סין, סין, סין... וסין!

א ו ר ן פ

New member
סין, סין, סין... וסין!

שלום! יש לי משימה ממש קשה לכל החברה המנוסים פה... איך רואים את סין בשלושה שבועות? יש לי כרטיס טיסה לסוף אפריל ואני מוגבל בזמן... צריך המלצות ממי שהיה שם ויודע להגיד לי בדיוק מה לחפש ואיך לתכנן את הזמן. תודה!

begk

New member
סין

היי אורן תקציב יכול לעזור לעניין הכי טוב כמובן זה טיסות. יעדים - 1.בייג'ינג - מן הסתם תעבור בכל אופן 2.יאנגשו - אזור גווילין - לעניות דעתי אחד הדברים הכי יפים שיש לסין להציע 3.שמורת ג'יודז'אי גאו - צפון סיצ'ואן- לא הייתי אבל אני מצטער על זה מאוד - יש כתבה בגליון האחרון (מרץ 2005) של מסע אחר מעבר לזה די תלוי בך - יש כמובן את יונאן (לי'גיאן וקונמינג) , הונג קונג , סיצוא'ן (אזור צ'אנגדו ולאשאן) - כמה שטח - כמה תרבות - כמה כסף ?! אתה מוזמן להציץ בגלרייה שלי יש שם גם תמונות מסין אולי יעזור ובנוסף בקישור למטה - אינספור תמונות מסין בהצלחה מתי

א ו ר ן פ

New member
תקציב

5000 ש"ח זה מה שיש, אבל תגיד אתה מה ההמלצה שלך. כמה עולה המחיה שם? אולי אני בכלל צריך פחות? מחוץ לזה שאני מתכוון לטייל עם חבר במשך 3 שבועות והגבלת הזמן היא בעיקר מבחינתו כי הוא חוזר לארץ ואני נשאר שם, אני מניח שמושג לבי איך לנצל את שארית הזמן אני כבר אקבל שם...

SPnage

New member
אם כך

הייתי ממליץ לכם להתחיל בדרום. קחו טיסה להונג קונג, משם תמשיכו לכמה ימים עד שבוע באזור יאנגשו ומשם ליונאן, עד שיגמר הזמן (של חבר שלך). אלו האזורים הכי יפים בסין לדעתי, העונה מתאימה מאוד ובטיול קצר זה בדיוק מה שהייתי ממליץ לעשות. משם תוכל להמשיך לבד לשאר סין, אני הייתי חודש רק ביונאן ומשם ניתן לעלות צפונה לסיצ'ואן, גאנסו ועד בייג'ין. לגבי התקציב, אני מקווה שזה לא כולל טיסה...

ashmash

New member
5000 ש"ח כולל טיסה?

כי אם כן, אל תטוס. ויוקר המחייה הוא בהתאם לאזור בו תישהה. שנגחאי למשל יקרה מאוד, באופן יחסי לאזורים אחרים במערב סין.

א ו ר ן פ

New member
5000 אחרי טיסה...

האמת שזה ממש נכון כיוון שרק כרטיס טיסה הוא 1000$. טוב לא נורא. לאיזו רמה של פירוט כדאי לרדת מבחינת תכנון הטיול (3 השבועות הראשונים)? ימים/מקומות/על בערך?

ashmash

New member
רמת להכיר לדעתי...

אבל זה תלוי בך... אם תרצה לקרוא דברים שכתבתי על סין ותמונות שפרסמתי, תפנה אלי ואשלח לך קישורים מתאימים וכך אולי תקבל כמה רעיונות.

א ו ר ן פ

New member
טרקים?

תגיד, על אילו איזורים אתה ממליץ לטרקים? שמעתי שיכול להיות מעניין ללכת/לשוט לאורך היאנג צה (חלק ממנו מן הסתם).

begk

New member
עלויות וטרקים

עלויות - אנחנו חיינו לא רע והוצאנו באזור 20 דולר לנאדם ליום (ובאמת חיינו לא רע) טרקים - ערוץ דילוג הנמר לא הדהים אותי . שמורת יאדין כבר יותר יפה אבל מאוד מסובך ויקר להגיע. סין ביכלל די מסובכת . צריך כסף זמן או הרבה "ביצים" כדי לטרק שם סתם ככה. מתי

ashmash

New member
איך רואים את העולם בשלושה שבועות?

לא רואים! בוחרים יעד אחד, גג שניים ומתמקדים... אלא אם אתה רוצה להיות כמו זוג בריטי חביב שפגשתי בסין שטייל מאזור לאזור בסין בטיסות ועשה טעימה מכל מקום (מה שעלה להם במחיר של טיול די יקר אפילו באירופה, יחד עם המלונות הלא רעים בכלל בהם ישנו). בכל מקרה, אתה לא חייב להיות בביג'ינג כפי שכתבו מעלי. אתה יכול להגיע להונג קונג. מקומות מומלצים בסין? זה תלוי מה מושך אותך... אני פגשתי אדם אחד ששהה שלושה שבועות במקאו בלבד (וזה באמת מקום מקסים, שאם יש לך יום-יומיים להשקיע, עשוי להתגלות כגן עדן קולוניאלי אבוד). בכל מקרה, כדאי שתגדיר מה מושך אותך כדי שאפשר יהיה אולי להכווין אותך קצת יותר ובכל מקרה, לא יזיק אם תלך לספרייה/חנות הקרובה ותחפש את ה-ROUGH GUIDE לסין. יש בפתיחה מדריך עם תמונות מ-35 אתרים מומלצים בסין. יש עוד המון מקומות יפים שלא מופיעים שם, אבל זו בהחלט התחלה טובה.

tamax

New member
כמו שאמרו לפניי

נחיתה בהונג קונג אבל שהייה קצרה שם כי די יקר שם. גווילין יאנגשואו וליג'יאן אסור לפספס. אפשר לעשות את ערוץ דילוג הנמר לתפוס טיסה לביג'ינג ולחזור הבייתה. עדיין 3 שבועות לא מספיק :-\ בהצלחה וטיול נעים

למעלה