סיפורים בראש

lightflake

New member
סיפורים בראש

כשמגיע סיפור שאתה חושב על משהו, מתכנן משהו, חושב מה לעשות, דואג, וכו', כל דבר כזה, אלו מחשבות שיוצאות מתוך מרכז "אני" מסוים באותו רגע, אז תרגיל מעולה ברגע שאתה קולט שאתה חושב על משהו זה להפנות את תשומת הלב במקום לנושא של המחשבות, למי שחושב אותן, כלומר לראות מי זה מי שאתה מזוהה עמו באותו רגע לחלוטין מבלי לשים לב שזו רק מחשבה, זה תרגיל מאוד חשוב וזה מנתק אותך מאותה הזדהות ומשחרר אותך מזרם המחשבות הזה, זה לא פשוט בהתחלה אבל עם התרגול זה נהיה יותר ויותר מובן וכל פעם באה הזדהות חדשה וכל פעם אתה ממשיך עם זה עד שאתה מקלף את הבצל לגמרי ונשאר ריק לגמרי.

חג שמייח

neophile

New member
זה תרגיל טוב

רק שהוא לא מנתק אותך מההזדהות ומשחרר אותך מזרם המחשבות .
מה שקורה זה ש*משהו* משתחרר שקודם לכן היה כבול לאותה הזדהות אם כי ההזדהות בעודה נשארת .

המשהו הזה זה לא אתה וגם ההזדהות היא לא אתה , כל מה שאנחנו בשלב הזה זה רק עדים .

lightflake

New member
התרגיל בצורה שונה (לשבת מול קיר)

המצרכים:
1. אתה
2. כיסא
3. קיר

אופן ההכנה:
1. שב על הכיסא מול הקיר
2. הבט בקיר
3. שים לב שקיימת תחושה ספונטאנית של שניים, אני - שרואה את ה- קיר.
4. עתה מקד את כל תשומת לבך וכל הוויתך בתחושה של אותו ה"מישהו" שרואה את הקיר, התחושה "אני" - I AM
5. השאר רק ה"אני" הזה כמה שיותר, זה לא דבר שנעשה בכח או כפיה אלא בהרגעות לתוכו, כמו התמוססות של קובית קרח בתוך כוס מים נעימים, התאחדות, כמה שיותר... אל תחשוש להיעלם אל תוככי עצמך לחלוטין... (כל מה שיכול להיעלם הוא ממילא לא אמיתי)
6. כאן, במידה ואתה שם לב לדיבור פנימי כלשהו שלך עם עצמך, וזה בד"כ המצב, זכור כי אין משמעות לנושא השיחה אלא לעובדה שישנו שיח פנימי שמשמעותו היא שיש שם איזשהו מרכז "אני" דמיוני שמאמין שהוא קיים (ואתה מזוהה עמו), עכשיו אתה ממשיך את אותו תהליך כמו קודם לגבי ה"אני" הזה שמדבר לעצמו, כאשר הדיבור הפנימי הזה מנחה אותך אל האני הפנימי הזה, ושוב, בלי כפייה, בלי האשמות וביקורת, ובלי פחד, כל אלו הם בעצמם דיבור פנימי יותר עמוק, ששוב, תוכנו אינו חשוב אלא אותו מרכז "אני" שחושב ושמרגיש, והוא מרכז המדיטציה ואליו אנו מתמקדים יותר ויותר... פשוט להמשיך ***להיות ה-אני*** ולהתמוסס אל תוכו

בהצלחה לאמיצים

תודות:
ניסרגדתה מהרג' זצ"ל

lightflake

New member
דרך נוספת (חקירה)

1. שב בשקט

2. עקוב אחר המחשבות,
מהיכן המחשבות נובעות, מהו מקורן ?
אתה תגלה שהמחשבות נובעות מה"אני"

3. עקוב אחר ה"אני",
חקור מהיכן ה"אני" נובע, מהוא מקורו ?
אתה תגלה שה"אני" מעולם לא היה קיים

קרדיט:
רוברט אדאמס

הצופה.

New member
יש תרגיל יותר טוב

שאתה אומר למישהו שב בשקט
ואומר לו שיעקוב אחרי מקור המחשבות
ויגלה שהמקור שלהן הוא אני
והאני מעולם לא היה קיים

לפני שרוברט אדאמס או אתה ממליצים על כזה דבר תשאלו את עצמכם אם כל זה אמת?, אז למי אתם בעצם ממליצים?
ואם אין אני ומקור המחשבות לא ידוע למי אתה אומר לשבת בשקט?
ואם אתה בטוח שאין אני אם אומר לך שאתה קשקשן האם תעלב? (הרי אין אני אז למה שתעלב?)

lightflake

New member
אני אסביר לך לאט כדי שתבין

התרגיל לא מיועד למי שכבר משוחרר מהאשליה ורואה את האמת
זה כמו שמישהו בהיסטריה כי הוא מאמין שהוא רואה נחש למרות שאין נחש
עכשיו ההנחיות הן בשבילו, שילך לנחש
שירים אותו
שיגע בו
שילטף לו את הראש
ואז יראה שמעולם לא היה נחש - החבל מעולם לא היה נחש
התרגיל מיועד להיות פרקטי, לכן הוא מדבר קודם כל מתוך הראיה של מי שמאמין לאשליה שיש "אני" וכך הוא הולך אליו, נוגע בו, ורק אז מגלה שמעולם לא היה אני....

אוקי? פתרתי לך פרדוקס אחד, עכשיו השכל שלך יעלה עוד כמה, אז פשוט תתעלם מהם, ותתחיל לתרגל... או תמשיך להתפלסף עד סוף חייך... מה שבא לך...

הצופה.

New member
תראה אתה יכול להוכיח שאני מטומטם הכי גדול

בעולם וזה בסדר גמור . השאלה היא האם אתה מרגיש שהתרגילים האלו שיחררו אותך או שידרגו אותך? זו שאלה אישית שלך כלפי עצמך....
ואם כן כל הכבוד תעביר את זה הלאה ואם לא תהיה מספיק כנה עם עצמך לזרוק את כל הידע הזה לים.
אני אישית מצאתי בספר אני הוא זה איזה חלק קטן בפאזל של החידה הזו שקוראים לה "אני" לגבי הסיפורים של החבל והנחש מצאתי בוודאות שהם רק מצביעים על משהו
כי באותו הרגע של האשליה אתה רואה "משהו" ואין דבר בעולם שישכנע אותך שזו לא אשליה וגם נשאלת השאלה אם זו אשליה אז איך "אני" רואה אותה....
נניח אתה מדמיין אריה בחדר אתה חושב שיש דרך לשכנע אותך שאין אריה?"במידה ואתה לבד"

המושג השיכלי להשתחרר ממשהו זה מושג שלא מובן כי כדי להשתחרר ממשהו התנאי לכך הוא שיהיה קודם משהו.
השאלה היא מה זה להשתחרר? להעלים אותו? למחוק אותו מהפוטנציאל שיעלה אי פעם?
להשאיר אותו ולהבין שהוא שיקרי?
האם לגרום לכך שלא יעלה לעולם?
האם יש צורך להשתחרר ממשהו לפני שהוא עלה כלל?
ואם המושג "אני" הוא אשליה והמושג נחש הוא אשליה אז מי צריך להיוכח שאין נחש? האני? הרי הוא שיקרי...
למה אתה חושב שאתה יותר אמיתי מהנחש?
למה אתה חושב שאתה נפרד מימנו אולי אתה חלק מהאשליה?<?
מה הוא הקו המפריד בין האשליה למציאות? איך יכול להיות בכלל שבעזרת "מציאות" את חווה אשליה?
אתה יכול לומר לי שאני פלצפן אבל בלילה שאתה הולך לישון שם מתגלה האמת האם אתה שלם עם עצמך.

והאמת היא שניסרגדטה כלל לא הבין על מה הוא מדבר הוא דיבר על פן אחד בלבד של המציאות ולכל השאר הוא התכחש כלומר הוא היה בנפרדות של מאה אחוז
לפן של ניסרגדטה יש צד שני שהוא שווה ערך למה שניסרגדטה אמר וגם הוא חלקי החיבור שלהם נותן תמונה שלימה יותר שגם לה יש הפך
הלימוד של אלו כולל התירגולים שאתה ממליץ עליהם מהוים השלמה של אחד לשני כי עבודה מעשית ללא שכל בסיסי לא תוביל לכלום
ואני אומר לך שוב בתור אחד שהיה פריק של ניסרגדטה אני קובע שהוא הבנין רק צד אחד אף שהתמחה בו של המציאות

וכמו שאמרתי זה לא משנה אם מה שאני אומר זה שטויות או לא השאלה היא ש/לך כלפי עצמך האם אתה חש שיפור בחייך אם לא תהיה מספיק אמיץ להעיף את כל החרא /שקלטת עד היום

הצופה.

New member
מזכיר לי מורה שפגשתי לפני חודשיים

הוא גם אמר לי שאני פלספן וואילו הוא איש המעשה והפראקטיקה
שנגמרה השיחה הוא חזר לחדר שלו והמשיך חיות על חשבון הוריו
ללא זוגיות ללא התחיבויות והמשיך לשבת על הריצפה בתנוחה פראקטית
אמר שהמציאות מספקת לו בדיוק את מה שהוא רוצה והוא בבליס
ואני הפילוסוף חזרתי לעבודתי לשלושת ילדי ואישתי לחשבונות הבנק בקיצור לפילוסופיה
6אני מניח שאתה הפרקטי פה חחחחחח

lightflake

New member
אוקיי ניתן לך מדלית העובד המצטיין והבעל המסור

(שני דברים אגב, שאי אפשר לומר על סידהארתה...)

שאלות טובות...והן לא סותרות את זה שאין אני, הן רק מצביעות על הטירוף של המטריקס. סיפור על דמויות רפאים שנמצאות באינטרקציה ובחיפוש, כאשר יש רק אחד שיודע את כל זה

למעלה