סין

ThePhantom

New member
סין

אני מתכננת לנסוע לסין בנובמבר. זה לא טיול תרמילאים. אני נוסעת לשבועיים בלבד. כמה שאלות: 1. איך מזג האויר שם? 2. מבחינת ניידות, כיצד מסתדרים? ראיתי שרוב האתרים שמומלץ לבקר בהם נמצאים מחוץ לערים, אז איך מגיעים? בנוסף, יש נסיעות כמו מצ`נגדו ללה שאן. איך מסתדרים? 3. המסלולים של כל הטיולים המאורגנים כוללים 5 טיסות פנים: בייג'ינג-שיאן, שיאן-צ'נגדו, צ'נגדו-קונמינג, קונמינג-גווילין וגווילין-שנחאי. מה החלופה לטיסה? וכמה היא עולה (מבחינת ימים)?

ThePhantom

New member
שאלה נוספת

ראיתי שהספר המומלץ הוא של לונלי פלנט. באמזון, הביקורת לא היו חיוביות במיוחד. שם העדיפו דווקא את המדריך של נשיונל גיאגרפיק. מישהו מכיר את המדריכים האלה? מה אתם ממליצים?

SPnage

New member
תשובות

מבחינת מזג אויר, בצפון ובאזורים הגבוהים (הרמה הטיבטית) כבר מתחיל להיות קר, אבל בדרום נעים כל השנה. קצת קשה להכליל כי סין מדינה ענקית עם אזורי אקלים שונים, כדאי שתבדקי פרטנית לכל מקום שאת מתכננת להגיע אליו. לא צריכה להיות בעיה מיוחדת, רק להביא בגדים חמים. לגבי ניידות, כמו בכל מקום בעולם יש תחבורה ציבורית. ניתן להגיע לכל מקום באוטובוס ולמרחקים הגדולים יותר יש רכבות. לגבי חלופה לטיסות, במרחקים כאלה מדובר רק ברכבת, שאמנם נוחה מאוד אבל תגזול זמן רב מהטיול (לדוגמא בייג'ין-שיאן וצ'נגדו-קונמינג כ-15-17 שעות, קונמינג-גווילין 24 שעות). אני לא ממליץ לנסות לדחוף כל כך הרבה מקומות לטיול של שבועיים, ובוודאי אם אינך מתכוונת לטוס. אני השתמשתי בלונלי ולדעתי הוא היה מצויין. הבעיה שהוא יצא ב-2002 ועם קצב השינויים המסחרר בסין לא הייתי ממליץ להשתמש בו. אמורה לצאת מהדורה חדשה בחודשים הקרובים או שניתן להשתמש ב-Rough Guide ששמעתי שהוא טוב ויותר חדש מהלונלי. ככלל כדאי לחכות עם רכישת הספר כמה שיותר קרוב למועד הנסיעה כדי שתסעי עם ספר עדכני ככל האפשר. אני לא מכיר את המדריך של הנשיונל גיאגרפיק.

למעלה