סימפיזיוליזיס

נטליב1

New member
סימפיזיוליזיס

שלום. אני נמצאת כרגע בהריון בשבוע 31 וסובלת בצורה חריגה מסימפיזיוליזיס. זהו הריון שני לאחר הריון ראשון תקין ואני כעת בשמירת הריון. בנוסף לכך אני סובלת מבריחת שתן בזמן התעטשות. רציתי להתייעץ אתכם לגביי הלידה עצמה. הרי קיבלתי שמירה על מנת להיות במנוחה כדי לא להחמיר את המצב, כדי לא לגרום נזק לפרקי האגן. האם קייים סיכוי ( אפילו קטן ) שבמהלך לידה עם אפידורל - שאין שליטה על הכאב יכול להגרם נזק כלשהוא ? ובמה מתבטא הנזק בפרקי האגן ? אשמח לשמוע את תשובתכם הכנה .. שכן אני רק בת 24 ולא מעונינת להכנס למעגל הכאבים כבר עכשיו :) תודה !

סימפיזיוליזיס

שלום נטלי, סימפיזיוליזיס בהריון ולקראת לידה הוא מצב פיזיולוגי. במהלך ההריון חלים שינויים הורמונליים בגוף ומטרתם לאפשר גמישות יתר סביב האגן כהכנה למעבר התינוק דרך תעלת הלידה. בחודשים שלאחר הלידה חוזר האגן למימדיו הנכונים ומתרחשת התקשות של המפרקים. בהריון קיים גם מצב של אוסטיאופורוזיס זמני שעשוי לאיים על מפרקי הירכיים. משאלת לא ברור לי במה מהשניים מדובר אך בכל מקרה מנוחה היא הטיפול הנכון. במידה ומדובר בחשש למפרקי הירכיים יש מקום להמנעות מדריכה אך כאמור אני מדבר באופן כללי. על מנת לייחס את האמור למצבך עלייך להבדק על ידי רופא. בברכה,

rafagav

New member
לגבי השכיבה + בריחת השתן

בשכיבה את עלולה לפגוע בגבך, שהרי אם לא תשכבי נכון עמוד השדרה יתעוות. אם את שוכבת על גבך - הניחי כרית עבה מתחת לברכייך (רגליים ישרות עם הגב - כמו עמידתך דום - עמוד השדרה המותני יוצא קדימה ומחריף את הכיפוף, שכבר כך גדל בהריון). אם את שוכבת על צידך - הניחי כרית די עבה (את הנוחיות רק את יכולה לקבוע..
). * לגבי בריחת השתן - עליך לעבוד על הסוגרים = לעבוד על כיווצם וכך תפעלי לחיזוקם. שיטת פאולה עוסקת בזה - אולי תחפשי מטפל/ת בתחום.

נטליב1

New member
לדר שלום .. בהמשך לשאלתי על סימפיזיוליזיס..

רופא הנשים אבחן אצלי סימפיזיוליזיס ללא שום בדיקה אלה רק על סמך תלונותיי. כנ"ל לגבי אורטופד - שלא היו לו תשובות לתת לי . מתשובתך .. וגם מקריאת מאמר בעיתון הבנתי שישנה גם תופעה בשם אוסטאופורוזיס. מי יכול לאבחן את הבעיה שלי ? אני בהריון מתקדם בשבוע 31 .. ולאף אחד אין תשובות ריאליות לתת לי . אשמח אם תוכל להפנות אותי למומחה בנושא. אני מתלבטת בין לידה רגילה לניתוח קיסרי מיפני שאני מפחדת מגרימת נזק עתידי שכאמור אף אחד לא יודע להגיד לי אם קיים אחד כזה.. תודה

המשך

שלום נטלי, אם מדובר בסימפיזיוליזיס הבדיקה הפיזיקלית מדגימה רגישות באזור האגו ובאזור חיבור עצמות האגן בגבול הביקיני העליון. אוסטיאופורוזיס של הריון מתבטאת בעיקר במפקי הירכיים, יכולה להתבטא בכאבים בהנעת המפרק. אין בכך לומר שיש לך אחת מהבעיות הנ"ל. על מנת לאבחן את הבעיה נדרשים צילומים, מהם בד"כ אנחנו אוהבים להמנע בהריון למרות ששבוע 31 הוא שבוע בו ניתן לצלם ללא חשש. במידה ומדובר בכאבים חזקים מאד או בהחמרה פתאומית בכאבים את צריכה להבדק ע"י רופא וקרוב לוודאי שיידרשו גם צילומים. במידה והכאב טורדני אפשר להשתמש בתרופות נוגדות כאבים, לפי המלצת רופא הנשים המטפל. הרפואה אינה חזקה בנבואה ולכן לא תמצאי מי שיאמר מה יהיה בעתיד למרות שכפי שאמרתי, התהליכים הינם פיזיולוגיים ועל פי רוב חולפים כלעומת שבאו. בברכה,

למעלה