סימנים ללידה

shaxuca

New member
סימנים ללידה

שאלות תם מלא מנוסה:
מה זו הרגשה של צירים?
איך יודעים מתי ללכת לבית החולים?
האם בלידת קיסרי נשארה צלקת ואיפה?
באיזה שלב נותנים אפידורל?

תודה!

ט ו ש ה

New member
מנסה לענות

מאד קשה לתאר צירים למי שלא חוותה אותם. לחלק מהנשים זה כמו כאבי מחזור, אחרות אומרות שזה כאבי בטן או גב, אחרות מרגישות ברגליים, אחרות מרגישות רק לחצים. זה מאד מאד משתנה מאישה לאישה.
מה שמשמעותי הוא שיש כאב, שנמשך פרק זמן מסויים 30-40-50 שניות) והוא תדיר, כלומר מתרחש שוב ושוב (כל 3-4-5 דקות), לפרק זמן של לפחות שעתיים.
במקרה הזה, סביר להניח שמה שאת חווה, בלי להכנס לאיפה בדיוק זה כואב - זה צירים

אם הבטן מתקשה בלי כאבים - זה לא צירים
אם התינוק זז - זה לא צירים
אם זה נמשך פחות זמן, או שהכאבים קצרים ולא סדירים - זה צירים, אבל כנראה כאלה שעוד לא עושים שום דבר מבחינת פתיחה

הולכים לבית חולים כשהצירים סדירים (כמו שתואר למעלה), או אם יש ירידת מים, או אם יש דימום טרי, או אם לא מרגישים תנועות של התינוק היטב. או כמובן אם רופא הפנה אותך לבית חולים.

ברור שקיסרי משאיר צלקת
- הרי חותכים את הבטן. נשארת צלקת על הרחם עצמה, וצלקת חיצונית שנראית כמו סמיילי קטן, לרוב פחות או יותר בגובה התחתונים/ביקיני.

אפידורל נותנים כשאת בלידה פעילה. לידה פעילה זה מושג די גמיש. לרוב, ההגדרה הנוקשה שלו, זה פתיחה של 3-4 ס"מ, אבל יכול להיות גם מצב שבו יש לך רק 2 ס"מ, אבל צירים מאד סדירים, ו/או ירידת מים, וברור שתא כבר בכיוון. עם זאת, חשוב לזכור שאפידורל זה אמצעי אחד לשיכוך כאבים - יעיל, אבל יש לו מגרעות ומגבלות, ולפעמים מסיבות טכניות הוא מתעכב, ולכן כדאי ללמוד ולהכיר שיטות נוספות להקלה על כאבים והתמודדות עם הצירים, עד לקבלת האפידורל.

אני לא מסכימה ש"אם לא כואב זה לא צירים"

בטן שמתקשה כולה, התקשויות שחוזרות על עצמן בתדירות גבוהה - בהחלט עשוי להיות צירים.
אצלי היו 2 אפיזודות כאלו לפני הלידה, שתיהן נעצרו בעזרתם האדיבה של ברופאים והאחיות במיון.
גם בלידה עצמה, לפני ואחרי ירידת המים, היו לי צירים לא כואבים.

shaxuca

New member
לא מבינה

מה זה בטן שמתקשה..
וצירים בלי כאבים? נשמע חלום

קשה להסביר

זה מרגיש שכל הבטן מתכווצת וממש מתקשה, לא נשאר שום איזור שאת לוחצת עליו ומרגיש לך רך.
זה נשמע חלום, אבל כשזה תופס אותך לפני חודש תשיעי זה די חלום בלהות, בעיקר אם את לא מצליחה לזהות בזמן שזה צירים ולהגיע למיון לעצור אותם.
יש לי חברה שהבן שלה נולד בשבוע 31 בעקבות צירים שפשוט לא כאבו עד פתיחה כמעט מלאה, וכשהיא הגיעה למיון כבר היה מאוחר מדי לעצור את הלידה.
זה די בזכותה שאני הצלחתי לזהות את מה שהיה לי כצירים והגעתי למיון בזמן.

ט ו ש ה

New member
את לא חייבת להסכים

אבל התקשויות לא משנות את צוואר הרחם, וזה אומר שזה לא ציר.
צירים גורמים לדינמיקה צווארית.
התקשויות לא.
זה לא אומר שלא צריך להפסיק התקשויות במידה והן קורות במועדים מוקדמים מדי, כי אם נותנים להן להמשיך, הן בהחלט יכולות לעשות אסקלציה ולהפוך לצירים שגורמים לדינמיקה.
אבל, בפני עצמן, התקשויות ללא כאבים, אלא תחושת ה"כל הבטן נהיית קשה" - זה לא ציר.

אצל חברה שלי התקשויות לא כואבות הביאו אותה

לפתיחה 8, ורק אז התחילו הכאבים.
היה לה ממש מזל שהיא הייתה בביקורת, אחרת היא כנראה הייתה יולדת פג בבית.
אני מסכימה איתך שברוב המוחלט של המיקרים צירים אכן כואבים, אבל חשוב לדעת שלפעמים הם לא.

ט ו ש ה

New member
רוצה לחדד (עכשיו עונה לא מהאנדרואיד....)

סליחה על התקצור מקודם, כשאני כותבת מהנייד תמיד יוצא לי בקצרנות...)

יש הבדל משמעותי בין מה שאנחנו מגדירים בתור צירים במועד ושלא במועד. כלומר, התקשויות שבמועד לא נתרגש מהם ולא נתייחס אליהן כאל צירים, הן משהו שמחייב התייחסות שונה בשבועות צעיריםש לה הריון - כמו בדוגמא של חברתך.

עכשיו, צריך לזכור שכאב בסופו של דבר זה מדד מאד מאד סובייקטיבי, ולהגיד "כן כואב" או "לא כואב" - זה מאד קשה להגדרה, כי אולי מה שלי כואב לך לא יכאב בכלל, ומה שלא כואב לי בכלל, יכאב למישהי שלישית נורא.

אז, המדד היותר מדוייק למעשה הוא נושא של תדירות וסדירות. כלומר, אם את חווה משהו - התקשויות, צירים, לא משנה איך תקראי לזה - וזה משהו שהוא תדיר, וסדיר, כלומר נמשך לאורך זמן בצורה שאפשר להגיד שיש לה קצב קבוע - שווה לבדוק את זה. אם זה בשבוע צעיר ו/או הריון בסיכון - אז לא כל שכן שווה להגיע יותר מוקדם למיון. אם מדובר על אישה בהריון תקין, בשבוע שהוא כבר לגיטימי ללידה - ולא כואב? לעניות דעתי, שווה למשוך בבית כמה שאפשר, אז אם כואב - הולכים, ואם לא כואב - למה לא להמשיך להנות מהיתרונות של הבית שלך? המקלחת שלך, הפרטיות שלך והשקט שלך.

(סליחה, עכשיו זה היה באריכות יתירה
)

טושה, מניסיוני ״התקשות״ יכולה להיות צירים

בהריון הראשון שלי הגעתי למיון עם מחיקה ופתיחה אחרי ערב ובוקר של ״ התקשויות״
( בלילה ישנתי. אם היה כואב מן הסתם לא הייתי יכולה לישון) זה לא כאב בכלל, רק הציק והרגשתי שקורה משהו מוזר. כשהמוזר הזה לא הפסיק בבוקר
הלכתי למיון ואחרי אשפוז, פרסולט ושמירה, ילדתי בשבוע 38.
אז כן. זה לא חייב לכאוב וכן, יכול להחוות כרק התקשויות.

ט ו ש ה

New member
אז כמו שאמרתי....

יש הבדל בין מה שלגיטימי בשבוע שהוא "במועד" ובין מה שלגיטימי בשבועות צעירים.
בשבוע צעיר, ערב ובוקר של התקשויות זה בהחלט משהו שמצריך בדיקה מיידית. בשבוע 36-37-38.. וואלה, לא הייתי רצה על זה למיון.
ואפילו במקרה שלך - אחרי כל ההתקשויות והכל, עדיין עברת אשפוז ושמירה - ובסופו של דבר ילדת במועד, ולא מוקדם. כלומר, גם ההתקשויות האלה נעצרו באמצעות הפרסולט, שהוא טיפול טוקוליטי מאד מאד קל (ובמקרה של פעילות רחמית יותר מהממוצע הוא ממש כמו כוסות רוח למת
)
וכמובן, צריך לזכור שבסופו של דבר מדובר על סטטיסטיקה ועל מקרים של כלל ופרט, וכמובן שלכל אחת יכול להיות הסיפור הפרטי האישי שלה - אבל את המסקנות מסיקים על סמך הכלל

ֻ

אפשר רק להבהיר אותך?

גם בזמן צירים אמורים להרגיש תנועות עובר. ז"א, אם יש כל מה שציינת וגם התינוק זז, אלו כן צירים.
פשוט השעה גרמה לי לחוסר הבנה רגעי, אז אני מניחה שעוד עלולות לטעות

לירז221

New member
מתנצלת מראש על שאלתי, אבל ...

האם שילשול בבוקר מעיד על משהו ?
ושוב סורי על התיאור.. פשוט משום מה ב4 ימים האחרונים אני חווה את זה .. מה שלא קרה כלל במהלך כל ההריון...

חשוב לי לציין שאין לי שום סימנים שאני קרובה לרגע המיוחל,
טוב אולי כי יש עוד זמן עד המשוער ( 15.10 בעזרת ה' - כל דבר בזמנו ובשעתו )

דפידולה

New member
לעיתים שלשולים הם סימן ללידה מתקרבת אבל לא

תמיד

כשלידה מתקרבת, הגוף לעיתים מתחיל להתרוקן, ושלשולים לעיתים הם חלק מסימנים מבשרי לידה
אבל לעיתים שלשולים הם רק וירוס קטן או קלקול קיבה

ובינתיים תשתי המון המון מים כדי לא לאבד נוזלים ולהתייבש

ט ו ש ה

New member
מקבלת

כוונתי הייתה שתנועות של העובר הן לא צירים.
ועם זאת, חשוב להגיד שיש הרבה נשים שמדווחות על תהליך מקביל של הפחתה בתנועות במקביל לצירים. כלומר, נשים שאומרות שכשהתחילו הצירים, תנועות העובר השתנו ופחתו. למעשה, זו אחת הסיבות הנפוצות ביותר לפניה של נשים למיון יולדות.

shaxuca

New member
מתחילה לפחד

האם שחייה במהלך ההריון עשויה להקל על הלידה?

ט ו ש ה

New member
למה לפחד?

שחיה יכולה להקל במהלך ההריון והיא נחשבת להתעמלות מעולה לתקופת ההריון, בגלל הורדת העומס מעל המפרקים. זה מצויין

ועל הלידה? נראה, להזיק זה לא יזיק

למעלה