סימנים לתיסמונת?

cobi32

New member
סימנים לתיסמונת?

שלום בני בן 8 עושה תנועות מוזרות עם הידיים שחוזרות על עצמן כל כמה דקות כמו שהוא "מריח" את כפות הידיים האם אלו סימני התסמונת?

last day

New member
ייתכן וזה רק תסמין הטיקים

כדי שזה יהיה טוראט הוא צריך ADHD וADD ועוד המון תסמינים, אחרת הוא לא מתקבל
אני לא מומחית בעניין ואחכה שאחרים יותר מומסכים ממני יענו לך אני רק מרגיעה אותך ומודיעה לך שזה לא בהכרח טוראט

חגית35

New member
יש טיק כזה אבל זה עדיין לא אומר...

היכנסי לקישורי הפורום וקראי על התסמונת ומאפייניה, ייתכן שתוך כדי קריאה תמצאי עוד מאפיינים.

../images/Emo20.gif תסמונת טוראט - קריטריונים לאבחנה

תסמונת טוראט מוגדרת כהפרעה המופיעה לראשונה בינקות, בילדות או בגיל ההתבגרות ומופיעה במדריך תחת "הפרעות טיקים"; * ההפרעה מאופיינת בטיקים מוטוריים רבים ובטיק ווקלי אחד או יותר, למרות שאין הכרח שהטיקים הווקליים יופיעו בעת ובעונה אחת עם הטיקים המוטוריים. * הטיקים מופיעים מספר רב של פעמים במהלך היום (בד"כ בפרץ של טיקים), כמעט כל יום או לסירוגין במשך תקופה של יותר משנה. במהלך תקופה זו, לא עברה תקופה של יותר משלושה חודשים רצופים ללא טיקים. * ההפרעה גורמת לסובל ממנה למצוקה ולקשיים משמעותיים בתפקוד החברתי, המקצועי או בתפקודים חשובים אחרים. * ההפרעה מתפרצת לפני גיל 18. * ההפרעה אינה נובעת מהשפעה פיזיולוגית של צריכת סמים או תרופות או עקב מצב רפואי אחר כגון מחלת הנטינגטון. כלומר - אם אין טיקים ווקליים, לא בטוח שמדובר בטוראט. טיקים ווקליים פשוטים הינם קולות מהירים וחסרי משמעות, כמו כחכוחים, נחירות, יריקות, שיעולים ונביחות. טיקים ווקליים מורכבים הינם מגוונים למדי ויכולים לכלול אמירת ביטויים ומילים מחוץ להקשרם, חזרה על הברות, מילים ומשפטים, וכן דיבור מוזר עם שינויים פתאומיים במקצב, בטון או בעוצמה. למידע נוסף ניתן לעיין במאמר הבא. אם שאלות נוספות - אנחנו כאן.

yakovs

New member
אני כמובן חולק על ההגדרות המדעיות

של הטוראט, כפי שכבר כתבתי כאן לא פעם בעבר. אני חושב שמה שמסובך בטוראט, זה גם מה שיפה בו, כדלהלן: הטוראט מופיע בצורות שונות ומגוונות. עוד לא ראיתי שני טוראטניקים שמופרעים על ידי הטוראט באותה צורה ובאותה מידה. מה שנכון אצל האחד הוא איננו אצל השני. והשלישי הוא שניהם ביחד, וכן הלאה. אומנם, אפשר אולי לסווג אותם לקבוצות. למשל, יש כאלה שהטיקים מאד מפריעים להם לתפקוד נורמלי בחברה, ויש אחרים שמצליחים להתמודד, נגיד שיש להם טוראט קל. אך באותה מידה, יש אנשים עם טיקים, ואין להם טוראט, אבל יש להם קשיי התמודדות בגלל סיבות אחרות. לא הכל זה בגלל הטוראט, יש ברוך השם עוד בעיות. לסיכום: זה לא יהיה נכון, לדעתי הבלתי מלומדת, להתייחס לטוראט רק מנקודת מדעית של הגדרתו. אני מכיר די הרבה טואטניקים (אחדים מהם הם אפילו ידידי) שלמדו על הטוראט, וגם על הדרכים להתמודד איתו, מתוך התבוננות, שיג ושיח, שיתוף ולמידה איש מרעהו, ואלה הם כנראה דברים שהמדע שחוקר את הטוראט עדיין לא הפנים.

שלום ליעקב ולשאר חברי הפורום

אני חייבת להודות שבשבועיים האחרונים בהם התוודעתי לפורום, אני מגלה וחווה ולומדת יותר ויותר ולא רק בהיבט המדעי. נראה לי שאת התשובות האמיתיות אמצע בפורום ולאו דווקא במאמרים מדעיים. זה כמו לאכול אוכל קפוא ותעשייתי לעומת אוכל טרי וטעים.....

ייתכן טוראט גם אם לא תבחיני בטיקים ווקאליים !

הטיקים הווקאליים עלולים להופיע שנים אחרי שאר הטיקים והתופעות הנילוות. (אצלי הם הופיעו בגיל 11, בעוד שאר סממני הטוראט היו שם כבר מגיל 8). בנוסף, הטיקים הווקאליים יכולים להיות מוסווים היטב, ומי שישמע אותם לא יהיה מודע לכך שזהו טיק. דוגמא: לדבר כאילו האף סתום. אין לך שום דרך לגלות שזה טיק, כי זה "נשמע נורמאלי". עוד דוגמא: השמעת קולות ממש גבוהים, בווליום חלש-חלש. אין סיכוי שתשמעי את זה. לסיכום: טיקים ווקאליים יכולים להופיע באיחור, וגם אז יתכן מאוד שלא תבחיני בקיומם. לכן, אם את רואה את כל שאר הסממנים של התסמונת, חבל להתעקש לחפש טיקים ווקאליים כדי לאבחן.

yakovs

New member
נכון. אין שום צורך להתעקש. אגב, יש הרבה דרכים

להסתיר או להסוות טיקים ווקאלים. אבל תמיד הרעיון הוא לגרום לכך שזה לא יישמע חריג. זה נכון גם עם המוטורים. אם הצלחת להבריג את הטיק בתוך תנועה אחרת, או שהגנבת אותו בתוך סריה של תנועות - זכית.

last day

New member
גם אני הייתי מסתירה אותם

מה אני עושה פה?!
אני צריכה ללכת לבית ספר
הייתי מקחנת את האף ופשוט הייתי טוענת שיש לי נזלת, תמידית. ולפעמים הייתי עושה כאיעלו אני מקנחת את האף. אבל אז הופיעו עוד טיקים וולקולים והיה קשה להסתיר את כולם :-\

למעלה