סימול עברית

Itamarro

New member
סימול עברית

זה ממש מדאיג אותי, האם יש איזה-שהוא קשר בין סימול עברית לקצונה?

כן

על מנת לצאת לקצונה חייב סימול עברית 8 לפחות. אך כמו כל דבר אחר בצבא, גם כאן יש חריגים. חייל שמוכיח את עצמו בעיני מפקדיו וגם כזה שמתעקש יכול להגיע לקצונה גם עם סימול עברית נמוך יותר.

Itamarro

New member
שיט

אני יכול בצורה כלשהיא לשפר את הציון שלי? וחוץ מזה, כיצד זה ייתכן סימול עברית נמוך וסימול קצונה 2?

אם סימול הקצונה הוא 2

סימול העברית שלך הוא 8 או 9 לא ניתן לשפר את סימול העברית בדיוק כמו שלא ניתן לשפר דפ"ר.

Itamarro

New member
שביררו לי את הנתונים

היה רשום סימול עברית -6, סימול קצונה- 2. ואני הבנתי שזה אפשרי לשפר דפ"ר במקרים מיוחדים

לא ניתן לשפר דפ"ר

אלא אם באופן פלאי אתה מגלה אחרי הצו ראשון שאתה לקוי למידה. לא ניתן לשפר סימול עברית באותה מידה, אלא אם כן באופן פלאי אתה מגלה שאתה עולה חדש. סימול עברית 6 לא יופיע עם מתאם קצונה 2, מי שברר לך את הנתונים כנראה שחירטט אותך, מהסיבה הפשוטה שלא ניתן לצאת לקצונה עם סימול עברית 6 (כמו שכבר אמרתי קיימים חריגים, אך מדובר על אנשים בשירות פעיל)

Itamarro

New member
אני לא מאמין שחרטטו עליי

אני חושב שאני עדיין מוגדר עולה חדש, ועברית זו לא שפת האם שלי, יכול להיות שזה אפשרי במצב שלי? חוץ מזה, אם אני מוציא תעודת לקוי למידה, אני יכול לעשות שוב רק את המבחן הפסיכוטכני? זה אומר גם שאני חסום מקורס טייס?

כעיקרון כן

עד כמה שזכור לי מהצבא סימול עברית לקצונה של עולים חדשים היא 7 ולא 6. כמה שנים אתה גר בארץ? בכל מקרה אם אתה ממציא תעודת ליקוי למידה אתה יכול לדרוש מבחן פסיכוטכני חדש, אולי הם יסכימו לתת לך אחד.

aavivg

New member
נצל"ש

אם גרתי בח"ל 4 שנים בארה"ב ואני נחשב "אזרח חוזר"(נראה לי שככה קוראים לזה..) זה גם עוזר לי..

Itamarro

New member
9 שנים

ופסיכוטכני אני לא צריך חדש, קיבלתי 90... נולדתי בארץ אבל ירדתי בגיל צעיר מאוד- לפני שידעתי לדבר

Itamarro

New member
אז אולי אזרח/תושב חוזר?

אני ממש לא מאמין שחרטטו עליי, אבל יש מצב שאני משיג בדיקה שניה?

Itamarro

New member
ארג

אני אומר שיש לי סימול עברית 6, זה לא סתם, באמת יש לי בעיה בעברית. אבל זה אומר שאני לא יכול להיות קצין?

shirani88

New member
גם אני מנצל"שת...

נאמר לי שסימול העברית שלי ירד בנקודה מ9 ל8 רק מכיוון שנולדתי בחו"ל. יש מצב שזה נכון?

EmGee

New member
ומה עם סימול עברית 7 ומתאם 2

שזה מה שיש לי ובדקתי את זה בעצמי ואין מצב שזה לא נכון?

רק אם אתה עולה חדש

אחד הנתונים ההכרחיים לקצונה וככזה הוא נכנס למתאם הקצונה הוא סימול עברית 8

למעלה