סיפורו של הפיל

shosh arie

New member
סיפורו של הפיל

להלן סיפור קטן ומאד אימוני: "תחושת האפרוריות ששבה ועוטפת אותי לאחרונה אינה נעימה ולעתים אני מרגישה כאילו אני נמצאת בכלוב של פחד שיצרתי לעצמי. זו תחושה מגבילה וקשה, אך אינני יודעת כיצד להשתחרר ממנה. התחושה הזו מזכירה לי את הסיפור על הפיל: פעם ביקר מישהו בקרקס וראה פיל גדול קשור בחבל ליתד עץ פשוטה וקטנה. הוא תהה כיצד הפיל אינו בורח, שהרי הוא יכול בהינף קט של רגלו לשלוף את היתד ולהימלט. אולם הפיל לא עשה זאת. כששאל כיצד ייתכן הדבר, ענה לו האחראי על הפיל: בצעירותו, כשהיה הפיל אך פילון קטן, קשרו אותו ליתד דומה. פעם אחר פעם ניסה הפילון הקטן להשתחרר. הוא נאבק בשרשרת שקשרה אותו, ניסה למשוך שוב ושוב ולשלוף את היתד, אך ללא הועיל. עד שיום אחד, הפילון ויתר. הוא השלים עם המצב, עם כך שאין בכוחו להשתחרר מהשרשרת שכובלת אותו. רגע זה היה הרגע הקריטי. מאז אותו רגע, הפיל לא ניסה מעולם לבדוק שוב את המסקנה אליה הגיע, למרות שגדל והשתנה. וזוהי בעצם הסיבה לכך שהפיל אינו בורח - כיוון שהוא לא חושב שהוא יכול". הדבר נכון גם לגבינו. ייתכן שבעבר הסובבים אותנו הטילו עלינו מגבלות שונות ואיסורים שונים, שגרמו לנו להתנהג, לחשוב ולהרגיש בדרכים מסוימות. לאחר זמן, אימצנו והטמענו את אותם מגבלות ואיסורים. כעת הם אינם קיימים בחוץ, אלא בפנים. אנו קושרים את עצמנו ליתד ואיננו מעלים על דעתנו שאנו יכולים להשתחרר ממנה. אנו יכולים להעז ולנסות להגשים את חלומותינו. אנו יכולים להרשות לעצמנו לבטא את עצמנו - את מה שאנו באמת חושבים ומרגישים. אנחנו פשוט יכולים. כל מה שעלינו לעשות הוא, לבדוק שוב את הנחות היסוד שלנו ולראות שהן (או לפחות חלקן) בסך הכל יתדות קטנים ופשוטים. אז לא נותר לי אלא לאחל לכולנו להשתחרר מהיתדות שקושרים אותנו..." עד כאן הסיפור. כמאמנת במקום הזה אבדוק עם המתאמנים שלי: מהן הנחות היסוד שלי לגבי עצמי? על מה אני מוכן ורוצה לוותר בדרך להשגת המטרה? ובכלל? מה יכלול ה"תשליך" שלי? מה הייתם מוסיפים?

אוריק3

New member
הייתי שואל את המתאמן מה הוא רוצה ואם הוא גם

יכול לנמק.. איזה שינויים הוא רוצה ולאן השינויים יובילו אותו לדעתו מה המתאמן רוצה לעשות בכדיי להביא את השינוי.. רק לא ברור לי למה זה את ולא הוא/היא..(מאמן/מתאמן)

בת מים

New member
../images/Emo105.gifסיפור מוכר וקצת אחר: ../images/Emo105.gif

קבוצה של צפרדעים שיחקה להנאתה בין עצי היער. לפתע נפלו שתי צפרדעים לתוך בור עמוק. התגודדו כל הצפרדעים על פתח הבור כדי לראות כיצד ניתן לעזור לחבריהם שנפלו פנימה. כשראו כמה עמוק הבור וכמה תלולים קירותיו, אמרו לשני הצפרדעים שנפלו: "חבר`ה, אין סיכוי שתצאו מכאן בחיים. אתם נחשבים כבר למתים.. חבל לכם בכלל להתאמץ!" לצפרדעים שנפלו לא היה שום חשק לוותר על חייהם בכזאת קלות, והם החלו לנתר באוויר גבוה ככל שיכלו כדי לנסות ולהיחלץ משם. מפתח הבור המשיכו להגיע אליהם קריאות המרפות את ידיהם (ורגליהם): "תפסיקו לנסות בכלל. זה כל כך עמוק, בחיים לא תצאו מכאן!" לאחר מספר ניסיונות כשל כוחו של אחד הצפרדעים, הוא צנח על הקרקעית ומת. הצפרדע השני לא התייאש והמשיך שוב ושוב, בכל כוחו, לנסות ולקפוץ החוצה. בסופו של דבר, ניתור גבוה אחד הנחית אותו על הקרקע, מחוץ לבור. חבריו הצפרדעים שפשפו עיניהם בתדהמה: "איך עשית את זה? מה, לא שמעת את הקריאות שלנו? אמרנו לך שאין סיכוי כי זה נורא עמוק!". בשפת הסימנים הסביר להם הצפרדע כי הוא חירש... הוא לא שמע מה אומרים לו ובטעות פירש את קריאותיהם הנרגשות כמילות עידוד.

למעלה