סימנים לצליאק...

סימנים לצליאק...

מישהו מוכן לתאר לי לפחות בערך אילו סימפטומים יש לצליאק? חוץ מבדיקת הדם ...
ואיך, חוץ מבדיקת דם וביופסיה אפשר לדעת שזה לא משהו אחר...

עונה לעצמי...קראתי, התעמקתי קצת, הבנתי...

עד שלא נגיע לרופא הגסטרו בעוד שבועיים לא נדע.
מתפללת שזה יגמר ב"רגישות לגלוטן".

כן, הבנתי, לכן זה כל כך מבלבל...

אבל לפי מה שאומר רופא הילדים, לא בטוח שהגסטרו יקבל אותה אם בדיקות הדם לא יהיו חד משמעיות. מה שנראה לי לא בסדר, כי אחרי כל כך הרבה תלונות על כאבי בטן וכו', לאורך השנים, הגיע הזמן לבירור יסודי. אשמח לדעת שזה כלום אבל...

net the jet

New member
קצת סדר בדברים: צליאק נקראית מחלת 1000 הפנים.

יכולים להיות המון סימפטומים שונים, הרבה, מעט, או אפילו כמעט ולא יהיו.
לכן חשובות הבדיקות לאיבחון.
מכיוון שיש עוד מחלות מעיים עם חלק מסימפטומים דומים, חשוב מאד לדעת מה יש. בצליאק זו ״רק״ תזונה כתרופה, במחלות אחרות צריך טיפול תרופתי.
רגישות לגלוטן שאינה צליאק היא משהו ״חדש״ שעוד אין לו בעצם סטטוס של מחלה או מצב, כי אין דרך מדעית לבדוק את זה, מלבד שלילה של כל הדברים האחרים. ( די בדומה ל׳מעי רגיז׳, בהדבל קטן שאחרי שבודקים הכל, ולא מוצאים כלום, עושים דיאטה ללא גלוטן לתקופה, ואם יש שיפור במצב, אומרים שזה כנראה רגישות לגלוטן שאינה צליאק)שוב, זה משהו חדש, לא כל הרופאים יגידו שזה בכלל קיים, והיום חלק גדול מהאנשים מכריז שיש לו את זה ע״פ בדיקה עצמית.
כנראה ( כי לא ממש יודעים עוד ) שזה כמו רגישות ללקטוז- שהמנעות חלקית או מאה מגלוטן , עוזרת בשיפור ההרגשהו והסימפטומים, אבל אכילה של גלוטן לא מהווה נזק ( כמו בצליאק )
&nbsp
מקוה בשבילכם שיהיה בכל מקרה בירור מקיף. חבל שהילדה. סובלת.
&nbsp

טליאמתי

New member
ברוכה הבאה לפורום
אין סיבה שהגסטרו לא יקבל אדם שסובל

לאורך זמן מכאבי בטן ועוד כל מני דברים גם אם לא מדובר בצליאק.
צליאק היא לא המחלה היחידה שפוגעת בתחום הגסטרו ויש גם חיידקים שעושים את העבודה.
כדאי לבוא עם תוצאות של בדיקות דם לצליאק כדי לנטרל אפשרות אחת ולהמשיך את הבירור משם. אם התוצאה אינה חד משמעית, יכול להיות שהוא ימליץ לעשות ביופסיה או לחזור על בדיקת הדם, או לעשות בדיקה גנטית-יש אפשרויות (כמו בדיקה לרגישות ללקטוז, אלרגיה למשהו, הליקובקטר וכו') אבל אחת מהאפשרויות אינה לותר על התייעצות עם רופא מומחה בעקר כשמדובר בסבל לאורך זמן.

אל תותרו:)

תודה רבה על התגובות.

עדיין מקוה שכמו אחרי הבדיקה שלי לפני שנים , שהרופא יגיד "גברת, אני לא יודע מה יש לך..." דבר שהתברר כמעי עצבני, ועיכול חלש...

hillator

New member
צליאק זה לא הדבר הכי נורא בעולם

צליאק אומר ששיש להימנע מגלוטן. יש מחלות הרבה יותר נוראיות

למעלה