סינון גירויים

• פותח הנושא fes
  • פורסם בתאריך
הסבר תאוריה ומעשה

רונית שלום, מכיוון שאנו עוסקים ב"ראיית העולם", ברשותך דוגמה הקשורה לכך. בימי קדם סברו רבים כיהעולם הוא שטוח. מכאן נגזרו הסיפורים שסיפרו לילדיהם, המפות שציירו כדי לתור את העולם, והעובדה המעשית שהם לא התקרבו למקום בו חשבו שנמצאים שולי העולם, כדי לא ליפול. גם כשהתאוריה היתה שיש בסוף העולם דרקונים, אף אחד לא העיז להתקרב לשוליים מבלי להצטייד ברומח ושריון... הסבר ודוגמאות לעולם אינם עומדים בפני עצמם, הם אמורים לשקף את התאוריה עליה אנו נסמכים בטיפול, ומכאן את המעשה הטיפולי. הדרישה שההסבר והדוגמה יהיו ברורים ובהירים היא הכרחית אך אינה מספיקה, הדוגמה צריכה להיות מתאימה לתאוריה ולמעשה הטיפולי. הדבר חשוב במיוחד, כי לצערי פעמים רבות כל מה שאנשים זוכרים מההסבר הן הדוגמאות... אם תסתכלי על גישות טיפול ברב"ע, תראי שכל גישה תסביר את אותו ליקוי קצת אחרת, ותיגש לטפל בו בדרך אחרקת ובכלים אחרים. לטעמי, מאוד חשוב לדעת ולהבין אילו גישות ושיטות טיפול קיימות בשטח,כדי שתהייה לי אפשרות לבחור במה שמתאים לאדם ולתנאים שלפני, ואם עשיתי בחירה מושכלת, בודאי שאוכל להסבירה ולנמקה למטופל שלי או לבני משפחתו. מכאן שאם תבדקי מהי בעיית ויסות לפי SI או לפי האנשו או וילברגר או גרינספן או כל אחד אחר שעוסק בנושא, תמצאי שכל אחד מגדיר אותה אחרת, כנובעת ממקור קצת אחר, ומנמק מדוע שיטת הטיפול שהוא דוגל בה היא הטובה ביותר לטיפול בסוג קושי כזה. מקווה שהצלחתי להסביר את כוונתי, אם לא, אמרי לי ואנסה שוב... גמר חתימה טובה שרון

fes

New member
סינון גירויים

יש לכם/ן רעיון כיצד להסביר להורים אודות קושי בסינון גירויים (אודיטוריים וויזואליים) ? הסבר מילולי וברמה פשוטה וזאת חוץ מהתנסות אשר תתאפשר להם במפגש . ( כוונתי שיוכלו להתנסות בליקוי באמצעות אזניות , קלטת ומשימה לביצוע תוך כדי הגירויים המסיחים הללו ). אני זקוקה לשניים שלושה משפטים ברורים ומובנים שיהוו הסבר מתאים לקושי זה המופיע אצל ילדם לקוי הקשב והריכוז . שנה טובה לכולכם/ן !

נאוה ר

New member
רדיו

ברדיו צריך לבחור תחנה. צריך לכוון את עצמך בדיוק לתחנה אחת. צריך לכוון את העוצמה של התחנה. ככה גם בוויסות צריך לבחור את הגירוי שלו נותנים את תשומת הלב (התחנה שלה מקשיבים מכל התחנות הקיימות) ואת העוצמה של הקשב שאנו שמים על הגירוי. אצל ילד ללא קשיי ויסות התהליך אוטומטי ואצל ילד עם קשיי ויסות הוא צריך הרבה זמן לשחק בכפתורים עד שימצא את התחנה המתאימה. זה בכל אופן אחד הדימויים האהובים עלי ומקווה שזה מתאים לך. בהצלחה.

fes

New member
../images/Emo51.gifלנאוה

מתאים לי מאד ! תודה על הרעיון .

fes

New member
הפרסומת משמאל

שמתם/ן לב למה שמרצד שם משמאל? הם אולי משיגים את המטרה , אבל כ"כ לא מתחשבים ...

fes

New member
...

...ואחרי שכתבתי על הפרסומת המרצדת היא התחלפה לה ...

קשיי ויסות

לאחרונה דיברנו על המושג הזה בקבוצת ההדרכה שאני שייכת אליה. התברר שכל אחת מתכוונת למשהו אחר כשהיא אומרת "קשיי ויסות". נדמה לי שהכוונה באופן כללי היא ל"בעיה בעיבוד סנסורי"... מבלי להיות מאוד ספציפיים בקשר למהות הבעיה. אשמח לשמוע את ההגדרה שכל אחת מכן משתמשת בה בקשר למושג "בעיות ויסות", ומאיזה רקע תאורטי נובעת ההגדרה בה בחרתן להשתמש. חוץ מזה, דוגמת הרדיו היא נחמדה, רק שאינה נותנת מספיק דגש, לטעמי, לעובדה שרוב התהליך הזה מתרחש באופן לא מודע ואוטומטי. אני מציעה לתת דוגמה לקושי הספציפי של הילד שעומד לפנינו, בשימוש במשהו שגם ההורים מכירים מחיי הילד. אני בדרך כלל מנסה לקחת דוגמה של עניין בו הילד מתקשה, ולהסביר להורים למה הקושי קיים מבחינת מערכת העצבים, במונחים פשוטים וגרפיים. ברור לי שההגדרה שאני בוחרת להשתמש בה וההסבר שאני מציעה לקושי מתחייבים מהרקע התאורטי שאני נסמכת עליו, ומחייבים שיטת טיפול מסויימת. האם גם אתן חושבות כך?

למעלה