סיפורו של אבחון.....

סיפורו של אבחון.....

משהו שהרגשתי צורך לחלוק עימכם: לפני כחוד פנתה אלי המורה של בתי הגדולה ואמרה שהיא חושבת שלילדה יש הפרעת קשב וריכוז, כמובן שהיא קודם כל חטפה ממני על הראש כי היא לא מאבחנת, אך בשיחה נוספת עימה ועם היועצת הודעתי להם חד משמעית שהעניין בטיפול ואני פונה לאבחון פרטי, כי לא אני האם שתזניח עניין כזה. אכן הלכנו לאבחון באופן פרטי. וגם קיבלנו תוצאות. הסתבר שהילדה מחוננת, שהיא משועממת בכיתה, ועוד עלה מהאבחון כי המורה עוצרת אותה מבחינה אינלקטואלית. לא אלאה אותכם בעוד פרטים, רק אזכיר לכולם כמה חשוב לאבחן את הילדים באופן מקצועי, לא רק כדילאתר בעיות אלא גם כדי לשלול אותן, ולהעניק לילדינו כלים טובים יותר להתמודד עם החיים. זהו עד כאן יקיריי. אפרת

יוניא

New member
הרי תמיד אמרנו שהמורים הם

"המאבחנים הכי טובים" לא?
בכל אופן מברוק על היוזמה וסבבה על התוצאה סתם סיפור הפוך אצלנו היה עם הבת הגדולה שביקשתי איבחון בחשבון לא רצו וטענו שזה סתם מיותר כי היא מצטיינת אז הלכתי באופן פרטי והתברר שיש בעיה קטנה שמתחילה לגדול אז מיממנתי מורה להוראה מתקנת לצערנו זו השיטה במדינה שבה יש חוק חינוך חינם הרבה כסף
יוני

no-a-m

New member
את מי יותר קל לאבחן?

אפרת, אני מברכת אותך על תוצאות שהראו שילדתך מחוננת, אני בטוחה שיש בה המון המון איכויות נוספות. אני גם מברכת אותך על הפעילות הנהדרת שאת עושה כאן בפורום, אני חושבת שענין המודעות וההכרות עם התחום היא מאוד מאוד חשובה , יישר כוח את מעלה נקודות מאוד חשובות הראשונה בדבר האבחון שחשוב מאוד שהוא יהיה מקצועי הנקודה הנוספת היא שיהיה מקיף , שההסתכלות על הילד או המבוגר תהיה רחבה ומקיפה ותכלול תחומים רבים של ההתפתחות. ועוד דבר שאיני יודעת באם זהו המקרה של בתך, אני נתקלת בהרבה מאוד מקרים של ילדים ומבוגרים שיש להם פערים מאוד גדולים בתחומים השונים, כך למשל ילדה יכולה להיות מחוננת בתחום מסוים ויחד עם זה לסבול מהפרעת קשב או לקוי אחר, מנסיוני, אלה הם הילדים שלא מאובחנים , ובעייתם אינה מאותרת עד גילאים מאוחרים ולעיתים כאר הם מבוגרים מתוסכלים, שכן הם מאוד אינטילגנטים, והם מצליחים "לאלתר" לעקוף חלק גדול מבעיותיהם. חשוב מאוד לגלות רגישות דווקא לילדים אלו ולהעזר בתחומים החזקים שלהם, להשתמש בהם לתמיכה ועידוד אז את מי יותר קל לאבחן? בעניין הכלים, אני יודעת שילדים ומבוגרים אלו בעלי יכולות יותר גבוהות, אכן רוכשים את הכלים ומגיעים להשגים גבוהים, אז שיהיה רק טוב

תודה לכם!

תודה לכם על התגובות, יוני, אתה לגמרי צודק, המערכת מפספסת את הילדים שלנו בגדול, לגבי מה שאמרה נועם - אני חייבת לציין נקודה מעניינת: הילדה שלי סובלת מהפרעת קשב אודיטורית - כלומר - אם הלימוד מעשה ללא אמצעים ממחישים אלא רק בהרצאה היא "נודדת" כך שאני יודעת בדיוק על מה את מדברת. ובנוסף לזה אני חסידת האבחונים במקצועיים והמקיפים, כי אני מאמינה שרק תמונה כוללת ומקיפה יכולה להפיק טיפול נכון ומדויק. תודה לך על המחמאות, ריגש אותי
אפרת

למעלה