סימנם מלמעלה...

יעל24יעל

New member
סימנם מלמעלה...

אין לי ספק שכל אחד מקבל מידי פעם "סימנים מלמעלה". אני רוצה לחלוק איתכם סיפור ואשמח אם תגיבו מה דעתכם. חוויתי פרידה לא קלה מחבר, עברו חודשיים בהם לא עברה שניה בלי שאחשוב עליו. הייתי בטוחה שהוא עוד יתחרט ויחזור -עד היום האינטואיציה שלי לא טעתה... אבל הפעם התחלתי לחשוב שכנראה האינטואיציה כבר מתבלבלת אצלי עם הרצון החזק להיות איתו ואחרי שכל הסביבה לחצה עלי להרים ידיים - נכנעתי. התחלתי להשלים עם זה שאין עוד טעם לחכות, הוא כנראה המשיך בשלו ואני חייבת לאסוף את עצמי ולנסות להמשיך גם... זה לא קל לי בכלל.. עבר יום אחד בשלום, כל פעם שהוא קפץ למחשבה ניסיתי להדחיק.. ביום השני החלטתי לצאת לבלות, פעם ראשונה לצאת לא בשביל לחפש אותו, לא למקום שאני עלולה לפגוש אותו, פשוט לצאת בשבילי- בשביל להנות. לא עברה שניה מהרגע שנכנסתי למקום וגיליתי שהוא שם... אמרתי לו שלום, ניסיתי להראות כמו מי שהמשיכה הלאה רוב הערב ראיתי שהוא מחפש אותי בעיניים אבל עם זאת הוא גם נראה די נהנה... כמו שאתם מבינים חזרתי אחורה בכמה צעדים, עד שסוף סוף הצלחתי קצת להתקדם..אז אני שואלת אותכם למה בדיוק כשאני מחליטה לרדת ממנו אז אני רואה אותו??מה מנסים לסמן לי שם למעלה?לי זה נראה כמו "אל תיכנעי ללחץ הסביבה, אם את מאמינה שזה זה תמשיכי בשלך..." מצד שני אני כל כך מפחדת לשקוע..... הרי לכל דבר יש סיבה רק איך נדע מה היא?? אשמח לשמוע את דעתכם!

רבי עקיבא היה נותן בהם סימנין

זאת הבעיה עם סימנים - אי אפשר לדעת
וכל אחד יראה מה שהוא רוצה יותר מזה, וכבר נשאלה השאלה שלך פה בעבר, ואני אחזור על עצמי - יכול להיות שאת יצרת את הסיטואציה הזו. את מאמינה שיש "מלמעלה", ש"יש לכל דבר סיבה". אם ככה, למה לא אמונה בכוח של עצמך ליצור מציאות? זאת אומרת - בגלל שאחרי חודשיים התחלת לנסות להדחיק אותו, דווקא אז (!) יצרת מציאות חיצונית בה תיפגשו. אולי יצרת את זה בשביל לנסות לראות אם יש תקווה, אולי דווקא בשביל להתעמת עם המציאות הכואבת - אין תקווה אבל צריך להמשיך הלאה - הפגישה המחודשת היא הזדמנות בשבילך להיווכח שאין טעם והגיע הזמן להשתחרר מההיקשרות הרגשית. בכל מקרה, צירוף המקרים הזה העלה לפני השטח בחזרה מה שלכאורה התגברת עליו. הסיבה היא אולי - הגיע הזמן לבחור אז יש בפנייך בחירה - כי את חופשיה לבחור - לשאול אותו אם אחרי חודשיים של פרידה הוא מאמין שזה היה הדבר הנכון או שזאת היתה טעות, והוא בכלל כמוך לא הפסיק לחשוב עלייך (כן, דרוש אומץ...) ואז תדעי בוודאות איפה את עומדת. אולי לסגור איתו מעגל. או - בלי קשר למה שאחרים אומרים, בלי קשר אליו, ואפילו אם את מאמינה "שזה זה" מצידך, לקבל את המציאות ואת הפרידה כעניין גמור (כן, דרוש אומץ גם לזה...). כשהוא יקפוץ למחשבה, אל תדחיקי אלא תתמודדי עם הזכרון והרגש עד שתוכלי לשחרר אותו (את דמותו) באמת כי אחרת תמשיכי לענות את עצמך בפנים, ותקבלי עוד סימנים מבלבלים?

רבי עקיבא בהפוך אותיות הוא יעקב

יעקב אבינו היה הדמות הכי מאוזנת בין אבותינו יעקב אבינו היה היחיד שידע לטפס בסולם יעקב ומעולם לא ירד כמונו יעקב אבינו ידע לחבר בן ארבעת יסודות עולם: אויר מים אדמה אש יעקב אבינו ידע לחבר בין עולמות עליונים לעולמות תחתונים ולכן זכה יעקב להקרא - ישראל ישר- אל יעקב היה ועדין הקו המרכזי מרכז הרחמים הצינור לחיבור אל הנשמה שלנו וכך ממסר זה פשוט הצעתי למדי להתחבר אל מרכז האיזון שלך לקול הפנימי שלך להוויה שלך לנשמה שלך לשקט שלום והשלוה שלך השאר יסתדר מעצמו בהצלחה

hilabarak

New member
יעל שלום, אני הייתי במצב הזה בו יש

אותות לשני הכיוונים. ותמיד תהיתי "מה בעצם רוצי לאותת לי?". לאורך הדרך הבנתי שבעצם אין כאן ממש "איתות", אלא בריאה שלי. המציאות היא השתקפות של המודע והתת מודע שלי יחדיו (חלק יקראו אני גבוה ואני מוך - זה לא בדיוק משנה השם). ולפעמים אין התאמה בין האמונה שלך שהאת יכולה להחזיר אותו (נניח שלכן הוא מופיע) לבין בכלל הרצון שיחזור. או שאין התאמה בין הרצון להחזיר (כי זה נוח ומוכר) אותו לידיעה שלא בהכרח יהיה לך טוב איתו. או כל אי הכסמה אחרת. אני לא ממש מאמין שבדיוק מאותתים, אלא שקימים בך כוחות נוגדים. ולכן אל תחפשי תשובה מחוץ לך (באותות), אלא מתוכך. מה את רוצה ? מה ישרת אותך ? האותות לדעתי רק מחווים לך על הבלבול, הם אינם מנסים אומרים לך לאן ללכת. לפעמים יש מצבים קיצוניים בהם התת מודע "בורא" עצמאית דברים שהמודע כלל איננו יודע. נניח שהייעוד שלך הוא להיות רופאה ואת בכלל נרשמת ללימודי מחשבים ומעולם לא חשבת על רפואה (או שחשבת על זה, אבל כילדה ולא מאז שהתבגרת). והחיים מובילים אותך להיות עידה יחידה לתאונה ולטפל בפצוע וכך מתעוררת בך התשוקה לרפואה. אבל אם זה לא יגרום לך להחליט להיות רופאה, את תמצאי עצמך שוב במצב בו יש אותות מבלבלים, מצד אחד אותות על רפואה יקיפו אותך, מצד שני אותות נגד רפואה גם יקיפו אותך. המודע יברא משהו אחד והתת מודע משהו אחר. והפתרון איננו באותות, אלא הסנכרון של הרצונות והאינטואיציה והלב. אין אפשרות לחפש בעזרת השכל מה האותות רוצים (לפחות לדעתי).

יעל24יעל

New member
תעזור לי להבין...

הבנתי מדבריך שזה לא תמיד יהיה נכון לפרש את הדברים שקורים במציאות כסימן שבא להיטיב עימנו. אבל לא ממש הצלחתי לרדת לסוף דעתך בעניין הרצונות שלי והכוח שלי ליצור את המציאות. אם אני היום נוברת בתת מודע שלי, במודע שלי, באינטואיציה וברגש שלי ומגלה שאני רוצה וצריכה (מבחינת מה טוב עבורי) להיות עם הבחור הזה, האם יש בכוחי לגרום לכך שזה יקרה? איך אני יכולה להשפיע על הרצונות של אדם שעומד מולי? הנושא הזה ממש מעניין אותי. האם באמת אנחנו מביאים את גורלנו על עצמנו או שדברים נכתבים מלמעלה ולא משנה מה נעשה, מה שצריך לקרות יקרה?

hilabarak

New member
אני לא חושב שיש בכוחנו המודע לגרום

לדברים לקרות. אני חושב אבל שאנחנו מפעילים את המציאות מתוך כמה רבדים שלנו. לכן אם המציאות נוהגת שונה מהרצון שלנו, הייתי הולך לבחון אותו. זה שהגעת למסקנה שהבחור חשוב לך בכל המימדים (אינטויאציה, רגש, ו....) ובסוף הוא עדיין רחוק ממך. בעיני זה אומר שרק חשבת שאת מסונכרנת בכל המימדים. המציאות הראתה לך שיש מימדים שאינם מסונכרנים. עכשיו אם תשבי עם עצמך ותגידי "ואאלה, עכשיו אני בטוח מסונכרנת ב100 אחוז". ושוב המציאות תטפח על פנייך, זה בעיני שוב אומר שאת לא מומחית לסנכרון. זה אומר שאנו כן מפעילים את המציאות, אבל ההפעלה נובעת גם ממידמים לא מודעים. וזה שאנו בטוחים שהבנ אותם, זה רק אומר שאנחנו בטוחים. זה לא אומר שאכן הבנו את כל המימדים שלנו. והעובדה שהמציאות נוהגת שונה, רק מוכיח חוסר תיאום. זה לא סיבה לפרש לרמזים כאלו או אחרים.

כוח ומוח

נגיד היה לך הכוח לעצב את המציאות איך שאת רוצה? מה אז היית עושה? האם היית כופה על אחר לאהוב אותך ולרצות אותך? ומה זה אומר על אהבה ורצון ובחירה חופשית בכלל? ועל המציאות? יש שיר כזה - if you love somebody set the free אם האהוב מתוך החופש שלו גם רוצה, אז יופי. אם לא, גם בסדר. תשימי לב, שלגבייך אם הוא לא רוצה אז זה מאוד לא בסדר. את עם עצמך הגעת למסקנה שיהיה טוב לך איתו. אוקיי. זה הרצון שלך, וזה מה שאת רוצה. אבל אם זה לא מתממש, דווקא אז זאת הזדמנות בשבילך ללמוד על האושר שלך, האהבה שלך. בקשר לגורל ובחירה חופשית - באופן יחסי כבני אדם אנחנו משחקים מין משחק כזה בעולם שבו אנחנו מתייחסים לכל דבר בחיים כאילו יש לנו בחירה חופשית. בעצם אפילו בלי גורמים "עליונים" החופש שלנו די מוגבל ע"י התבניות של האישיות שלנו שמכוונות אותנו כמעט אוטומטית רוב הזמן. אבל עדיין עלינו לשחק כאילו יש לנו בחירה חופשית מלאה. מצד שני, כל כך הרבה דברים בחיים הם מחוץ לשליטתנו המודעת, מקריים או מתוזמנים לא על-ידינו. עדיין, במבט כולל יש סינכרוניזציה בין כל הדברים כולם, הכל קורה כפי שהוא קורה. לדעתי כדאי ללמוד על אותה אוטומטיות בה אנחנו חיים רוב הזמן ואיך לצאת ממנה, לצאת מהכבלים העצמיים. ויחד עם זה, גם ללמוד לקבל בשלווה את הסינכרוניזציה הכוללת של החיים, לסמוך על מה שהיקום מזמן לנו. מתוך שילוב כזה, כל השאלות שלך יבואו על פתרונן בטבעיות מבפנים.

יעל24יעל

New member
מיכל - שאלה

להתחבר לקול הפנימי שלי? הכוונה להמשיך עם הרצנוות שלי ולא לוותר? ללכת לפי האינטואיציה?

למעלה