סימון מקום חניה לנכה

ןלת

New member
סימון מקום חניה לנכה

שלום לכולם, אני חולה בטרשת נפוצה מעל 10 שנים ויש לי תו נכה למכונית. אני הולכת רגיל, ללא מכשירים, אבל הולכת לאט ומתעייפת מהר, זאת עקב חולשה מסויימת ברגלי. יש לי 69% אחוזי נכות לצמיתות מבטיוח לאומי. לעירייה בבקשה לסמן לי מקום חניה ליד הבית (לבניין שלי אין חניה). מקום חניה ישנה לי את החיים, במקום מגורי מצוקת חניה קשה, וזה סיפור למצוא חניה. אפשר לחפש גם חצי שעה. הצגתי צילום של תו הנכה למכונית, אישור על אחוזי נכות מביטוח לאומי, ואפילו צירפתי מכתב מרופא. העירייה לא הסכימה לסמן לי מקום חניה, ושלחה אותי לוועדת ניידות של משרד התחבורה. ועדת הניידות החזירה לי תשובה שלילית בנימוק שטרשת נפוצה אינה מופיעה ברשימת הליקויים לצורך ניידות.
מה עושים? איך אוכל לקבל מהעיריה סימון מקום חניה לייד ביתי?
(אני גרה בעיר גדולה בגוש דן, ברחוב ראשי, שידוע לכולם שסובל ממצוקת חניה. אין לי אפשרות כספית לעבור דירה).
אודה לכל עצה בנושא.

שלום לך

אני קוראת את ההודעה ומזדהה איתך אחד על אחד.
גם אני סובלת מחולשה קשה ברגליים, עם מכונית, תו נכה ובלי חניה.
אני לא כל כך יודעת להגיד לך מה בסוף, אני עכשיו בתהליך של בקשה ואכן כדי לעשות מקום חניה לנכה צריך בדיקת ניידות.
מה שכן, אני עושה את התהליך הזה עם אחת החברות לזכויות רפואיות שיודעת איך מתעסקים עם זה.
הדבר היחיד שאני יכולה אולי לעזור לך זה שהשבוע היתה לי ועדה רפואית בלשכת הבריאות ולא ועדת נידות במשרד התחבורה.
יתכן וזה משנה לצורך הענין.
בהצלחה, ואם תרצי אעדכנך בתוצאות אצלי. לפני שבוע היתה לי ועדה ואמרו לי שתוך שלושה שבועות יש תשובה.
בהצלחה ורק בריאות תמיד

ןלת

New member
הוועדה הרפואית שהייתה לי הייתה בלשכת הבריאות המחוזית תל-אביב

ובתשובה נאמר לי שטרשת נפוצה אינה ברשימת הליקויים.
אודה לך מאוד אם תספרי אם החברה לזכויות רפואיות פתרה את הבעיה.
(יש לי עורך דין שמטפל עבורי בועדות רפואיות בביטוח הלאומי ובקרן הפנסיה, אבל הוא לא מבין בנושא של סימון חניה).
תודה

דרור9000

New member
אולי תתייעצי עם העובדת הסוציאלית במחלקה?

הנסיון שלנו עם כל החברות להשגת זכויות רפואיות הוא לא מדהים,
לרוב הם יודעים הרבה פחות ממי שקשור ןלטרשת והם לוקחים המון כסף שלחלק מהנכים אין .
יתכן ואת צריכה מסמכים טובים יותר מהאורתופד או מהמחלקה .
בכל מקרה תמיד אפשר לבקש ועדה נוספת בעקבות החמרה בטרשת נפוצה
בהצלחה.

ןלת

New member
תודה, אולי צריך לפנות לאחד מחברי הכנסת המטפל בזכויות נכים

כדי שיכלילו את חולי הטרשת הנפוצה בזכאים לסימון מקום חניה.

למעלה