סינון אתרי אינטרנט-מעניין אותי לשמוע את דעתכם

yahafut

New member
סינון אתרי אינטרנט-מעניין אותי לשמוע את דעתכם

כאן אחרי שקראתם- בעד או נגד סינון?

tweeg

New member
נגד הרבה לפני שקראתי על זה

נעזוב את הקטע שאני נגד כל חקיקה של כפייה דתית נעזוב את הקטע שאני נגד לשים את האינטרנט ביידים של בן אדם אחד שלא הייתי מפקיד בידיו שקית במבה ריקה נעזוב את הבעיות הטכנולוגיות שיגרמו לסינון אתרים סתם נעזוב את הבעיות המוסריות של סינון חופש המידע בדמוקרטיה מודרנית (ע"י מפלגה של פאנטים שמרניים ודתיים) אני עדיין חושב שכל מי שמבוגר מספיק כדי למצוא אתרים כאלה לא צריך להיות מוגבל בגישה אליהם (אני לא רוצה לתאר את זה במונחים אחרים פה) ואני מצטער על התגובה האנטי דתית שלי,זה היה יחסית מתון (בהתחשב בחתימה שלך)

yaakii

New member
לא יודע...

אני לא חושב שהפאן הדתי הוא החלק היחיד בדיון. חסימת אתרים כאלה זה קודם כל חסימת אפשרות להיחשף לתכנים בלתי מוסריים ובלתי ראויים בעליל, פשוט מבחינה אממ - תבונתית(?). נכון שמפלגה דתית העלתה את הרעיון, אבל אני משכונע שאחוזים גבוהים מקולות ה'בעד' לחסימה יהיו גם מכאלה שאינם דתיים (והיו רבים אף יותר אם מפלגה שאינה "מפלגה של פאנטים שמרניים ודתיים"-הייתה מעלה את הרעיון).

tweeg

New member
אממ

הוא לא החלק היחיד אבל הוא חלק גדול מאוד "תכנים בלתי מוסריים ובלתי ראויים בעליל" דבר ראשון תוסיף פה לדעתך האישית דבר שני אני מאוד לא מסכים עם זה(ואני לא חושב שפה המקום להסביר למה) אני לא יודע מה הגילאים של האנשים פה(אני 17.5) אז אני לא יכתוב מה שאני רוצה לכתוב מספיק שרוב תומכי החוק הם דתיים ורוב המתנגדים הם שמאלנים וזה כבר מעלה ריח של כפייה דתית אמנם יש תומכים לחוק גם בקרב הורים מאותגרים טכנולוגית שלא מבינים שהם יכולים לעשות את זה במחשב שלהם לבד אבל הם מיעוט לדעתי לאזרח עם שכל נורמלי,אין שום סיבה לרצות את החוק הזה אתה רוצה לסנן תכנים,תסנן לבד בבית

yaakii

New member
יש אנשים בעצמם הם לא יעשו את זה

אנשים פשוט עצלנים בדברים מסויימים. (לדוגמא: אם תראה עגלות סופר שיש בהן 5 שקל, אתה לא תתחיל לסוף אותן ולהחזיר למתקן כדי לקבל את המטבעות-אפילו שזה משתלם...(בחסות מחקר)
). אני מוכן לחתום מראש שישנם אנשים שבעבר חברה לחסימת אינטרנט התקשרה אליהם להצעה לחסימה- והם סירבו, ועכשיו הם יהיו בעד החוק. לכן, היוזמה של החוק מבורכת ומי שמתנגד, כפי שצויין בכתבה-יוכל לפנות לגורם המתאים ולבטל את החסימה.

tweeg

New member
מה פתאום

אתה יודע כמה חברים שלי אוספים בקבוקים למחזור? זה רבע שקל רוב האנשים לא יהיו מספיק עצלנים אם הם באמת היו חושבים שזה חשוב ואם הם לא אז הם לא היו מסכימים לחוק היוזמה של החוק זה אחד הדברים הכי מטומטמים שנעשו במדינה לדעתי גם אם כרגע החשיבות המעשית של החוק נמוכה,החשיבות העקרונית שלו גבוה

yaakii

New member
העובדה שחבריך אוספים בקבוקים לא תכריע במחקר

-עם כל הכבוד.גם אני רואה אנשים רבים שאוספים בקבוקים ע"מ לקבל את הכסף עליהם, אבל אם התקיים מחקר והגיעו לתוצאות מסויימות לא תוכל להביא ראיה סותרת ע"י מקרה מסויים שאולי אין בו בכלל קריטריונים המתאימים למחקר. ב.עצם זה שהם יצביעו בעד-מורה ש:עובדה-"רוב האנשים כן מספיק עצלנים (לקום ולעשות חסימה) על-אף שהם חושבים שזה חשוב". ו-ברוך הבא לעולם: רוב האנשים יודעים שהם חייבים לעשות כושר-אבל הם עצלנים, אז הם לא עושים. הרבה ילדים יודעים שציחצוח שיניים זה חשוב, אבל הם עצלנים אז הם לא מצחצחים. אנשים יודעים שאם הם לא ממחזרים בקבוקים ומשאירים אור דולק סתם ומים זורמים סתם-הם פוגעים באיכות הסביבה ובכל זאת הם לא ממחזרים וכו'. אם אחשוב עוד קצת אני אוכל להביא לך עוד עשרות דוגמאות...

tweeg

New member
אני יודע שאנשים עצלנים,אני אחד מהם../images/Emo8.gif

למעלה