סיפורו של אל

סיפורו של אל

יום אחד כאשר "אל", אבי האלים הכנעני, היה צעיר והילך על פני הים, הוא פגש את האלות אשרה ורוחמיה. אל, הכין בשבילן עוף ושאל אותן מה הן מעדיפות להיות- נשותיו או בנותיו. שתי האלות בחרו להיות נשותיו. לאחר מכן אל התנה אהבים עם שתיהן- וכתוצאה מכך נולדים שני אלים: שחר ושלים(בין ערביים, בכנענית. האם יכול להיות כי זהו מקור שמה האפשרי של העיר ירושלים, לשעבר שלם?) לאחר מכן, המשפחה שנוצרה מעבירה שמונה שנים במדבר. זהו הסיפור הכי קרוב לסיפור בריאה שניתן למצוא במיתולוגיה הכנענית.

Y. Welis

New member
לפי התנ"ך המקור ל'ירושלים' הוא

'עיר שלם' - עירו של שלם, שמו של המלך שמוזכר. יתכן ששם המלך נלקח משם האל שהזכרת. זה אגב גם נפוץ מאוד בשמות המלכים של יהודה, שכללו את הסיומת או הקידומת 'יהו', הצורה העתיקה של השם המפורש.

סקיפי

New member
לא

ירו= ירא אותה, ייסד אותה - הניח את אבן הפינה שלה, וכו' שילם, כאמור - בין ערביים. כמו ירובעל, לדוג'

Y. Welis

New member
זה בהנחה שהשם הוא ממקור פניקי

סביר שהפירוש של התנ"ך הוא 'עממי' ולא מוסמך, אבל באותה מידה קשה לדעת אם המקור פניקי.

סקיפי

New member
למה?

שילם הוא אל כנעני, ו"ירו" זו נוסחה מקובלת. אגב - הלכתי לשאול דווקא מומחה...

Y. Welis

New member
כמו שציינתי - אם זה אכן כך.

אם זו ההנחה המקובלת על ארכיאולוגים וחוקרי תנ"ך (מהכיוון המדעי כמובן). כי חוץ מהשם הזה שנזכר בספר יהושוע (שאגב נערך כנראה בימי בית שני), אין לנו, עד כמה שידוע לי, עדות אחרת על שמה של העיר לפני שהיא נעשתה לבירת ממלכת יהודה.

סקיפי

New member
יש לי

מאמר מעולה על אל - אבל המחבר לא מוכן לפרסם אותו... הוא טוען שאחר כך הוא לא יוכל לפרסם את זה במקום ששוה משו.

Y. Welis

New member
אולי אפשר קטעים?...

ועם כל הכבוד, האינטרנט כבר מזמן אינה מקום גרוע לפרסום חומר אקדמי.

סקיפי

New member
זה לא מה שאמרתי...

זה מה שה ו א אמר. אנ אשאל לגבי קטעים. אולי אני אצליח לשכנע אותו לפרסם את כל המאמר...

למעלה