סיסמאות

awind

New member
סיסמאות

קראתי הודעות נוספות בפורום ובמידה מסוימת אני מזדהה עם חלקן, גם את תשובותיך קראתי והכל טוב ויפה ברמת הסיסמאות ... עם זאת, בימים אלה עובד אני בעבודה משמימה שמספקת לי הכנסה מדודה לשמירה על רמת חיי ומאפשרת לי ללמוד באוניברסיטה תואר נוסף מרתק כשלעצמו אך גם זאת באופן חלקי. אני רוצה שינוי אבל כל דרך שאחשוב עליה דורשת ויתור על הלימודים ו/או ויתור על רמת חיים (שאינה גבוהה במיוחד אך עצמאית). מכאן, העבודה הפכה למעין מלכודת דבש, ממנה קשה להשתחרר ... ואולי this is as good as it gets ? האם יש לך רעיון פרקטי, כיצד ניתן לבצע שינוי מבלי לוותר על הלימודים ?

תהליך אישי

אני יודע שמרחוק הדברים יכולים להישמע כסיסמאות. לפני שאדם צולל פנימה הקשיים שלו יכולים להראות כעוד בעייה שדורשת פתרון, אז בוא נראה מה האופציות, יגיד לו הקול ההגיוני או יזרוק את הבעיה לפתחו של אחר ויגיד : מה אתה מציע לי לעשות. רק אתה יכול לדעת מה עוצמת המגנט של מלכודת הדבש ומה מונע השתחררות ממנה. לפעמים פחד, לפעמים עצלות, לפעמים . . ? ורק הקשבה שקטה פנימה יכולה להביא את התשובה. רעיונות פרקטיים צריכים לבוא בטימינג המתאים, אם הם באים לפני זיהוי וניתוח מלאים הם יגרמו לך להגיע לכל אותם מקומות שיחזירו את ההתנהגויות והבחירות הישנות. רעיונות שבאים מתוך התמודדות עם קשיים כמו גם עם זיהוי נכון של הכוחות יכולים לקחת אותך רחוק. רחוק מאד. אתה מוזמן לקרוא את העלון האחרון ולבדוק אם הוא מביא לך חידוד ובהירות נוספים. מקווה שהייתי לעזר, אמיר דרור

לפעמים כל מה שאפשר לשנות

זה את ההסתכלות שלנו על הדברים. ציינת שאתה עובד בעבודה משמימה, אוקיי. אבל העבודה הזאת מאפשרת לך שני דברים: האחד - קיום עצמאי, והשני - לימודים שאתה אוהב. זאת אומרת, אולי העבודה משעממת מאוד כרגע, אבל אם נקודת ההסתכלות תהיה שהעבודה היא כרגע מנוף בשבילך לקדם את חייך, יש סיכוי סביר שזה ייקל עליך לעשות אותה. עוד נקודה למחשבה: בדר"כ כשיש עבודה משמימה, הנטייה היא לחפף אותה, לנסות להעביר את הזמן, לשרוד. אני הייתי רוצה להציע לך לנסות משהו אחר - למרות השיעמום, להקדיש לה את כל-כולך כשאתה נמצא שם. כשעושים משהו מכל הלב, כולל אם זה משהו משעמם, ומקדישים לו מאה אחוז מהזמן שלך כשאתה שם - יש סיכוי סביר שהדברים יהיו יותר מעניינים. ואם ניסית הכל, וממש אבל ממש אתה מרגיש שזה פוגע בכל איכות החיים שלך - יש לך את האפשרות לשנות. ואם תחפש היטב אתה תראה שהיא קיימת.

למעלה