סיכת שוחר

reembel

New member
סיכת שוחר

כידוע לכם או שלא, לפני כמה שבועות במטה חיל האוויר התקבלה החלטה שחיילים בשירות סדיר וחובה לא יורשו לענוד את סיכת השוחרות. "הגזרה" הזו עברה לכל המפקדים באימליים. סיכה זו משמעותית עבורנו, סיכה שהרווחנו ביושר, ב 4-3 שנים. וזה וודאי, חברים שלי שבשירות סדיר סיפרו לי על כך, אפילו אפשר לקבל על זה תלונה ועונשים. הטענה שהורו להסיר את הסיכות היא שאותם חילים בשירות סדיר, הם אינם כבר שוחרים ולכן הם לא צריכים לענוד אותה. מתי הם בדיוק חושבים שנענוד אותה? בטקס סיום ובקורס הספציפי(שבתקופה הזו אנחנו נקראים שוחרים), ולאילו מאיתנו שנשארים יג"- י"ד... 2 השאלות שנשאלות הן: 1. למה אסרו לענוד אותה?! 2. אם על חברינו לטייסות, למוסכים ולמעבדות אוסרים לענוד אותה, למה למדריכים מותר? או יותר נכון לשאול למה לא אוכפים את זה בבתי הספר?! השאלה השנייה היא דיי רטורית, אבל אני בכל זאת אתיחס אליה. כנראה בגלל תפקוד כושל של הסגל מכל הדרגות, שלא מסוגל לאכוף הוראות מטה. אולי בגלל דברים כאלו אנחנו מרגישים על הבית ספר מה שאנחנו מרגישים?!

spider001

New member
וואלאק חוץ ממתיחה של 1 באפריל

אין לי הסבר לחרטא הזה בכל זאת הצלחת לעבוד עליי לדקה+- וכמעט לעצבן אותי.

homos3

New member
שמעון...

תקשיב, הסיכה הזאת באמת לא חוקית, יש באמת פקודה כזאת.. אני עדיין הולך עם הסיכה הזאת.. בשביל לקבל את הסיכה הפיצית הזאת הייתי שוחר 4 שנים אז זין שאני יוריד אותה..

shimonev

New member
זאת לא מתיחה את אחד באפריל

הדבר הזה אמיתי ביותר. בחצרים הרסר רודף אחרים חיילים שיורידו את הסיכה הזאת. הסיבה לאיסור זה. בגלל שיש וועדה בצה"ל שקובעת את הסמלים ואת הסיכות התיקניות בצה"ל, ומסתבר שהסיכה הזאת לא קיבלה שום אישור. אז בגלל זה עד שלא יתקבל אישור הסיכה הזאת לא תיקנית. ואסור ללבוש אותה.

spider001

New member
מה אתה מיסטלבט עליי?

אתה יודע כמה סיכות לוחמים שמים שבכלל לא קיבלו את אישור צה"ל? אל תכניס לי סרטים לראש..

reembel

New member
תאמין...

תשאל חיילים שהיו בעברם שוחרים ותראה שאנחנו צודקים..

oli4ka האחת

New member
הוא לא מיסטלבט זאת האמת

כן גם אני שמעתי על זה ... זאת לא בדיחה.... זה ממש רציני...

ל66ב

New member
סיכת שוחר

נעשות כל הפעולות להסרת הפקודה שכנראה לא הובנה בכהלכה הנושא בבדיקה מחודשת בענף משטר ומשמעת

Babajista13

New member
איזה שטויות

ואת הכוכב האדום של הצבא האדום שהחיילים שמים בצחוק או את דגל ישראל שתקוע לכל פלצפן על המדים אפשר..

באמת יצאה כזאת פקודה

משטרה צבאית דופקת את מי שהיא רואה הולך עם הסיכה וגם בבסיסים עצמם דופקים משפטים למי שהולך עם הסיכה. זה משהו חדש האיסור חל כי כביכול הסיכה הזאת מסמלת את השוחרות ובגלל שהחיילים הם כבר לא שוחרים הם לא יכולים ללבוש את הסיכה הזאת אבל עכשיו כל מיני קצינים שהיו שוחרים עובדים על העיניין הזה

Babajista13

New member
לפעמים אני חושב ש..

יש מישהוא מאוד חשוב בצה"ל שרק יושב וחושב איך אפשר לדפוק שוחרים, אני לא מבין באמת למה הם משקיעים בזה כל כך.. היום הראו למשל בטלויזיה שלמכונאים מוטסים לא נותנים שום גמולים ביחס לטיסים, ומתיחסים אליהם כמו אל שוחרים, זה פשוט נראה עצוב..

spider001

New member
אתה צודק ....באמת יצאה פקודה כזאת

70 ש"ח קנס מי שתופסים אותו עם הסיכה הזאת והוא לא שוחר. פשוט חוצפה למישהו יש מושג אם יבטלו תחרא הזה בקרוב? אני מבחינתי ממשיך לשים אותה.

mgd3

New member
איך ידעו מי זה שוחר ומי לא?

איך יכולים לתת למישהו קנס שהוא לובש סיכה של שוחר בלי שהוא היה אי פעם שוחר? הרי לא יודעים מי היה שוחר ומי לא אולי רק המפקד יודע כי זה כתוב בתיק האישי

excos

New member
לא הבנת

כל אחד שמתגייס הופך לחייל.. ואז הוא כבר לא שוחר. אז לכל החיילים שהיו שוחרים אסור כביכול לשים את הסיכה. אין חיילים שהם שוחרים אז כל מי שעם הסיכה מקבל קנס.

ismeir

New member
מה????

אז למה מקבלים בכלל את הסיכות האלה?!?? לסוף יב וזהו??

למעלה