סיעוד סיעוד

AliceNoChains

New member
סיעוד סיעוד

אהלן אהלן. אני מעוניינת לדעת מה זה בדיוק מקצוע הסיעוד?? חוץ מהידוע לי- אותן אחיות בקופת חולים שעושות בדיקת דם או אותן אחיות בביה"ח שמגיעות לבדוק לחולה לחץ דם... במה המקצוע הזה יכול להתבטא עוד?? מה שידוע לי כבר אודות אחיות (שזה לא הרבה) נשמע ממש משעמם... מישהו יכול להאיר את עייני?? כי אני ממש מתעניינת בנושא. תודה לעונים.

H20

New member
יש לאחיות הרבה עיסוקים

יש אחיות שעובדות במחלקה נפרולוגית ועושת דיאליזה לחולים שהכליות שלהם פגועות. יש אחיות שעובדות במחלקת טיפול נמרץ. יש אחיות חדר-ניתוח. יש אחיות במוסדות גריאטריים. וזו רשימה חלקית ביותר. לאחות מוכשרת יש אפשרות להתקדם לתפקידים ניהוליים.

Golgi

New member
נכון שלאחיות יש הרבה עיסוקים, אבל

האמת שרובם באמת לא נותנים הרבה אפשרויות ליצירתיות וכו'. כמאט בכל התפקידים האחיות רק עוזרים לרופא ו/או מבצעים פעילויות יחסית לא מתוכמות (יש יוצאי דופן, אך מעט מאוד). למרות שנחשב שלאחיות יש חוות דעת מקצועית, זה מתבטא מעט מאוד. לרוב אחיות מקבלות מעט מאוד החלטות בעצמם ורק מבצעות את הוראות הרופאים, לא עובדים באופן עצמאי (שוב, יש יוצאי דופן, למשל, בטיפת חלב, אבל מעט). אפילו בטיפול נמרץ רוב העבודה "המעניינת" נעשית ע"י הרופאים, למרות ששם גם לאחיות יש המון אחריות. יחד עם זאת, יש אחיות שעבודה שלהן מאוד מגוונת, עם הרבה ציוד מתוכם וכו'. יחד עם זאת, למקצוע הזה יש גם יתרונות: 1) מאוד קל למצוא עבודה (ולא רק בארץ) 2) שכר לא גבוהה במיוחד, אך גם לא הכי נמוך + תנאים טובים. ויש גם אפשרויות קידום. חלק לא קטן מאחיות הן עובדות מדינה. 3) הרבה פעמים עצם העבודה (עזרה לאנשים ואף הצלת חיים, הרבה אחראיות) נותנת המון סיפוק והרגשת אתגר. אחות גם יכולה ללמוד תואר שני (ובמקרים מסויימים אפילו בלי זה) ולהתפתח לתפקידים ניהוליים או חינוכיים (מדריכות של אחיות מתלמדות).

סיעוד

סטודנטיות לסיעוד שסיימו את התואר יכולות לעבוד כאחיות בקופ"ח, בבית חולים על שלל המחלקות, במוסדות סיכודיים וכדומה. מקצוע האחיות לא משעמם את מי שהתחום מעניין אותו

למעלה