי לי כאן, בסדר?" אווה הנהנה בצייתנות, ואבא שלה חצה את הרחוב בריצה, מחפש אחר המכונית שלו. בינתיים אווה בחנה את האנשים שהתהלכו ברחוב. הרחוב היה צדדי בשכונה טובה, אז לא הלכו שם הרבה אנשים שאפשר היה לבחון. מבטה נתפס לאישה צעירה, למרות שבעיני אווה היא נראתה גדולה מאוד, שהלכה עם עיניים ברצפה, כמחפשת משהו. האישה הצעירה ראתה את אווה מסתכלת בה, חייכה והמשיכה לחפש. אווה בינתיים חשבה שאבא שלה מאחר, והיא כמעט ופנתה אל האישה לשאול אם היא ראתה את אבא שלה כשהאישה פנתה אליה קודם. "תגידי, ראית כאן סיכה במקרה?" אווה הביטה בה בחשדנות "מה היה כתוב בה?" היא שאלה את האישה. לאישה היה מבטא זר קל, והיא נראתה נחמדה, אבל תמיד טוב להיות זהירים, אמא אמרה לה. האישה תיארה את הסיכה, ואווה הקימטה את מצחה, התיאור היה מדוייק. אווה חייכה לעצמה, אז זאת המעריצה של אבא. אם כל המעריצות היו כמוה, אז פלא שאבא לא התחתן שוב, אווה חשבה. היא הכניסה יד לכיס והוציאה משם את הסיכה, ובאי רצון היא הושיטה אותה למעריצה של אבא שלה. האישה חייכה בשמחה, לקחה את הסיכה ואמרה תודה, היא כמעט ושמה אותה שוב על התיק כאשר היא נעצרה. "למה שמרת אותה?" היא שאלה את אווה "כי אהבתי אותה" אווה ענתה לה בפשטות. האישה הביטה בסיכה, הצמידה אותה לליבה והחזירה אותה לאווה. בדיוק באותו רגע אבא של אווה חזר, והוא נעצר ליד האישה הצעירה שהביטה באווה, שתיהן לא שמו לב לבואו. האישה, ריצ'י הודה בליבו שהייתה יפה למדי, חייכה אל ביתו והתחילה ללכת בלי תשומת לב, נתקעת חזיתית בריצ'י. האישה מלמלה התנצלות בשפה זרה שריצ'י לא זיהה ואווה בינתיים אמרה "אבא, זאת מי שהסיכה הלכה לה לאיבוד!" ריצ'י הביט בה, בוחן אותה, והיא נאלמה דום. "תראה אבא, היא נתנה לי את הסיכה במתנה, זה לא נחמד מצידה?!" אווה המשיכה לדבר, לא מודעת ממש למה שקורה בין שני המבוגרים שמולה. ריצ'י נרכן לעבר האישה והודה לה בלחש על המתנה שהיא נתנה לאווה, והאישה אמרה ברצינות שאין שום בעיה, הרי הוא שייך לה בכל מקרה. היא השתמשה במילה 'הוא' ולא 'זה' וריצ'י שם לב, חייך, וביקש את מספר הטלפון של הבחורה, אם אווה לא תרצה את הסיכה יותר אחרי שהיא תלך, ורואים שיש לסיכה חשיבות רבה לגברת הנחמדה. אווה חייכה, היא ראתה את אבא שלה ככה בעבר, אבל הפעם הייתה לה הרגשה טובה, היא ידעה שלגברת הזאת היא תוכל להתחבר הרבה יותר טוב מהחברות הקודמות של אבא, כולן מהעולם שלו, עשירות ולא מבינות כלום בילדים קטנים, גם אבא שלה לא אהב את זה. האישה רשמה את המספר שלה ואמרה שהיא תשמח לקבל את הסיכה, ולשניהם היה ברור שהם כבר מזמן לא מדברים על הסיכה הקטנה והטיפשית.

nogao10

New member
קטעים בעקבות ריצ'י

***************************** החיים לא היו קלים אף פעם, מישהו ידע את זה ואמר, אולי זה היית אתה, אני כבר לא זוכרת. כשהסתכלתי דרך החלון וסיפרת לי דברים של שימחה ידעתי כי הכל יגיע, גם אלייך, לבסוף, גם אליי. התקופה הגיעה, והיא סימן שהדרך פשוט לא נעצרה, אולי לפעמים חשבתי שזה הסוף, אבל תמיד זה רק ההתחלה. אתה אמרת לי שיום אחד יגיע, לא האמנתי ובסוף זה קרה, כל כך עייפה, לא מוכשרת, פגומה, אני עומדת כאן ומבקשת ממך הדרכה אחרונה. קח אותי, חבק אותי במילותייך, ותגיד לי שיש עוד מקום, אנשים פגומים כמוני הולכים ועומדים במצבים שאתה לא יכול. תן לי את הלב שלך, לנפץ אותו לרסיסים, אני אשמור עליו, לפחות עד הרגע המתאים. אתה אמרת לי שזה יגיע, האמנתי, האמת, לא ממש. אבל בכל זאת הזמנים משתנים מהר יותר משדמיינתי, כבר לא ילדה, בהחלט לא אישה. עשיתי כמה בחירות, כואבות יותר ממה שחשבתי שאפשר, ואתה אומר לי שמותר לבכות, רק לא היום, לא עכשיו. הדרך ארוכה עוד? האין עוצרים? ואנחנו ממשיכים, כל כך בודדים. אתה מוביל אותי, ואני אותך, כמו חבל ארוך שמחבר אותנו, אנחנו מכירים את הקשר, אבל אתה רחוק מידי- ואני לא מכירה אותך. הדרך תימשך, אנחנו קשורים, כמה זמן יעבור עד שנתחבר מעבר למילים? הדרך שלנו נפתחת, אני כל כך רחוקה, עצור לי לרגע חכה לי הפוך אותי לשלך. ***************************** כשראיתי אותך בפעם האחרונה חייכת. לא אליי, כמובן שלא אליי, אבל חייכת, וזה הספיק לי, למדתי להסתפק במועט. בזמן כל כך קצר הפכת לחלק כל כך גדול בחיים שלי. אמנם נכון, אתה לא אומר לי, לא יכול לומר לי, מה לעשות, אבל לפתע באמצע מים עמוקים אני מוצאת את עצמי חושבת עליך, למרות שלא ראיתי אותך במים כאלה בעבר. אמרתי כבר הכל, הבעתי הכל, ובכל זאת כל כך הרבה נשאר, בינינו חוצה כל כך הרבה עבר, כמו רכבת, או מטוס אחד גדול, שסוחף הכל, ובעיקר אותי. אני ממששת באפלה, מחפשת גם אותך, גם אותי, שנינו ביחד ולעולם לא לחוד. אני טובעת לפעמים, וגם אתה, נאחזים זה בזה מבעד לגלים, מנסים לנשום. מספרים זה לזה על אהבה, לעולם לא אחד לשני, תמיד נפרש כל כך גדול, ולפתע תהייה זאת אני. ים חוצה בינינו, אתה ואני מוגדרים כשלם. אתה חלק ממני, ואני חלק מעצמי גם כן. אתה כתוב לי על לוח החזה, תמיד לזכור ולנצור את פירוש ההתמודדות הקשה. אני אומר לך מילה, אתה תאמר לי שתיים, וביחד, הכל יהפוך למים, ושוב נטבע, כמו בהתחלה. כמו מטוס, או מכולה, הכל מלא במים, ואני אינני יכולה, לא יותר ולא פחות. אנחנו מגדירים זה את זה, שואפים לשלם שמתפתח לאחד, אנחנו ביחד, תמיד לבד. האגם שלנו חוצה זמנים ומקומות, נעים שם לחיות, בטביעה המתוקה שמסמנת את הסוף שלנו. ואנחנו נאחזים, זה בזה, באנשים אחרים, מבעד לגלים תקרא בשמי, ואני בשלך, מפוצלים אנחנו, שלמים בתוך עולם אחר. האם לא תצליח עכשיו להיזכר? ***************************** אתה לא מכיר אותי. ואולי בעצם, אני גם לא מכירה אותך. אף פעם לא נפגשנו, זה נכון. אף פעם לא ראיתי אותך במציאות- גם זה נכון. אתה יכול לומר הרבה דברים, אתה יכול לומר שזה טירוף מצידי לכתוב את זה בכלל, אתה יכול לומר שאני אחת ממיליון, אבל הרי זה נכון. אף פעם לא אמרתי לך מילה, בעצם אמרתי לך, אתה פשוט לא היית כאן לשמוע, והאם זה לא נחשב? אף פעם לא נגעתי בך, או שאלתי אותך לשלומך, ואף פעם לא אמרת שבסדר, למרות ששנינו ידענו שאתה משקר. אף פעם לא היית שם בשבילי, ואני לא הייתי שם בשבילך, ואולי בעצם הייתי, אבל אתה פשוט לא ידעת. אף פעם לא העברתי את האצבעות שלי בשערך, ואף פעם לא סיפרת לי סיפורים, אף פעם, אף פעם, לא הראית לי איך לחיות את החיים. אבל בכל זאת, בגלל זה ולמרות הכל, אני מכירה אותך, כי אתה מכיר אותי, אתה מכיר אנשים כמוני ויודע, ואני לא מכירה אותך כלל, ויודעת בכל זאת. תהייה חזק, אל תפחד לטעות, אל תפחד לתקן, אל תפחד להתקרב ולומר לי שהכל בסדר, בלי להוציא אפילו מילה. אל תפחד מנשיקה, מרוחות רפאים שבאות בלילה ומענות את נשמתך, זה לא כל כך נורא אם אתה מבין שאלה הטעויות שעלייך להתמודד איתן. אל תפחד לעמוד בחושך לבד, כמו שאני לא אפחד לעמוד לצידך בחושך בלי שתרגיש, בלי שתדע. אל תפחד משום דבר שבעולם. אתה לא מכיר אותי, ואני לא מכירה אותך, ובכל זאת, נגעת לי בנשמה. ואולי, פעם אחת, הצלחתי לגעת בשלך. אני לא קיימת, לא בשבילך, אבל דווקא כן, ואם תחשוב על זה, בטח תבין. אתה חכם יותר ממה שמספרים, ומנוסה יותר מכל מה שאני יכולה לדמיין. אף פעם לא אכזבת אותי, גם לא עכשיו, גם לא היום, אין דבר שתוכל לעשות שיגרום לי לסגת מכך, אין שום דבר שבעולם. אבל אני רק רוצה לבקש ממך דבר אחד אל תשכח אף פעם להיות חזק לא בשבילי בשבילך.

למעלה