סינכרון קבצים על שרתים

naoretion

New member
סינכרון קבצים על שרתים

אשמח לקבל המלצות על שיטות עבודה ו/או מוצרים אשר ידאגו ויטפלו בבעיית סינכרון קבצים וספריות בין מספר שרתים אשר נמצאים בעדכון ושינוי שוטף. כל החומרה והתוכנה היא של MS והקבצים עוברים שינויים מרובים בצורה שוטפת. הרעיון הוא למנוע נמצאות קבצים לא מעודכנים וסטיות בין השרתים וכן לעקוף בדיקה, מעקב והעלאת קבצים באופן ידני. תודה

פוֹלי

New member
אותי מעניין לדעת לפני שאני מתחילה

לזרוק רעיונות למה יש לך קבצים זהים על שרתים שונים? לפי מה שאתה מבקש משתמע שיש לך קבצים זהים על שרתים שונים ואני מנסה למצוא את ההיגיון בזה.

naoretion

New member
לעניין הסנכרון

מדובר במספר שרתי Web אשר אמורים לאזן עומס בכך שכל כולם קיימות הגדרות זהות לספריות הקבצים. מכיון שמדובר באתרי אינטרנט אזי כל שינוי בקוד בכל רמה דורש שהעדכון יתבצע בכל השרתים. עבודה ידנית לאורך שמן חושפת בעיות רבות ובזבוז זמן. לכן, אני מחפש המלצות לשליטה וסינכרון שאינו אנושי. המצב הרגיל הוא שאכן אותו קובץ מאותה רמת עדכון ושינוי נמצא בכל הספריות והחריג הוא שבעיקר עקב טעות הוא אינו כזה. מקווה שהבעייה ברורה יותר כעת.

mavor

New member
שני גישות

הרשונה היא להשתמש ב TRECOMP תוכנה חביבה שמשמשת לסינכרון ספריות תחת WINDOWS הגישה השניה היא לסים את כול הDATA על שרת ניפרד ולשתף את הספריה שלו ברשת פנימית של 1 G גבר שיפתור את העימסים וגם יגרם לזה שכול הזמן כול השרתים יהיה מסונכרנים נדב

antidot

New member
שאלות

מהו סוג הנתונים ? מהי תדירות השינויים ? מהם הגדלים הממוצעים של קבצים ?

ezaton

New member
קצת אוף טופיק

אבל לא לגמרי. לפני כחודש חיפשתי כלי דומה לסינכרון הלפטופ שלי והדסקטופ שלי. הסיבה שזה אוף היא ששניהם לינוקס. קצת רקע, למי שלא מכיר. קיים כלי, כמעט מובנה, שנקרא rsync. הרבה מאוד מערכות גיבוי משתמשות בכלי הזה כדי לבצע סינכרון מידע. הבעיה - הסינכרון הוא חד-כיווני. כאשר אתה עובד דינאמית על שני מחשבים, אתה רוצה שבעת הסינכרון לא ידרסו הקבצים במחשב היעד, אלא שהמאוחר מביניהם יתרפלק למחשב השני (או שלישי, או עשירי). מצאתי כלי לינוקסי כזה, שנקרא unison, ושלדעתי, ניתן להריצו גם תחת cygwin, שיודע, בנוסף לריפלוק הקובץ המאוחר למחשב השני, גם להבחין במצב בו שני הקבצים השתנו מאז הריפלוק האחרון, ואד, תלוי בהגדרותיו, מבצע מה שמבצע (כולל מתריע ולא מרפלק, או מנסה לבצע merge של הקבצים). כאמור, אם אין כלי ג'נרי (ו/או זול) חלונאי שיודע לעשות את זה, לנסות לישם אותו מעל cygwin יכול להיות פתרון. לא אופטימאלי, אני מניח, אבל unattended ויעיל למדי.

naoretion

New member
קבצים לסנכרון

מדובר בסביבת עבודה של MS, הקבצים הם בעיקר עמודי קוד (ASP) או Images. גודלם רק מספר קילו בייטים מועט במרבית המקרים.

antidot

New member
שקלת DFS ?

אומנם לא פתרון מושלם עבור כמות גדולה של קבצים קטנים (הרבה יותר מתאים לדברים יותר סטטיים), אבל עם קצת אופטימיזציה אפשר לתת לו צ'אנס.

למעלה