סילרווינג....

ש מים

New member
סילרווינג....

מחפש סילבר משומש למטרות הרבה קילומטראז', בעיקר בינעירוני (טווחים של חיפה-ת"א).
כמובן שהמחיר משחק תפקיד גדול, לצד אמינות ונוחיות.
הוצע לי סילבר 600 מודל 2002, ואני מתלבט לגבי תצרוכת הדלק: האם קיים הפרש גדול לעומת ה-400?
מה התצרוכת הממוצעת (מהירויות שיוט של 100-120, בעיקר בבינעירוני כאמור) של ה-600 ומה של ה-400?
ועל מה הייתם ממליצים?

כמו-כן, ובהזדמנות זו, אני מוכן להשקיע עד 20K. אז על איזה שנתון ונפח הייתם ממליצים (מעוניין בסילבר בלבד)?

המון תודה!

ש מים

New member
הכוונה לסילברווינג כמובן...

liquidspice

New member
כמה תשובות

חשוב לציין : היו ברשותי שני קטנועי סילברווינג 600 ואני כותב מתוך נסיון:

1. צריכת הדלק בנסיעה שעיקרה בין עירונית - 1:15 עד 1:18
2. כלי מעולה לנסיעה בין עירונית, עם מיגון רוח מוצלח מאוד
3. המון שטח איחסון ותאים
4.שקע טעינה נוח לטלפון \ דיבורית

ההפרש בצריכת הדלק מול ה 400 לא אמור להיות משמעותי כשמדובר בנסיעה בין עירונית. מצד שני מקבלים הרבה יותר מנוע

בסכום שאתה מקציב (20), תוכל למצוא אחד משנים חדשות יותר מאשר 2002.

אם עלית על כלי שמור ותקין, הוא ישרת אותך נאמנה. מדובר בכלים מאוד אמינים שעלות האחזקה שלהם נמוכה מאוד, יחסית.

ממליץ לבדוק בהונדה. את שני הכלים שלי רכשתי מהטרייד-אין של הונדה והייתי מרוצה מאוד. יישרו לי קו וקיבלתי כלים תקינים וטובים

ואם לא הבנת בין ממליץ בחום!

בהצלחה!

ETZ301

New member
תשובות לגבי ה-400.

הי,
הצריכה הממצועת בקטנוע שלי היא כ-22 ק"מ לליטר.
חשוב לציין שתשעים אחוז מהנסיעות שלי הן בשעות עומס בכבישים, דהיינו אין אפשרות לפתח מהירויות גבוהות מה גם שאני לא כבד עם היד על הגז, אני אציין גם שהקטנוע שלי הוא יחסית חדש - שנתון 2010, אולי זה משפיע גם על הצריכה לטובה.
בעניין עלות הטיפולים והאחזקה, אני מטפל במורשה של הונדה וזול זה לא. פעם בארבעה חושדים בערך אני מזדמן למוסך לטיפול טיפול קטן/רגיל זה כ-1000 וטיפול גדול בין 2 ל-2.5K.

ש מים

New member
וואו! (לעלות הטיפולים) :(

מה עוןשים כל 4 חודשים? שמנים/פילטרים?
מסובך לעשות לבד?

ETZ301

New member
לא כל כך מסובך.

ואפשר לעשות לבד... לי פשוט אין את הזמן לזה :(
כמו שכתבתי אם יש כלים, ידיים טובות וקצת זמן פנוי אפשר לחסוך לא מעט.

הטיפולים בסילבר הם פעם ב-6K, בשנתיים שהוא ברשותי עשיתי עלוי כ-36K, שזה טיפול בממוצע בארבעה חודשים.

yanivbarlev

New member
סילבר 600

אני רוכב על אחד שנת 2002, עם 117 אלף ק"מ
מנוע מקורי ללא שום בעיות...
יש לי הסטוריה מלאה שלו, ואין שם שום דבר מיוחד...
אצלי הוא עשה עבר 10 אלף עם תקלה אחת בלבד... מצבר, שהקודם היה בן 3 כשהחלפתי אותי...

צריכת דלק: עומדת על 1:18 בערך משולב... בנסיעה לצפון עשיתי 1:22 בערך...
הוא היה איתי בכל הארץ כולל מורכבת, ולא הראה שום סימן עצלנות אף פעם

אני החלפתי משקולות למשקולות של דוקטור פולי (25 גרם) וזה נתן לי פתיחה טובה יותר וסגירה טובה יותר... (כן, דוקטור פולי בנויים אחרת ונותנים גם וגם...)
החלפתי קפיץ טורק לקפיץ של מלוסי (עולה 70 ש"ח) לא כי היה צורך, אלה כי אני אוהב שהקל'צ מגיב מהר יותר...

מילה ממני ככה בקטנה, צמיגים! הלכתי על דיאבלו סקוטר, כי מישלין שהיו לפני היו ממש גרועים...

וזהו!

אני מרוצה בכל מובן המילה!

ilan91

New member
היה לי מג'סטי 400

בבינעירוני אכל 1:22-25
בתקופה מסויימת נסעתי איתו פעם בשבוע נתניה-רמת ישי והיה לי נוח רק 45 דקות ואח"כ לא כי היתה רק תנוחת ישיבה אחת נוחה (כשהרגליים קדימה ולא ב-90 מעלות שזה בכלל לא נוח לנסיעות ארוכות) מבחינת כח מנוע עמד בכבוד בעומס במהירות 90-110 ולפעמים\מעט על 120.
2002 נראה לי ישן מדי וכל הזמן יבקש למוסך...
לדעתי רק כלי 600/650 המאפשר לפחות 2 תנוחות ישיבה כאשר הרגליים קדימה (ובשנתון סביר יותר).
.

ש מים

New member
קניתי סילבר 400.

מודל 2007. יד 1. 60K ק"מ.
תודה לכל אלה שניסו לסייע ושפעו עצות, ושסייעו לי מאוד בהחלטה!
מקווה שעוד נמשיך את השיחות והשת"פ.
שבוע טוב ונסיעה בטוחה!

פרארי1

New member
תתחדש

אני בטוח שתהנה ממנו, אחלה קטנוע.
נשמח לשמוע התרשמות וכמובן לסייע בכל שאלה, אם תהיה.

ש מים

New member
תודה! (+התרשמות ראשונית)

רכבתי עליו מעט (מהוד השרון לאזור זכרון יעקב) ביום שישי. זו היתה חזרה לדו-גלגלי לאחר הפסקה של כ-8-9 שנים, שלפניהם היו לי 20 שנה על אופנועי שטח בלבד. אז ההתרשמות הראשונית היתה: וואו, מה זה המפלץ הכבד הזה??!!!
זה חתיכת רכבת!
א"כ באו כל החששות והפחדים (והזכרונות - מהרוצחים על 4, שמחפשים את נפשי
).
ואז - ההתרשמות והעונג מהיציבות המדהימה בסיבובים (בטח יחסית לכל אופנועי השטח, עם צמיגי המוטוקרוס, איתם רכבתי על הכבישים בנסיעות מינהלה) והיציבות הקווית המדהימה, גם ברוחות צד חזקות (מסתבר שיש ייתרונות למשקל של רכבת משא...), והיעדר וויברציות, ושקט במוח...

זהו לבינתיים. אעדכן בהמשך.

ddss1

New member
אני נוסע כבר 5 חודשים על סילבר 400

שנת 2011, עשיתי כבר כ-12000 קילומטר.
עברתי אליו אחרי שעשיתי 100000 קילומטר על מג׳סטי 400, ואם יורשה לי, הם לחלוטין לא באותה הליגה.
אם זה באמת נכון שהכלים האלה מאריכים ימים ללא קשר למספר הקילומטרים שהם נוסעים, אז זו בהחלט קניה משתלמת מכל בחינה. גם הטיפולים יותר זולים (אולי כי גם החלפתי מוסך) , גם המרווחים בין הטיפולים יותר גדולים.
צריכת דלק ממוצעת אצלי 1:23 לעומת 1:25 במגסטי.
הכח הבלתי נגמר , הנוחות , הפעולה הנעימה של מנוע , אין וויברציות, פשוט תענוג.
תהנה!!!

ddss1

New member
ודרך אגב , במגסטי

החלפתי מנוע ב70000 קילומטר, והוצאתי עוד המון כסף על כל מיני תקלות

ש מים

New member
והמגבלות וההתבעסויות...

אי אפשר להשתחל במהירות של עיט טורף בין המכוניות - גם בגלל הרוחב והכובד וגם בגלל הנומך (הכידון כמעט בגובה מראות המכוניות) ואין מספיק גובה כדי לצפות מלמעלה על כל הכוסיות במכוניות המיני (מזל שזה חורף ולא מפסידים הרבה, כי אין מחשופים...) :D

פרארי1

New member
אכן, מגבלות רציניות

ברור שהסילבר לא משתחל כמו חרגול שטח או טוסטוס 50, אבל יחסית לגודלו, הוא מפתיע בזריזותו, רק מצריך קצת התרגלות.

ש מים

New member
כן. אמרו לי את זה הרבה...

בינתיים (היום) עשיתי עוד נסיעה ארוכה. נראה לי שיש פוטנציאל להתאהבות.

למעלה