סימולציות בנושא זכות קדימה

funnydog

New member
אין זכות קדימה לרכב שנוסע ישר???

מאוד יפה, ראיתי את זה גם בקורס שלכם, רק דבר אחד לא הבנתי: בסימולציה השלישית, למה אין זכות קדימה לרכב שנוסע ישר? הוא צריך לעצור ולתת זכות קדימה לרכב שפונה???

be_roo

New member
לא.

אמנם אין לי דרך לראות את הסימולציה, איך לי הרגשה טובה לגבי מה אתה שואל. יש צומת ושני רכבים שמגיעים, האחד פונה והשני ממשיך ישר, ואתה לא מבין למה זה שנוסע ישר צריך לתת זכות קדימה. הניחוש שלי, הרכב שנוסע ישר נמצא מימין לרכב הפונה. לפי החוק, זה מה שקובע. לא משנה אם אתה בא מכביש רחב יותר, והשני מרחוב צר, לא משני אם אתה נוסע ישר והוא פונה. הדבר היחיד שקובע את זכות הקדימה הוא יחס המיקום בין הרכבים או תמרורי עצור/זכות קידמה. צדקתי?

funnydog

New member
הסימולציה

אפשר לראות את הסימולציה ע"י לחיצה על המילים [מצורף קובץ swf] שבכותרת, לא צריך ללכת לאתר. בסימולציה הרכב שנוסע ישר דווקא נמצא מימין לרכב הפונה. האם בגלל זה הוא צריך לתת זכות קדימה למרות שהוא נוסע ישר?

be_roo

New member
עכשיו זה עובד לי

וטעית, הרכב שנוסע ישר נמצא משמאל לרכב הפונה ולכן הוא זה שנותן זכות קידמה לרכב הפונה שמימינו. זכות קדימה נקבעת על פי המקום ממנו הגעת, ולא על פי המקום אליו אתה נוסע (פרט לרכב שפונה משאלה ונותן זכות קדימה לרכב שבא ממול)

driver2b

New member
זכות קדימה לרכב הבא מימינך

בצומת ללא תמרורים, עליך לתת זכות קדימה לרכב הבא מימינך. אם אתה הרכב שנוסע ישר, הרכב השני (הפונה) בא מימינך - ועליך לתת לו זכות קדימה. (כמו שאמר be_roo, לא משנה לאן אתה נוסע). הסיבה שהמצב הזה נראה מוזר היא שבדרך כלל בצמתים כאלו יהיה תמרור "עצור" או תמרור "תן זכות קדימה" לרכב הפונה, ואז כמובן זכות קדימה לרכב הנוסע ישר.

shiri4886

New member
אבל בד"כ

במקומות כאלו (כמו הציור ה3) יש תמרורים..ואז להוא שרוצה לפנות יש האט ותן זכות קדימה.....וזה שנוסע ישר הזכות שלו.. גם אני חשבתי שזכותו של ההוא שנוסע ישר

Superdror

New member
במידה ויש

תמרור, את בהחלט צודקת, כפי שdriver2b ציין, בדרך כלל בצמתים כאלו יש תמרורים, אך במידה ואין תמרור(כפי שקרה בציור 3) דעי לך כי הזכות היא לא שלך, אלא של הרכב הבא מימין. דרור.

be_roo

New member
זה לא משנה

אם יש תמרור נוהגים לפיו, אבל זה לא אומר שאם אין תמרור, אז ממשיכים לנסוע ומאשימים את מי שלא שם שם תמרור. ויש מקרים כאלה, יש אחד ליד הבית שלי ותמיד יש שם מצבים של "כמעט תאונה" בגלל שזה שנוסע ישר לא טורח בכלל לבדוק אם הוא צריך לתת זכות. מתי יש מקרים כאלה? בדר"כ כאשר מהכיוון של הממשיכים ישר יש מעט תנועה, ובוודא מהפניה יש תנועה ערה, אין טעם לעצור אותם בגלל שפעם בשעה מגיע רכב מכיוון אחר ורוצה להמשיך ישר. חשוב לזכור, כשמתקרבים לצומת לא מניחים הנחות, מחפשים שלטי עצור/זכות קדימה, ואם אין, נוהגים לפי חוק הימין, אין אפשרויות אחרות.

funnydog

New member
תודה על ההסבר

תשימו עוד כאלה לטובת מי שלא לומד בקורס.

Superdror

New member
../images/Emo45.gif , כל הכבוד.

ולדעתי מומלץ לכל חברי הפורום לעבור על המצגת ולוודא שהם יודעים של מי זכות הקדימה. במידה וטעיתם באחד החלקים ולא הבנתם את טעותכם, אנו נשמח להסביר לכם. זכות קדימה בכביש הינה נושא חשוב שאין להשאירו "באוויר".

mustymeow

New member
וווווווווואי איזה כיף לי

עשיתי את זה ורק אחד טעות ולא התחלתי ללמוד בכלל לכלום... אם ככה התיאוריה יש לי 100

driver2b

New member
זה רק חלק

כל הכבוד, אבל בכל זאת צריך ללמוד לתיאוריה. יש בבחינה עוד נושאים רבים, וגם הנושא של זכות קדימה מכוסה רק חלקית בסימולציה הזו. דרור, צוות Driver2b

למעלה