סיסמא להפגנה.

סיסמא להפגנה.

למרות שאני לא יודע מה נושא ההפגנה, אבל יש לי סיסמא: "לימור ליבנת, צרת החינוך."

ההפגנה היא לא לא ולא נגד

ההפגנה היא לא נגד מערכת החינוך ! ויוןתר מזה אין בה תקיפה כנגד לימור לבנת !!! ההפגנה נקבע עוד בפגישה הראשונה כהפגנת רפומה במערכת למען שיפור אמיתי בישראל בנושא החינוך המדרדר. בימים הקרובים מעוד יפורסם נייר העמדה . אל תקחו את ההפגנה מול ביתה של לימור לבנת כהצדקה לצעקות ססמאות נגד כיוון שהמקום משמש כיצוגי בלבד!

SuB D

New member
אולי זה באמת מה שהיא.

אבל יוסי שריד שבתקופתו הוציא לימודי מורשת והכניס משורר פלשתינאי,ממש לא יותר טוב.

החינוך הוא העתיד.

שמת לב שמקצצים בהכל אבל רק לא בהתנחלויות? החינוך הוא העתיד של המדינה. אז מה אם בתוכנית הלימודים היה משורר פלסטינאי? אתה לא חושב שצריך ללמוד על העם שאתה נחוש בהסכם שלום איתו ולחיות איתו ביחד? הרי בסופו של דבר יהיו בין הירדן לים התיכון שתי מדינות שבירתן היא ירושלים.

MoonShield

New member
Sub D

לדעתך צריך לפסול משורר בגלל שהוא פלשתינאי? הלאום שלו לא אומר שום דבר על הכשרון שלו. ואני בטוח שהוא לא כתב בשירים שלו כמה שישראל אשמה ושצריך להשמיד את היהודים... אז מה הבעיה שלך איתו?

SuB D

New member
אממ..

לא יודע...אבל אנחנו חיים במדינה יהודית... ואני חושב שיש מספיק משוררים משלנו שמתאימים לתוכנית הלימודים. מה גם שהצעד של הכנסת משורר פלשתינאי היה צעד פוליטי לדעתי,בלי קשר לכישוריו של אותו משורר. ומה שבאמת הרגיז אותי הוא הוצאת לימודי המורשת,ממה בושה.

הגינגי

New member
אז בעצם

אתה רוצה שילמדו רק משוררים יהודים כשרים למהדרין? להזכירך יש עוד דברים בעולם חוץ מיהודים ויש הרבה משוררים מוכשרים שלא זכו להיות חלק מהעם הנבחר. זה אומר שלא צריך ללמוד אותם? כרגע ביטלת את פושקין, דוסטייבסקי, סופוקלס, מוצארט, בך, מארק טווין ועוד רבים וטובים.

...

באופן כללי אין פסול בנושא הוספת משורר פלשתינאי לחומר הלימוד וכל עוד היצירות שלו כן עומדות בקריטריונים האובייקטיבים של משרד החינוך לגבי חומר הנלמד בספרות. במקרה הספציפי הזה אני חושב שהייתה פה סתם אמירה פוליטית, למרות שאם הוא ברמה שוות ערך אני לא רואה בעייה בקשר להוספת דרוויש... מאחר שאין קונצנזוס לגבי המורשת היהודית אני חושב ששיעור כזה הוא די חסר ערך. בשבילי לדוגמא, המורשת היהודית זה שבאירופה ובארה"ב שהתפתחה ממנה אז אני רדוף ושנוא ואני מלווה בריבית בעל אף גדול שזומם להשתלט על העולם בעת שאני מכין מצות מדמם של ילדים נוצרים.

MoonShield

New member
נניח וזה צעד פוליטי

נו אז יוסי שריד (הפוליטיקאי!) עשה צעד פוליטי... מה כל כך מקומם אותך בזה? וכבר ציינו פה שזה מגוחך ללמד רק משוררים יהודים...

למעלה