סיעוד ומשפטים

toxic babe

New member
סיעוד ומשפטים

במהלך הלימודים שלי נתקלתי באחות שאמרה לי שיש אחיות שלומדות אחרי זה משפטים ואפשר לשלב את שני הדברים.
למען האמת אף פעם לא התעניינתי במשפטים, זה היה נראה לי מקצוע משעמם ללמוד ולעבוד בו. פתאום כשנחשפתי לקורס חוק ואתיקה החל להתעורר אצלי יותר עניין.
השאלה היא מה בסופו של דבר אוכל לעשות עם התואר הנוסף, זאת אומרת איך אפשר לשלב את שתי הדיסציפלינות כשהעיסוק בתחום הסיעוד והרפואה הוא המרכזי?
האם יש דבר כזה אחות שהיא גם יועצת משפטית במקרים רפואיים שמצריכים התערבות כזאת?
אם מישהו נחשף לזה או מכיר את זה אשמח לשמוע קצת.

באוניברסיטה יש תוכנית לימודי סיעוד + משפטים

זה כבכיול דו חוגי... בכל מקרה נתקלתי במקרה במאמר לא מזמן של שני חסון, שיש לה תואר כפול (סיעוד ומשפטים..) כשאני למדתי סיעוד היתה איתנו מישהי אחת שהיתה רשומה לשני החוגים.. (ולא ידוע לי שהקריירה שלה נסקה לכיוון מסויים בעקבות זה, ואני לא יודעת אם היא סיימה את התואר הנוסף במשפטים.. מה שכן, היא נשארה שנה בתואר בסיעוד היא לא היתה במקור מהמחזור שלי..).

בכל מקרה כאשר מדובר על להוסיף בנפרד לחלוטין תואר במשפטים - את פשוט עושה עוד תואר במשפטים.. כולל תנאי הקבלה.. - לימודים 3 שנים והתמחות של שנה, ואם את חפצה להיות עו"ד עם רישיון צריך כמובו לעבור מבחני לשכה (שאחוזי ההצלחה שלהם באופן אובייקטיבי כנראה נמוכים מאילו של הממשלתי בסיעוד, למרות שאני לא מכירה את הנתונים הרישמיים של הממשלתי - כי לא מפרסמים אותם לציבור הרחב - מתוך ההתרשמות האישית שלי הייתי אומרת שבערך 70 ניגשו מהמחזור שלי וככל הנראה כ-3 (שמעתי על 3..) לא עברו את המבחן אבל אולי יש עוד שלא פרסמו את העניין לציבור.. אחוזי ההצלחה במבחני של עורכי הדין נמוכים משמעותית מ99-95% שזה בערך ההשערה שלי על אחוז העוברים את הממשלתי.. בעו"ד אין מחסור - באחיות ואחים דווקא יש.. :)

כאמור, סביר להניח שאין רבים שבגרו בארץ את המסלול שאת מתארת (תואר כפול סיעוד ומשפטים..) ככה שמה המשמעות התעסוקתית של ההשכלה המסויימת הזו מוטל בספק זה ככל הנראה לא מכוון למשהו בסיעוד.. לא נתקלתי במערכת הציבורית באחות שהיא בעיקר אחות - "וקצת יועצת משפטית" על הצד.. יכול להיות - אני לא בטוחה.. שיש תפקידי מנהלה בבתי חולים שמתאימים להשכלה הזו שאינני מכירה, מעבר לכך - כיום יש הרי אקדמיים מוסבים לסיעוד - שהם נניח קודם כל משפטנים ורק אחר כך - מוסבים לסיעוד - ככה שנראה לי שעל המשבצת הזו יש הרבה תחרות גם ככה...

אז נראה לי סביר הרבה יותר לשלב את הסיעוד מהצד ההפוך - כלומר להיות בתור תפקיד מרכזי משפטנית (עו"ד..) ולהשתמש בידע הסיעודי/רפואי בכדיי לסייע משפטית במקרים של למשל תביעות רשלנות למשל. אבל בכדיי להגיע לרמה טובה/סבירה של ייעוץ ככל הנראה נדרש ניסיון קליני משמעותי ולא נראה לי כל כך סביר לצפות שתעסוקה כזו תגיע ללא ניסיון שטח משמעותי.. לתת סיוע משפטי לפרט שתובעת את המערכת, סיוע משפטי לחברות הביטוח שמתנערות פלאים מהפרט... ע"י שילוב של הידע משתי הדיספצלניות.. אני חושבת שלימודי משפטים התיאורטיים מרתקים - הבעיה היא כמובן שתואר שלם במשפטים דורש דברים שונים בתכלית מהתואר הראשון בסיעוד, ויש לי הכרות דיי קרובה עם הלימודים בעקבות אחותי שלמדה משפטים וכעת מתמחה.. לעיתים, שמחתי בחלקי, שאני לומדת את המקצוע שלי.. שבעיני הוא קל הרבה יותר.. למרות ששוב, אני בהחלט עם נטייה לכיוון התפלפלות המשפטית, חפרנות, ולא הקפה בעיגולים של תשובות - וסימון באיקס בדף תשובות.. :) אבל גם במשפטים יש הרבה מאד תרגילי כתיבה נוקשים שדורשים קצרות עם חוקים דיי מטורפים ומטריפים למשל "150 מילים... וסופרים לך גם בתוך זה סימני פיסוק!

shiralan

New member
אני מכירה אחיות שעשו תואר שני במשפטים

אחת מהן היא אף עו"ד והיא היום עובדת ביחד עם בעלה (שהוא עו"ד) ביעוץ משפטי וייצוג של מקרי רשלנות רפואית.
אחד אחר שלימד אותי בקורס העל בסיסי הוא אח מוסמך ועו"ד והיום יש לו משרד שעוסק ברשלנות רפואית (לדעתי לא עסק יום אחד בסיעוד)
חלק מהמשרה שלי בקהילה מוקדשת לניהול סיכונים. אני חייבת לציין כי זה תחום שמאוד מתפתח והמודעות הולכת וגוברת.
כאשר לי יש בעיה, אני מתייעצת עם יועץ משפטי של הקופה. אין ספק שהשכלה רפואית שמשולבת בהשכלה משפטית יכולה להיות "גליק" רציני בתחום עם הרבה מקום להתפתחות.
בכל ארגון רפואי היום יש יחידה לניהול סיכונים שמשולבת עם היחידה יעוץ משפטי.

למעלה