סימנים לסכרת

סימנים לסכרת

תקופה ארוכה שאני סובלת מכאבים בכתף המקרינים לזרוע. לאחרונה אני ממש לא מסוגלת להרים את היד(מקסימום ובקושי לגובה הכתף). הלכתי לאורטופד והוא שאל אם יש מישהו במשפחה עם סכרת. לאבי יש סכרת מבוגרים. אני בת 45 האם מישהו יכול להגיד לי מה הקשר בין הדברים. טרם נבדקתי לאחרונה בבדיקת סוכר והרופא לא דרש בדיקה כזאת. אבל נראה שהוא חושד לסכרת. אני צריכה לעבור אולטראסאונד וצילום כתף. אודה על תגובה.

marli1

New member
הרהורים

שלום נשר, אין לי הכשרה רפואית ואני לא מכירה את מצבך הבריאותי אבל אני יכולה להעלות מספר נקודות למחשבה. הראשונה - ולדעתי הכי רלוונטית - במקרה ורמות הסוכר לא מאוזנות, הגוף חשוף יותר לזיהומים ודלקות. גם מכה בכתף (והכוונה למכה חזקה) יכולה לגרום לגוף טראומה שתתבטא בדלקת. השנייה - רמות סוכר לא מאוזנות יכולות לגרום לכאבי שרירים. השלישית - רמות סוכר נמוכות לאורך זמן עלולות לגרום לחולשת שרירים. אין גורם חד משמעי להתפתחות סכרת מבוגרים, אבל בין הגורמים החשודים יש גנטיקה, אורח חיים וסביבה, ולכן הרופא שאל על היסטורייה משפחתית. ליתר בטחון, כדאי שתגשי גם לרופא משפחה, תספרי שהאורטופד חושד בסכרת ותבקשי בדיקות דם. בנוסף, כדאי שתבקשי גם בדיקות של ויטמינים. ויטמינים נוגדי חימצון עוזרים לגוף להלחם בדלקות. מקווה שעזרתי במשהו.

תודה

עזרת לי מאד, למרות שברגע זה אני ממש מתייסרת בכאבים ממש לא יכולה להוזיז את היד. אבל כנראה שבאמת אני צריכה גם לעשות בדיקות דם.

"כתף קפואה"

יש תופעה כזאת, וזה מתאים לסימנים שכתבת. תסתכלי בקישור המצורף. סוכרת היא גורם סיכון לכתף קפואה, אבל לאבחן סוכרת ע"י איבחון כתף קפואה נראה לי תהליך "עקום" לחלוטין. מנסיון, שום טיפול אינו עוזר, אבל זה עובר לבד אחרי שנה ולא משאיר עקבות. בכל אופן, כדאי לבדוק סוכר, ולו רק בשביל השקט הנפשי. בהצלחה, גלעד

תודה על המידע והקישור

אני כבר סובלת מהתופעה הזו שנתיים לסירוגין. אך לאחרונה ביתר שאת כאבים קשים. אכן אין מנוס מביקור אצל רופא המשפחה.

אורלי6

New member
טיפול פיסיותרפי עוזר ומקל על הכאבים

לפי דברי פיסיותרפיסט: בעזרת טיפול של פיסיותרפיסט ניתן גם לשמור על טווחי תנועה, אחידות השריר, והורדת כאב משמעותית. מומלץ 1) לגשת לאורטופד מומחה לכתף 2) לבדוק ולטפל בצואר , יציבה, ועמוד שדרה גבי 3) טיפול ע"י פיסיותרפיסט לשמירה על מערכת העצבים ההיקפית 4) להקפיד על תרגילים לפי ההנחיות של הפיסיותרפיסט. 5) התאמה ארגונומית במקום העבודה ובבית. חוסר טיפול עלול לגרום להגבלה בתנועתיות, ולכאבים. לא להזניח

למעלה