סינון ויסקי

farlow

New member
סינון ויסקי

הסופ"ש קיבלתי בקבוק ויסקי שבוקבק בשנות ה-90 (דינסטון 17). כשפתחתי אותו נשארתי עם הפקק ביד והשעם נותר בבקבוק. כשניסיתי להוציא אותו עם פותחן הוא לגמרי התפורר אל תוך הויסקי. איך אני יכול לסנן את הויסקי החוצה וחזרה לבקבוק ללא כל השבבים והחלקיקים של השעם שהתפורר? האם פילטר של מכונת קפה הוא בסדר או שהחומר עשוי לפגוע במשקה?

ballistra

New member
גם לי זה קרה פעם

הדבר המפתיע שהבקבוק היה רק בן 4. אני עשיתי משהו שלקח לא מעט זמן אבל זה עבד. בגלל שהשעם יותר קל מהנוזל הוא צף, לכן פשוט הוצאתי אותו עם קשית (מכניס את הקשית פנימה, לוחץ מלמעלה ומוציא את הקש תוך כדי לחיצה עם טיפה ויסקי והרבה חלקיקי שעם). כמובן שזה לא יעבוד לך אם הבקבוק כבר לא מלא או כמעט מלא. בהצלחה

farlow

New member
רעיון מעולה!

בדיוק סיימתי. הכל בחוץ. אני מרוצה במיוחד מהעובדה שלא חשפתי את הויסקי לאויר הפתוח. תודה!

אחלה רעיון, קרה לי גם כמה פעמים

זה קורה יותר לפקקים שבאו במגע עם הויסקי זמן ממושך - למשל אם הבקבוק אוחסן בשכיבה. ליין זה טוב כי אחוז האלכוהול נמוך, אבל בוויסקי זה מפרק את הפקק. אם אתה רוצה פקק חלופי (עם ראש עץ/פלסטיק יפה) יש חנות בת״א שנקראת בית השעם. אל תנסה כל מיני פקקי ואקום של יין, הואקום מגביר אידוי של האלכוהול וכנראה לא אטום מספיק לתקופת אחסון של חודשים.

farlow

New member
נשמע טוב

אני באמת אקפוץ ואקנה כמה רק למקרה שדבר כזה יחזור. בינתיים השתמשתי בפקק דמוי שעם של ודקה גריי גוס ואת הגריי גוס לבקבוק זכוכית של סן פלגרינו.

פשוט

קח פורר, תקע אותו בבוקבוק, תסתום את החורים עם משהו, תהפוך את הבקבוק לכמה הזמן, כל השעם יעלה למעלה וכשזה יקרה תפתח את החורים בפורר והכל יצא לך רק תזכור להפסיק את זה שניה לפני שהבקבוק נגמר.

למעלה