סינגפור ומלזיה

קריסטית

New member
סינגפור ומלזיה

שלום, אנחנו זוג שעומד בפני החלטה אם לחזור עכשיו לארץ אחרי מספר שנים באירופה, או להמשיך עם המעסיק של בן-זוגי לסינגפור. אין לנו שאלות ספציפיות לגבי סינגפור, מפני שאיננו נמצאים עדיין בשלב זה, אך כן רצינו לקבל תחושה ראשונית של החיים שם במטרה לראות אם זה בכלל רלוונטי. הכוונה בתחושה ראשונית- אפשרויות בילוי, חיי קהילה, ההשפעה של המרחק מהארץ. ושאלה נוספת- מכיוון שהתפקיד ידרוש כנראה הרבה מגע עם מלזיה, האם למישהו יש נסיון עם העניין הזה? תודה!

michael1113

New member
reply

hi, Singapore is a nice place to live in for couple of years. lowe taxes, safety and convinience. great education and an inspiration to be a cosmopilitan capitol ala lond/ny. tons of restaurants from all around the world + bars and clubs. Regarding Malaysia, if you have a non israeli passport , then there is not any problem. malaysia is a very worm country with great food and tolerance. The business establishment is mostly populated by chinese who generally have a very good opinions on israelis and jews in particular. Government agencies are mostly populated my muslim malay who hold some harsh opinions about israelis. having worked there for more than 4 years, I have never faced any issue there and am always happy to go back again.

rambling

New member
החיים בסינגפור

כל עוד את לא מחפשת "טבע קסום"
אז החיים פה מאוד נינוחים ויש שיגידו משעממים. זה תלוי איזה סגנון חיים אתם מעדיפים. מבחינת בילויים יש המון איפה לצאת ומבחר אוכל שאין לו מתחרים לפי דעתי. מבחינת אומניות במה ומופעים היה שיפור בשנים האחרונות ויש מה לראות / לשמוע אבל כמובן לא כמו באירופה. מעבר לזה: נקי, מסודר, תחבורה נוחה וזולה, בטוח מאוד, כמעט הכל באנגלית, בתי ספר בינלאומיים טובים, המון זרים מכל העולם, סטנדרטים גבוהים של דיור, רפואה וכמעט כל תחום שירותים שאפשר לחשוב עליו. גם הרבה אפשרויות עבודה כרגע כי הכלכלה צומחת. אבל גם: מדינה קטנה, כל הזמן חם, אין טיסות ישירות לארץ, לוקח זמן להתרגל למבטא של המקומיים ולמנטליות שלהם, הממשלה נכנסת לחיים - בעיקר של המקומיים ואלו שמתעקשים לראות חדשות מקומיות ולקרוא את העיתון (אני נמנע משני הדברים האלו). אני כאן בסך הכללי 5 שנים ובנסיבות מסויות הייתי יכול לחיות פה עוד הרבה מאוד שנים.

למעלה