סיעור מוחות

דניאלוג

New member
סיעור מוחות

שלום לכל המאמנים אני מאמנת צעירה,אשמח אם תוכלו להוסיף לי מניסיונכם איך לעזור למתאמן שקשה לו עם מילים כמו חזון,דימיון מודרך ובכלל דימיון....הוא בחר להתאמן על זוגיות,איזה מטלות אימוניות ניתן לתת למתאמן בתחום זוגיות?

hayapollak

New member
דניאלוג - הגדירי מטרה

מתאמן בתחום הזוגיות - בשלב של חיפוש והתאמת זוגיות? בשלב של פיתוח והעמקת הזוגיות?

hayapollak

New member
אהבה

אומר כך - המטרה - העמקת הזוגיות קרי אהבה החזון - אושר בעניין החזון הייתי מתמקדת בנושא האושר, האם הוא מאושר בחייו בתקופה זו האם (לדעתו) בת זוגו מאושרת בתקופה זו האם הצורך להעמקת הזוגיות זהו צורך שלו בלבד או משותף לשניהם. לטעמי חשוב להתייחס לחזון האושר בחייך משום שאני מאמינה שאם אין בתוכנו "אור" קשה לנו להאיר את הדרך לעצמנו ולאחרים. כלומר בשביל לחוש מגדלור אני צריך להכיל אור בתוכי ולהקרינו החוצה. בענין שיפור הזוגיות קרי אהבה (מה עוד לא נאמר עליה...) הייתי מתמקדת ב-מוטו אחד מרכזי.(שאתו ניתן לבחור יחד עם המתאמן) לצורך שאלתך אני בחרתי בתכנים המופיעים בספרו של קן קייז - מרשמים לאושר. יש לו שלושה כאלה - *בקש מה שאתה רוצה - אך אל תדרוש זאת ( מבחינה רגשית) * קבל באהבה כל מה שקורה - לעכשיו (לעת עתה) * גלה אהבתך - גם אם אינך משיג מה שאתה רוצה. קן קייז מסביר את המרשמים אך אין זה המקום לכאן. אצטט בשבילך רק כמה משפטים המתייחסים למרשם השלישי. אהבה אינה מעשים יפים או מתנות עם אריזה נאה - למרות שאהבה עשויה להביא דברים כאלו. המשמעות של אהבה היא הסרת המחיצות והגבולות בין הרגשות של לבך לבין זולתך. אהבה היא רגש של יחדיו ושל פתיחות. למעשה כאשר אתה אוהב מישהיא זאת אומרת שהוא או היא מקשרים אות עם חלק ממך שאותו אתה אוהב בעצמך. לעומת זאת שים לב אתה דוחה את זולתך, כאשר הוא או היא עושה מה שאתה דוחה בתוך עצמך. אהבה היא רגש של קרבה, של חמימות, של הבנה, של יחדיו - של אחדות. אהבה אינה עניין של מה שקורה בחיים. זה עניין של מה שקורה בלבך. הם חושבים כי אם אוהבים מישהוא יש לאהוב כל מה שאותו אדם אומר ועושה. הם חושבים שפירושו כי הם מחוייבים לעשות משהוא. הם חושבים שאי אפשר לומר "לא" לאהוב(ה) כאוהב מיומן אתה יכול לומר לעצמך (וגם לזולתך) מידת אהבתי למעשייך ולדברייך אינה משפיעה על כך שאני אוהב אותך או לא. אינני חייב לאהוב את מעשייך - אני אוהב אותך. *** אהבה - נושא כל כך מרכזי וחשוב בחיינו מי יתן וכולנו נתאמן בו.

tlingit

New member
ברוכה הבאה דניאלוג ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
אני כבר רואה ששאלו אותך למידע קצת יותר ספציפי על האימון
בינתיים, הנה קישור לדיון והצעות שהעלו חברי הפורום לנושא בירור החזון המטלות לדעתי צריכות להיות "מפורקות" ומתייחסות לשלבים הקטנים של האימון ממש לפי מה שמתרחש בפגישה עצמה והדברים שעולים במהלכה. מה את רוצה שהמטלות ישיגו? אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

חזון

להלן מספר דרכים לבנות חזון העיתונאים - הטילי משימה על המתאמנים - ניח שאתם עיתונאים שבאתם לסקר לכתבה בעיתון את משפחתכם בעוד 10 שנים . כתבו כתבה על זוגיותכם המופלאה כתבים בעיתון ותארו לקוראים מה כוללת זוגיות זו דרך נוספת - מצאו ספר או כתבה המתארת סיטואציה הדומה לעתיד הרצוי לכם וציינו מה תפס את עינכם כשקראתם אותה דרך נוספת - כתבו פרסומת על הסיבה להכנס למשפחתכם העתידית , אתם אמרוים לשווקה לילדים שירצו לאמץ אותכם

tlingit

New member
ברוך הבא דרור ורדי ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף אלינו לפורום
מאד מצאו חן בעיני הרעיונות שלך לבניית חזון
מעין דרך למקד את המתאמן כביכול החוצה כדי בעצם לראות פנימה
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם אתה רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

הצגה עצמית

שמי דרור ורדי ואני אחד הבעלים והמנהל המקצועי של חברת אינטלג'נס ליעוץ אגוני ופיתוח מנהלים .עיקר עיסוקי ביעוץ ארגוני לחברות עסקיות במימוש הפוטנציאל וכן לארגוני הדרכה ומדריכים . אשמח לתרום ולהציע כמיטב יכולתי ותודה לך על ההזדמנות להצגה עצמית דרור

למתקשים עם חזון...

שלום דניאלוג אנשים מפחדים לעיתים מהמילה הזו (חזון במילון=היכולת לראות בדמיון...). אחת הדרכים שלי לבקש שיתאר - רצוי בכתב - את סדר היום האידיאלי שלו עם בת הזוג האידיאלית שלו בעוד X שנים/חודשים/שבועות וכדו' לעיתים קל יותר לכתוב סדר יום מאשר חזון (אנשים מבינים לפתע שהם משתמשים בדמיון) הייתי בודק איתו האם יש תחומים בחייו בהם הדמיון כן משרת אותו (עבודה? פנאי? משפחה? חברים? תחביבים?). הייתי גם מפריד בין הפחד מהמילים לבין היכולת שלו להשתמש בדמיון. האם הוא יכול לראות בדמיונו את עצמו בזוגיות? אם לא, יש לך אתגר אמיתי לפנייך. המון הצלחה

אל לנו להתעסק במקום לא לנו!

היי דניאל,ברוכה הבאה לעולם האימון... אני מזמינה אותך לחשוב,האם המקום שהוא צריך עכשיו זה אימון?או שאולי ייעוץ זוגי,יחיד או אולי משותף לו ולאישתו יהיה אפקטיבי עבורו?חשוב שנדע מה גבולות האימון ומה בגבול המקצוע שלנו,יכול מאוד להיות שאימון זה המקום שהוא צריך. אני הייתי בודקת שוב..על מנת לוודא מעל לכל ספק שאימון זה מה שהוא צריך,במידה ולא...הפניה לגורם אחר יהיה אקט ישר,אמיתי והוגן. המחוייבות ללקוחות שלנו זה קודם לדעת מתי אני יכול לסייע ומתי לא. מקווה שעזרתי בהצלחה רחל וקנין מאמנת אישית www.coaching4u.co.il

למעלה