סיליפוס מסוכן ?

סיליפוס מסוכן ?

לפני כ 10 חודשים התקנתי סנן אבנית דירתי, המבוסס על כדורי סיליפוס. האבנית אכן נעלמה, בדקתי לפני כשבועיים וראיתי שכדורי הסיליפוס עדיין במיכל. 1. האם יש טעם להחליף את הכדורים, למרות שהם עדיין שם ? (ולא קטנו בצורה משמעותית) 2. היכן כדאי לרכוש כדורים, ומה בערך עלותם ? והכי חשוב : 3. מישהו העלה חשד באחד האשכולות שכדורי הסיליפוס מזיקים לבריאות, האם יש אמת בנושא ?

georgeg

New member
שים לב שמדובר על סילופוס באופן כללי

ולהבנתי לא נבדק נושא השימוש בסיליפוס למניעת אבנית בדירה. כיצד ניתן לדעת האם הפרשת הזרחן במתקן מניעת האבנית, הוא ברמה המותרת ?

אלי ו.

New member
שים לב שמדובר במאמר מוזמן

של חברה המשווקת סנני סיליפוס ששכרה מומחה בתחום כדי להפריך שמועות. אם תקרא את המאמר בעיון תראה שהוא מדבר בדיוק על מוצר ספציפי, סנן סיליפוס למניעת אבנית בדירה. לטענת כותב המאמר, פרופ' יונה אמיתי, שמהמאמר עולה שהוא מומחה לטוקסיקולוגיה (רעילות) המוצר בטוח לחלוטין ועומד בסטנדרטים בינלאומיים. אין לי את הכלים לחלוק עליו או לבדוק אם הוא באמת מי שהוא טוען שהוא אבל אם יונה אמיתי הוא באמת מי שהוא מתאר במאמר, נראה שאין בעיה להשתמש בסיליפוס.

צביקה101

New member
כמה דברים בנושא

1. פרופ' יונה אמיתי היה עד לאחרונה מנהל בכיר (אפילו מאד) במשרד הבריאות וכל מה שהוא כותב אמין ומכובד. 2. אכן בסיליפוס אין סכנה בריאותית ומעט מאד תקנים זרים מגבילים את השימוש בו. 3. גם כאשר יש הגבלה בשימוש מדובר בערכים מאד גבוהים כגון 600 ppm וזה בהשוואה ל - ppm-ים בודדים שיוצאים מהגרגירים. 4. כנראה שהסיליפוס איננו מסוכן לאדם אבל מניסיוני הוא עלול להיות מסוכן לדגים באקווריומים וכן לצמחי גינה הרגישים למליחות. אני אישית הייתי נמנע מהוספת סיליפוס למים.

אלי ו.

New member
בקשר ל 4

יש לי אקווריום והדגים שלי (משריצים טטרות וכד' פושטים לגמרי) מסתדרים היטב עם הסיליפוס כבר יותר משנה. אני מניח שיש דגים הרבה יותר רגישים כמו דיסקוס וחבריהם שלא יסתדרו עם הסיליפוס. אני התקנתי את הסנן לאחר שראיתי איך אחרי כשנתיים גוף החימום של הדוד מלא באבן. וכשאני כותב מלא אבן אני מתכוון שכל פנים המאיץ היה גוש אבן אחד גדול. מאז שהתקנתי את הסנן אני רואה ירידה מאוד משמעותית בהצטברות האבנית בקומקום המים, במיחם ואני מאוד מקווה שהירידה תהיה גם בדוד ובמכשירים החשמליים.

georgeg

New member
לא ברור

יש מקומות שבהם נכתב שאין בעיה, ויש כאלה שכן, למי יש את הכלים לקבוע ? לא ברור.

אלי ו.

New member
במקרים כאלה מחפשים תקנים בינלאומיים

ובודקים אם המוצר עומד בתקן. האינטרנט מלא בדיסאינפורמציה, חלקה אינטרסנטית, חלקה אידיאולוגית וחלקה סתם אידיוטית. יש אנשי מקצוע מוסמכים שקבעו תקנים, הם אינם תמיד צודקים במאה אחוז, עובדה שהם מתעדכנים ומשתנים לפעמים אבל הם בד"כ מייצגים את הידע המדעי העדכני והמוסמך ביותר.

למעלה