סימון מקום חניה ליד הבית

ןלת

New member
סימון מקום חניה ליד הבית

שלום, אני גרה ברמת-גן. חולה בטרשת נפוצה מעל 10 שנים. המחלה לא ממש ניכרת עלי, אבל אפשר להבחין בקלות שאני הולכת לאט, ומתקשה מאוד בהליכה ממושכת. אני גם סובלת מחולשה ברגליים. יש לי תו נכה ממשרד התחבורה למכונית כבר מספר שנים. לבניין שלי אין חניה. בעבר ביקשתי מהעירייה סימון מקום חניה ליד הבית והעירייה סירבה. היא היתה מוכנה לסמן מקום רק אחרי שאעבור וועדת ניידות במשרד הבריאות. פניתי לוועדה. ברשימת ליקויי הניידות מופיעות מחלות סופניות, רגליים קטועות, נמיכות קומה (גמדות), ועוד - ולא מופיעה המחלה טרשת נפוצה. לא קיבלתי אישור על מגבלת ניידות מהוועדה של משרד הבריאות. אבל כאמור, הוועדה של משרד התחבורה קבעה שאני זכאית לתו נכה. יש לי גם תעודת נכה, ואני מוכרת כנכה לצמיתות בביטוח לאומי בשיעור 69%. השאלה שלי: לפי מה שהבנתי בערים אחרות די בתו נכה ממשרד התחבורה + אישור נכות מביטוח לאומי כדי לסמן מקום חניה ליד הבית. איך זה בערים שלכם? האם לדעתכם נכי רמת-גן מופלים לעומת נכים מערים אחרות?

bali

New member
מנהל
אין לי נסיון בנושא הזה

ידוע שטרשת נפוצה כשלעצמה לא מופיעה בספר הלקויות, אבל המגבלות בניידות שנגרמות בגללה - כן.
אני הייתי שוקלת להתייעץ עם עו"ד שמתמחה בתחום הזה של מיצוי זכויות לאנשים עם מוגבלויות, כדי לראות אם יש סיכוי לקבל מקום חניה, אם יש טעם לערער על החלטת הועדה או לנסות שוב.
קשה לי לומר אם עיריית רמת גן מפלה יותר מעיריות אחרות.

בהצלחה

ןלת

New member
תודה, אשמח לשמוע ממי שאושר לו סימון מקום חניה ואינו תושב ר"ג

למעלה