סין סין סין

סין סין סין

היי, שאלה לגבי סין... אנחנו נוסעים באוקטובר לנפאל, טיבט וסין. התוכנית המקורית היתה לצאת מהארץ עם ויזה לחודש לסין, ואז בקטמנדו להאריך אותה + לקבל אשרת כניסה לטיבט. אבל אז נאמר לי שיכולה להיות בעייה עם מעבר הגבול בין נפאל לטיבט. מי יודע - האם ניתן לעבור מנפאל לטיבט? ואם לא יודעים - איך אפשר לברר? (ניסיתי בשגרירות סין אבל אין שם עם מי לדבר. במחלקה הקונסולרית לא ידעו לענות לי, ובשגרירות בכלל לא פתחו לי את הדלת... וזה עוד בשעות הקבלה).

מריושי

New member
אז ככה

אי אפשר להאריך ויזה אם את לא במדינה עצמה.. במעבר הגבול נפאל סין אין בעיה יש עניין של כניסה בקבוצה שנגמר בעצם בתכלס בלאהסה הבעיה יכולה להיות בהמשך המעבר מטיבט לשאר סין (סצ'ואן לדוגמא) יש עונות רגישות שבכניסה לטיבט הם בעצם משאירים רק את האישור הטיבטי והויזה הכללית לסין מבוטלת. זה דבר שתוכלי לדעת רק שם פשוט תשאלי מטיילים שחזרו מטיבט מה קרה לויזה שלהם. השגרירות הסינית בארץ לא תשמח לנדב מידע בנושא, היות והסינים לא מעודדים תיירות בטיבט.

עכשיו אני ממש מודאגת!

קודם כל תודה על התגובה. אני רוצה לטייל בנפאל, בסין ובטיבט. הכוונה המקורית היתה להתחיל מנפאל, משם לטיבט ואז להמשיך לסין (לטוס לצ'נגדו - אני לא יודעת באיזה מחוז זה). אם אני נכנסת לטיבט ואז לא יכולה להמשיך הלאה בסין, זה ממש הורס לי את הטיול. בקיצור, האם יש דרך יותר טובה לשלב את שלושת היעדים שחשבתי עליהם? תודה.

sela v

New member
לפי מה שהבנתי

יותר קל להתחיל בסין ולסיים בנפאל. הייתי בודק את האופציה הזו, ועוד ashmash כרגע בסין אז אולי עוד כחודש כשהוא יגיע לטיבט הוא יוכל לתת קצת טיפים בנושא.

תתחילי מסין

כדי להכנס מקטמנדו לטיבט צריך להוציא ויזה קבוצתית וכל ויזה קודמת לסין מתבטלת (נכון ללפני שנה, מניסיון...). הויזה הקבוצתית היא לשבועיים, אפשר (כנראה) להאריך אותה בשבוע ולהכנס לסין עצמה (שם אולי אפשר להאריך עוד, ואולי לא) - קשה מאוד להבין את המדיניות הסינית - והיא גם משתנה בין משרד ממשלתי אחד למשנהו. הכי קל ובטוח להתחיל מהונג קונג (המקום היחיד שבו מקבלים ויזה ל 3 חודשים) ,להמשיך לטיבט מצ'נגדו, ומטיבט לנפאל

למעלה