סילבסטר?

סילבסטר?

כמידי שנה עולה כאן מחאת החרדים והדתיים על חגיגת ה"סילבסטר" הנקרא על שם אפיפיור נוצרי אנטימי רשע ר"ל. בעלי אולמות מסרבים להשכיר אולמותיהם וכו' וכו', סערה בכוס מים מה שמפליא אותי היא העובדה שבארץ חוגגים את הסילבסטר בעוד בארצות הנוצרים חוגגים את ראש השנה האזרחית. שאלתי כמה מחברי הגויים להחריד אם הם יודעים מה זה "סילבסטר" ואיש מהם לא ידע, אם כי חלק עדעו שבישראל קוראים לראש השנה סילבסטר... גם אני לא ידעתי עד אמש. חיפוש בגוגל מעלה כי ערב השנה החדשה מופיע 10 מיליון פעמים ואילו ערב הסילבסטר 768 פעמים ( מאית האחוז) וראה זה לא פלא - הארץ היחידה , פרט לישראל, בה באמת משתמשים גם היום בשם הזה, היא, ניחשתם נכון, פולין. החג קרוי על שמו כי הוא הצליח להרוג בערב רוה"ש 1000 איזה דרקון שהשתחרר, בלע את הארץ ואיים גם לשרוף את השמים. חגיגות ערב ראש השנה ב31 בדצמבר קדומות כמובן הרבה יותר, הרבה לפני עליית הנצרות...

אלי ו.

New member
אתה בטוח במשפט האחרון?

אני לא מומחה אבל לא שמעתי על חגיגות קדומות של תחילת השנה היוליאנית. (אגב, הידעת שינואר ופברואר הם חודשים שהוספו רק בתקופה מאוחרת יחסית? לפני כן החודש הראשון היה מרס והאחרון דצמבר וביניהם חור נחמד של חודשיים בלי שם) מה שאני כן זוכר זה את הסטורנליה, חג הולדתו של סאטורן שנחגג ב 17 בדצמבר למשך שבוע. אתה צודק שליל השנה החדשה אינו חג נוצרי, לפעמים בחירת שם יוצרת את הרושם הלא נכון.

חג השנה החדשה היה בהתחלה ב15 למרץ

הוא הועבר ל1 בינואר בשנת 153 לפני הספירה. ראה כאן יוליוס קיסר שינה את הלוח בשנת 45 לפנה"ס והשאיר את ה1 בינואר על כנו. הקישור לנס האידיוטי של סילבסטר והדרקון נוצר לאחר שנת 1000

אלי ו.

New member
תודה על הקישור

אבל גם שם לא מזכירים חג, לפחות לא משהו משמעותי. נראה שגם אז היה מדובר באירוע "אזרחי" ולא בחג דתי.

mucool2

New member
מה גם,

שספטמבר, אוקטובר, נובמבר ודצמבר הם השביעי, השמיני, התשיעי והעשירי, בהתאמה.

diday

Member
סילבסטר הוא השם של היום

לנוצרים הקתולים יש קדושים לכל אחד מימי השנה. ה31 לדצמבר הוא היום של סילבסטר. לאנשים זקנים במקומי יש חיבור בין קדושים לימי השנה, צעירים או זרים כמוני מודעים פרט לסילבסטר למיכאל, יוחנן ומרטין.

וראוי להוסיף שבמרחב הגרמני דוקא

מוכר המונח סלבסטר כלילה שבין ה31 לדצ' ל1 בינו' (בהקשר של חגיגות ה)

למעלה