סימנים לאוטיזים - שכיחות

דדי110

New member
סימנים לאוטיזים - שכיחות

היי לכולם יש לי בת מקסימה בת 8 חודשים. בתי עונה על כמה מה"סממנים" שמצויים בספרות, למשל נרתעת מחיבוק, לפעמים מנגבת נשיקות, לפעמים נראית "חרשת" (למשל כשאני קורא לה היא לא עונה, אבל אם אני עושה צליל עם צעצוע היא מסתובבת), הכי קשה לי לקבוע זה קשר עין, כי שוב כמו בדוגמאות לפני, יש פעמים שנוצר קשר עין (כשהיא שוכבת על הגב, כשהיא אוכלת, כשאני נעמד מעליה, כשמישהו חדש מגיע לחדר) מצד שני כשאני מרים אותה ישר מסתכלת על החולצה, או ימינה שמאלה, או "מאחורי גבי"...היא מתופפת קלות עם ידה על כל דבר, לא תמיד אבל יחסית הרבה, על הריצפה, על צעצועים, על הרגל.. לגבי דיבור, היא מוציאה קולות, לפעמים אבא, באבא, אבל ברוב הפעמים לא, לאחרונה היא גם מכחכחת בגרון, ועושה קולות כמו שמדברים לתוך מאוורר, היא זוחלת גחון. את הטעות שלי כבר עשיתי, נכנסתי לאינטרנט ועשיתי גוגל, עכשיו כל פעולה שלה אני מקשר לאוטיזם...אל תגידו לי שאני מחפש בעיות, כי אני בדיוק הטיפוס ההפוך, אבל הפעם זה פשוט לא יוצא לי מהראש. האם אצל תינוקות אוטיסטים הדברים האלה קורים כל הזמן, ממש באופן חריג, או שלפעמים זה כמו שתיארתי !? זהו, האמת אני פשוט מחפש לפרוק קצת, ולשמוע דיעות של אחרים, אני אקח אותה לאיבחון זה ברור לי... תודה.

nirity1

New member
אם תקח אותה לאיבחון בהתפתחות הילד.

סביר להניח שיגידו לך שזה מוקדם מדי לאבחן. אני לא מאבחנת ולא יכולה להגיד לך מה נחשב אוטיסט ומה לא ...אבל מהנסיון שלי : התחושת בטן שלי היתה בשלב מוקדם וכולם אמרו לי שאני משתגעת....אני יודעת שיש גם קליניקות פרטיות שמאבחנות - אולי חלק מההורים כאן יכול לשתף

דדי110

New member
הפעם האחרונה הייתה לפני חודש פלוס

ואז לא שמתי לב לזה בכלל..הם לא שמו לב למשהו מחשיד, עוקבת, קשר עין, הכל היה בסדר...

הכל יכול להיות

אם אתה שואל לגבי סימנים, אז בגיל הזה עדיין אין הרבה סימנים מיוחדים ומה שכתבת באמת יכולים להיות סימנים של אוטזם. אבל באותה מידע יכול להיות שכל הסימנים האלו קשורים למשהו אחר, וזה בכלל לא יהיה אוטיזם. בגיל הזה עוד אף אחד לא יאבחן, אבחון הכי מוקדם נעשה היום בגיל שנה וחצי. איך היא במשחק עם צעצועים? האם משחקת פונקציונאלית? למשל האם בונה מגדל מקוביות או רק זורקת אותם? עוד סימן חשוב זה האם היא מסתכלת עליכם כדי לבדוק תגובה שלכם לאירועים שונים? כשקורה משהו מוזר או חדש או רועש תינוקות בדרך כלל ישר מסתכלים על ההורים שלהם כדי לבדוק לפי תגובתם האם מה שקורה זה בסדר או לא. האם היא מסתכלת עליכם כדי לשתף? למשל אם היא משחקת בצעצוע וצעצוע עושה משהו מגניב (קולות, אורות) בעקות הלחיצה שלה על כפתור למשל, האם היא תחפש את המבט שלכם כדי לשתף בחוויה? או שהיא תהיה מרוכזת בצעצוע עצמו? בכל מקרה אם אתם דואגים, כדאי לקחת אותה לאבחון בהתפתחות הילד כבר עכשיו, כי עד שיגיעה התור היא כבר תהיה בת שנה וחצי והם יוכלו אולי לאבחן וגם אם היא לא בספקטרום אולי יש קשיים אחרים שהם יוכלו לטפל.

דדי110

New member
היי

לגבי משחקים - קוביות זה חדש לה, אז אני לא חושב שאני יכול להסיק מסקנות, היא עדיין סוקרת אותם...יש צעצועים שהיא יודעת למשוך את מה שצריך למשוך. לגבי הסתכלות - לפעמים כן לפעמים לא, לפעמים כשמאכילים אותה היא מסתכל מי מאכיל, יש אירועים שהיא בודקת אותנו ויש שלא, בגלל זה אני בלחץ זה לא החלטי, לא 100%. התמרור האדום הראשון היה כשהיה לידה רעש חזק והיא בכלל לא הגיבה, מצד שני לרעשן היא ישר מגיבה...אז אולי היא פשוט הייתה מרוכזת במשחק... תודה על התגובה.

דדי110

New member
לא

היא כמובן עשתה אחרי הלידה ובטיפת חלב, חוץ מזה עקרונית היא שומעת, מקרוב ומרחוק, רק שבא לה היא מתעלמת לגמרי...

dina199

New member
אתם צריכים לעשות בדיקת שמיעה יסודית.

זה הדבר היחיד האפשר לעשות בגיל הזה
. אוטיזם בודקים רק אחרי שבטוחים שאין בעיות שמיעה. כי כל זמן שאתם לא יודעים מה עם השמיעה שלה אתם לא יודעים אם זה 'בא לה להתעלם'. יכולה להיות גם רגישות שונה לצלילים שונים.

זה אף פעם לא 100%

זה תמיד לפעמים כן, לפעמים לא. הכל שאלה היא מה האחוז של לא. בכל מקרה לא כדאי להיות בלחץ כבר עכשיו. היא ממש קטנה, ואי אפשר לדעת כרגע אם כן או לא. מה שאתה יכול לעשות כרגע זה לשחק איתה ולהיות איתה יותר זמן, אין טיפול אחר בגיל הזה. מה שחשוב שתהיה רגוע ותהנה איתה ולא תהיה בלחץ. אז כדאי שבלי לחץ תבקש הפניה מרופא ילדים להתפתחות הילד כדי להתחיל תהליך (כי התורים שם לפעמים חצי שנה).

דדי110

New member
תודה לכולכם, אני מבין שאין מה לעשות

חוץ מלהתאזר בסבלנות...לשמחתי (ואני מקווה שלא לצערי) אני "מקורב" למערכת, אני חושב שאני אדאג שמישהו מיקצועי ובעל ניסיון ייפגש איתנו בזמן הקרוב..תודה לכולם !

TikvaBonneh

New member
במכון של דיצה צחור באסף הרופא

מאבחנים גם בגיל צעיר מאוד ונותנים עדיפות בקביעת תור לילדים צעירים. כדאי לך ליצור איתם קשר כבר עכשיו זה מכון האיבחון מס. 1 בארץ.

אני חושבת שאת חושב יותר מידי.

תחכה לגיל שנה וחצי בנחת, ואז תקרא שוב על אוטיזם. אם תרגיש שאתה עדיין חושב שהיא אוטיסטית - פנה לאבחון.

היא באמת עוד קטנה

זה מקסים שאתה הורה כל כך קשוב לבת שלו. אצל רוב ההורים (ואני בניהם) גורם חיצוני צריך לתת להם סטירת לחי כדי שהם יקלטו שאולי משהו לא בסדר עם הילד. מצד אחד - היא באמת עוד קטנה וצריך לחכות ולראות לאן זה יתפתח. הדברים שאתה מתאר לא נשמעים לי מאד חריגים. מצד שני - למדתי שצריך תמיד לסמוך על האינסטיקט של ההורה ואם אתה מרגיש שיש פה משהו אז אל תוותר ותדרוש אבחון מקיף. קח בחשבון שלרוב יגידו לך שעוד מוקדם מידי לאבחן. ככל שהאבחון יותר מוקדם כך הטיפול יותר יעיל והסיכוי של הילד להשתלב בחברה בצורה תקינה עולה משמעותית. לכן אני שוב מחזקת את ידך על תשומת הלב.

AutismTimesTwo

New member
קטנה ? לא בטוח.

אני קצת חולק על מה שנאמר לך, לחכות עד גיל שנה וחצי או יותר. אם יש גורם מפריע, יתכן שתוכל לאתר ולטפל כעת. עצם זה שאתה מודאג, זה אומר משהו. רוב הסיכויים שהתפתחות הילד לא יטפלו בך, אבל בדיקת שמיעה אתה יכול וצריך לעשות מייד, ואחרי שתדע שהשמיעה בסדר, תתייעץ עם מישהו פרטי, אפשר להתחיל עם קלינאית. במקרה שזה לא נכון ? השקעת כמה מאות שקלים על שתיים שלוש פגישות שלא היו נחוצות. זה לא מה שירושש אף אחד. במקרה הטוב, מצאת בעיה מוקדם מאחרים ותוכל להתחיל לטפל מוקדם. את האוטיזם של הקטן שלי אבחנו בבית לפני גיל שנה, ובהתפתחות הילד חשבו שאנחנו היסטריים, ואחר כך התנצלו מאוד. במקרה של הקטן, גם היה בהחלט מה לעשות כדי לשפר את המצב, אם היינו עולים על זה עוד יותר מוקדם. בקיצור, תתחיל בבדיקת שמיעה .. בהצלחה ורק בריאות.

dina199

New member
היא לא קטנה בשביל בדיקת שמיעה
.

לגבי איבחון אוטיזם אני לא יודעת אם אפשר לאבחן בגיל 8 חודשים , אבל אף מומחה ציבורי לא יאבחן לפני גיל שנה וחצי .

לא מדוייק. ב התפתחות הילד הם מתחילים מגיל 4

חודשים טיפולים. ראיתי שם שני תינוקות בזמן שהייתי עם הבת הקטנה לאבחון והם נכנסו לטיפולים אז שאלתי את ההורים את הגילאים ואחד מהם היה בן חצי שנה והשני מתקרב ל-5 חודשים. אתה לא היסטרי. אבל דבר ראשון זה בדיקת שמיעה משם תמשיך הלאה. בהצלחה !

למעלה