סימנים והסכמות

i n d sky

New member
סימנים והסכמות

התחלתי לקרוא את "מסע לאיכטלאן" של קסטנדה בפעם השניה. מאז הפעם הראשונה שקראתי את הספר לפני שנתיים בערך, הפרק "הסכמות מהעולם הסובב אותנו" מלווה אותי, לפעמים במודעות גבוהה ורוב הזמן די במעורפל. אני אשמח לדעת מה דעתכם על סימנים והסכמות, מהנסיון שלכם.

kung fu

New member
למה אתה מתכוון כשאתה כותב

"סימנים והסכמות"? אתה מתכוון לפרק "הסכמות מהעולם הסובב אותנו"?? (לא זוכרת שקיים כזה פרק, אבל יכולה לאתר בספר ולהיזכר)

i n d sky

New member
הכוונה שלי

לפרק הראשון במסע לאיכטלאן. הפעם הראשונה שהעניין מוזכר: "צמחים הם דברים מוזרים מאוד," אמר בלי להסתכל בי. "הם חיים והם מרגישים." בו ברגע זיעזע פרץ-רוח חזק את הבתה המדברית שמבסביבנו. השיחים נתרשרשו. "אתה שומע את זה?" שאל, בהגביהו את כף ידו הימנית אל אזנו, כאלו ביקש להגביר את כושר שמיעתו. "העלים והרוח מסכימים אתי." צחקתי. הידיד שהקים את המגע בינינו כבר הזהריני לשמור על צעדי, מאחר שהזקן הוא אדם תמהוני מאוד. חשבתי כי "הסכמת העלים" היתה ביטוי לאחת מתכונותיו התמהוניות. (עמ' 21) העניין ממשיך להיות מוזכר בהמשך הספר בצורה יותר מעניינת לדעתי, בכל מקרה רציתי לדעת איך אחרים הושפעו מהספר, או בכלל מסימנים והסכמות.

kung fu

New member
אני בודקת אם הבנתי אותך...

אתה מתכוון לשאול איך אנו מתייחסים לסימנים בחיים כגון: חתול שעובר, עורב שפתאום צווח, אדם שעושה תנועה מסוימת, צלילי מסוים וכדומה? זה מה שרצית לשאול? או שרצית לשאול דבר אחר?

i n d sky

New member
כן ולא

לא התכוונתי באופן ספציפי למאורע מסויים, ולא לאמונה תפלה. כן, אני מאמין שסימן יכול להופיע בצורות שציינת. רציתי לדעת אם מישהו שם לב לכל העניין הזה.

למעלה