סימון נחל/תעלה

harry papaley

New member
סימון נחל/תעלה

שלום.
בתחום קו הכחול של תכנית מוצעת לדרך קיימות מספר רצועות נחל סטטוטוריות.
השאלה שלי היא לגבי סימון רצועות אלה באזור בו לא עובר דרך (לא מאושרת ולא מוצעת), במצב המוצע:
האם צריך לסמן את רצועת הנחל במצב המוצע או שאני יכול לסמן את זה כשטח מגבלות פיתוח, ואם כך אעשה- האם נכון לסמן את רצועת הנחל כתא שטח נפרד (כשמסביב זה שטח חקלאי)?
ראו תמונה מצורפת
תודה.

מגבלות בניה ופיתוח

הארי שלום,

ה"יעוד" (טוב, לא ממש יעוד. סימון) ששמו מגבלות בניה ופיתוח מיועד בדיוק למקרה שאתה מתייחס אליו - כאשר תכנית קובעת על שטח כלשהו מגבלות בניה ופיתוח, אך לאותה תכנית לא ממש משנה מה היעוד בשטח - כל עוד המגבלות ממשיכות להתקיים.
במקרה שאתה מתאר - הרי למתכנן הכביש לא אכפת אם תהיה שם תעלה או לא, חקלאי, שצ"פ, שפ"פ או יער. גם לא משנה למתכנן הכביש אם בשנה הבאה מישהו ייזום שינוי לתכנית החלה שם, וישנה את יעוד השטח משצ"פ ליער, או מיער לשמורה.
כל מה שמעניין אותך זה שלא ייבנו שם כלום.
זאת המשמעות של "מגבלות..". שהיעוד שנקבע בתכנית אחרת, או ייקבע בתכנית אחרת, הוא לא עניינה של התכנית שאתה עורך. רק מגבלות הבניה הם עניינה.
כך שאם יש שם תעלה, אחת שתיים או שלוש, זה לא עניינך (אלא אם אני טועה, ראה בהמשך). זה נכלל בתחום ה"לא אכפת לי מה קורה שם בשטח ובלבד שיחולו מגבלות הבניה".

אבל - אם לא הבנתי נכון, והתעלה כן משרתת את התכנית והיא חלק ממערכת הניקוז שלה, אז כל מה שכתבתי הוא לא נכון.
כי אז, הרי, בהחלט אכפת לך מה קורה שם. במקרה זה - פשוט תקבע יעוד של נחל/תעלה לאותם נחל או תעלה שחשובים לך.
מרגע שקבעת זאת - זה היעוד, ואין צורך לקבוע מגבלות נוספות על התעלה. הרי זו תעלה, ולכן זה לא מגורים, או מסחר, או תעשייה.

בהצלחה

למעלה