סימפוזיון בבארבי

orbiti

New member
סימפוזיון בבארבי

מאה האנשים שהגיעו אתמול למועדון הבארבי, רובם חברי הפורומים לרוק מתקדם או קשורים באופן זה או אחר לחברי הלהקה, זכו בפעם הראשונה בארץ מזה הרבה זמן בחוויית רוק מתקדם טהורה ומרשימה. היה לי את המזל להקשיב הרבה לחלק מההקלטות של ההופעה הקודמת ברימון בזמן האחרון, וחלקים גדולים מההופעה היו בשבילי כיף צרוף - המוזיקה של סימפוזיון, למרות שהיא מאד מאד מורכבת ותובענית, מסוגלת להביא את המאזין להתעלות מדהימה כאשר מצליחים להבין ולהתחבר לחלקים הקטנים שמרכיבים אותה. הלהקה גם התקדמה הרבה מההופעה הקודמת - הביצועים היו טובים בהרבה מאלה שהוצגו לפני חודש וחצי, במיוחד עקב ההשתלבות הטובה יותר של התופים בקטעים ה'ישנים'. כפי ששיר כתב לאחר ההופעה ברימון - הלהקה נשמעת 'מאושרת' מהרבה בחינות, ולא מעיקה על המאזין בהרבה דיסוננט כפי שעושות להקות פרוג מודרניות אחרות. גם שני הקטעים החדשים שבוצעו, 'זונת הרחוב' ו'חג מלחמה שמח' היו מרעננים וייחודיים, ותרמו מאד לאפקט הכללי שהתקבל מההופעה. הבעיה הגדולה בהופעה של סימפוזיון היא האורך - ההופעה פשוט קצרה מדי. אז נכון שאפילו למישהו כמוני שמכיר טוב הרבה מהקטעים היה קשה לקבל יותר חומר חדש ממה שהוצג, במיוחד כשהחומר ברמה כזאת, אבל לדעתי בהחלט היה אפשר לבצע חלק מהקטעים פעמיים (פעולה שהוכיחה את עצמה בהופעה האחרונה כאשר 'תבניות' בוצע בפעם השניה, וכבר יש לו תקדים - קינג קרימזון של שנות ה80 ניגנו את אותו סט פעמיים ברצף בהופעותיהם לפני צאת האלבום) כדי להקל על הקהל לקלוט את החומר הקשה והמסובך. בעיה קלה ונוספת שלדעתי דורשת שיפור: אלעד אברהם נגן ומלחין מצויין, אך סאונד הגיטרה שלו בתוך הלהקה מעט בעייתי, ויוצר תחושה קצת עמוסה מדי לפעמים, למרות שהעיבוד לא אמור לגרום לזה לקרות. לדעתי הפיתרון לבעיה הזאת הוא טכני בעיקר (אולי לקנות אפקט חדש?) וכדאי לעבוד עליו. מעבר לכך, היו חסרים לי מההופעה הקודמת ההסברים הכלליים על המוזיקה בין הקטעים (ע"ע "הסכמות ההרמוניות"), שלדעתי יתרמו הרבה להבנה של הקהל ששומע את הקטעים בפעם הראשונה - בהנחה שלא יסתמכו יותר מדי על מושגים מוזיקליים טכניים. אפשר, לדוגמא, להסביר על הקטעים בסגנון המיושן משהו של אריה ורדי - הסבר על מבנה הקטע, והצגת המוטיבים הראשיים (רק בקלידים, נניח) כדי לעזור לקהל לצלוח קטעים ארוכים ותובעניים כמו 'אשכולית', לדוגמא.

Yudokolis

New member
שטויות ב(וריאציות על)מיץ אשכוליות?

אז זהו, שלא. חבל, אם רק היינו מחכים שבוע עם הסקר האחרון, הייתי אומר שמאורע הפרוג של השנה הוא ההופעה של סימפוזיון אתמול. יותר מ- 750 המעריצים של אגרול, יותר מהאיחוד של פרווה חמה, ויותר מכל ערבי הפרוג המוצלחים והמוצלחים פחות גם יחד. הנוכחות הייתה דלילה יחסית וחבל, מאחר ומי שלא היה הפסיד הופעה מגובשת יותר ומהוקצעת יותר מאשר הופעת הבכורה של הלהקה. ההבדלים היו מספיק גדולים כדי שאנשים שלא התלהבו מהופעת הבכורה ישנו את דעתם על הלהקה מקצה אל קצה. הקטעים המוצלחים של הערב: "תבניות" השלאגרי, "אשכולית" שהבשיל לחלוטין ו"חג מלחמה שמח" החדש, שעל סמך האזנה ראשונה נדמה לי שהוא הפייבוריט הנוכחי שלי. מה פחות עבד? "Six" ו- "Too much" לא עומדים בשורה אחת עם שאר הקטעים. יש בהם משהו בוסרי יותר, והסאונדים של הקלידים בהם בעיתיים. כמו כן, בעוד שקטעי השירה מוסיפים צבע להופעה, תפקידי השירה מאוד טכניים ומלאכותיים, ויחד עם העובדה שאריק אינו זמר ושר נמוך מידי, זו בעיה. כדאי לשקול הוספת זמר(ת) או לתת יותר תפקידי שירה לדן, לדעתי. בסך הכל - תענוג לראות ולשמוע את הלהקה הזו. ופאטמה שולטת!

orbiti

New member
too much

הוא לדעתי אחד הקטעים החזקים של הלהקה - בשמיעות הראשונות היה בו משהו קצת מוזר ולא ברור, אבל עכשיו אני מאד מתחבר לנושאים ולפיתוחים שלהם, שיש בהם משהו מאד אינדיווידואלי ומלא בהיגיון פנימי מרתק. את six אני באמת פחות אוהב ולא מתחבר בכלל לאווירה שלו (אווירת פיוז'ן מהאייטיז), אבל גם הוא בסה"כ קטע מאד חזק עם נושא ריתמי מציין (הריף הכאילו פ'אנקי של אריק בקלידים).

טעויות שעשיתי

בהופעה הקודמת, יצאתי עם הרגשה שאורך ההופעה היה כמעט Too Much, אבל בסופו של דבר, בדיוק במינון הנכון. מההופעה הזאת, שהייתה ארוכה יותר ב19 דקות, יצאתי עם תחושה של עוד ושל "היה קצר מדי". אולי זאת האווירה השונה, אולי זאת העובדה שהגעתי רעב להופעת פרוג (טעות מס' 1), אחרי חזרה עם הלהקה (מס' 2), ובסה"כ, הגעתי דקות ספורות לפני שהתחילה ההופעה, בניגוד להופעה ברימון, שיצא לכולנו להסתובב קצת לפני שהמאורע עצמו התחיל. אני חושב שהוספת עוד שיר אחד לרפרטואר (אחד של עשר דקות כזה...), וחזרה על Patterns (השיר החזק ביותר של הלהקה, לדעתי) בהדרן, או באשליית אריק יורד מהבמה וחוזר הדרן, תהפוך את המופע לשלם. יותר מדי מהמוסיקה של הסימפוזיון בערך אחד, תגרום לראשיהם של כמה מחברי הקהל להתפוצץ. גם אני משהו סולד מהסאונד שאריק בחר בשיר Six, הוא באמת מזכיר איזשהו שיר נידח מהתקופה המשוקצת של שני עשורים אחורה. אני שמח לראות שאלעד אברהם החליט לשבת בהופעה הזאת, וניכר שהיה לו הרבה יותר נוח לנגן (מה שבאמת חשוב!) וגם, זה היה הרבה יותר אסתטי. ראיתי גם שדן חשב על לשבת לרגע, אבל כנראה שלשבת זה לא בשביל.
סימפוזיון היא בהחלט מהלהקות השולטות ביותר בסצנה כיום, ואני מקווה לראות אותם בעוד אירועים ולשמוע בקרוב אחד מהשירים ברדיו, לפחות!

למעלה