סין - לא זנחתי

ashmash

New member
סין - לא זנחתי

לפני כשנה חשבתי לטוס לסין, אבל עם התפרצות הסארס, הטיול נגנב (לא יודע אם זו הייתה טעות או לא, אבל לא בוכים על חלב שנשפך, כל עוד הוא לא נשפך עלינו, נכון?) בכל מקרה, אני לא בטוח עדיין אם יעמדו לרשותי 3 חודשים (יולי-אוקטובר) או חמישה חודשים (מיאי-אוקטובר), אבל אני מעוניין לטוס לסין, ולכן יש לי מספר שאלות, בעיקר לאנשים שהיו ורוצים לספר חוויות ולהמליץ. כמה זול/יקר בסין? השאלה הזו באה בעקבות חבר שטייל שם לפני מספר חודשים ואמר שהוא ביזבז שם הרבה יותר כסף ממה שהוא חשב וממה שהוא הוציא במדינות הסמוכות. אטרציות מרכזיות מקומות שלדעתכם אסור לפספס בשום פנים ואופן, בטיול של מספר חודשים. הרים/טרקים האם באזור דרום סין, ברמה הטיבטית וההימאליה וכו', יש מקומות מדהימים ששווה לעשות בהם טרקים. ההשוואה צריכה להיות יחסים לטרקים בנפאל או בהרי ההימלאיה שבשטח הודו ובהוטן. שילוב מדינות נוספות האם שווה לבקר בתאילנד אם זה כבר בדרך? מה לגבי נסיעה דרך מונגוליה למוסקווה, ברכבת הטראנסיבירת. כאמור, הדברים מתבשלים בימים אלו על אש קטנה. אשמח לקבל רעיונות כלליים מאנשים שעשו טיולים דומים. (וכן, אני עוד אלך להרצה בלמטייל או ריקושט). תודה מראש. אלעד

Yo-man

New member
מכיר את יונתן ?

China insider זה הכינוי שלו. הוא מדריך טיולים בסין, נותן הרצאות בזמנו החופשי ואוהב את המדינה הזו אהבת נפש. הוא כותב בדרך כלל בפורום טיולים בחו"ל, ויש לו גם מידע לתרמילאים. אני משער שתוכל לפנות אליו במסר או להפנות את השאלה אליו באחד הפורומים בהם הוא פעיל יותר (וסליחה סלע). חוץ מזה תעשה חיפוש לפי השם שלו בפורום טיולים בחו"ל וכבר תקבל המון תשובות לשאלות ששאלת כאן.

aeuk

New member
סין ומונגוליה

אם אתה כבר באזור, אל תוותר על מונגוליה. אני עשיתי את הכיוון ההפוך, מרוסיה למונגוליה ואז לסין רק צריך לקחת בחשבון שויזה לרוסיה עולה 105 דולר ולא זול שם בכלל (למרות שאת כרטיס הטיסה בזמנו השגתי בזול מאוד). בסין אני מכירה בעיקר את אזור שינשיאן, שהוא המחוז הגובל עם קירגיזיה וקזחסטן. זה אזור פחות מתוייר אבל שווה הצצה אם יש זמן.

מריושי

New member
אז ככה לפי נסיוני

התקופות הטובות לטייל בסין הן אביב וסתיו יש הבדל מהותי באופי הטיול בין המזרח למערב המזרח יותר- מודרני עירוני מתועש מתויר מערבי ולכן גם יותר יקר המערב בדיוק ההיפך וגם יותר דליל מבחינת אוכלוסין, וגם יותר קיצוני במזג האויר שיש בו (לוהט בקיץ, קר מאוד בחורף). אם יעמדו לרשותך 5 חודשים הייתי מציע לך ככה- להתחיל במערב (אורומצ'י, קאשגאר) לעבור צפונה (כיוון בייג'ינג) ולרדת דרומה (העיר גווילין והכפר הסמוך יאנגשואו ומחוז יונאן). בסין אכן יותר יקר מהמדינות הסמוכות לה, אבל הכל יחסי, עדיין יותר זול מבמערב (וזה תלוי באיזה חלק של סין אתה נמצא, השינויים במחירים הם מדהימים). מקומות יפים לטייל בהם לדעתי- העיר ליג'יאנג במחוז יונאן, טיול סוסים בסונגפאן(הסוסים לא משהו, אבל הנוף....) והטרק באמיי שאן אולי ההר הכי קדוש בסין שני המקומות במחוז סצ'ואן, וכמובן יאנגשואו- כפר סמוך לעיר גוילין שנחשבה לעיר הכי יפה בעולם, בכפר אתה הרבה יותר קרוב לטבע והוא הרבה יותר פופולרי בין התרמילאים בגלל היופי שלו על פני גוילין. בדרום סין יש איזור שנקרא שישואנג באנה (מחוז יונאן) שהוא יותר טרופי ואפשר לעשות שם טרקים. משם גם אפשר לעבור ללאוס- מדינה מומלצת שכדאי לצריף אותה לטיול. כל המטיילים שפגשתי בסין (כולל אני) טייליו שם 3 חודשים וזה בדגש רק על חצי ממנה (מזרח או מערב) ועדיין נשאר טעם לעוד (מה עם החצי השני?)

למעלה