סיכון וסיכוי

אבי 122

New member
סיכון וסיכוי

על בסיס של ניסיון אישי ארוך מאוד במגוון של טיפולים שונים
הגעתי למסקנה שרוב הטיפולים טומנים בחובם גם סיכונים.
מה דעתכם ?

0 אור 0

New member
פרט נמק והסבר

לא נראה לי מתאים שאתה מעלה טענה כזו במשפט אחד חפוז.
אנא הסבר למה כוונתך, ואיך הגעת אליך, כדאי להביא דוגמאות ונימוקים.
ואז אני בטוחה שיתעורר דיון מעניין ופורה,
לגופו של ענין ובקצרה, לדעתי אכן יש לא מעט סיכונים בסוגי טיפול רבים כאשר הם נעשים ביד לא מקצועית או לא די רגישה -
כך בעיסוי שנעשה על ידי מי שיש לו יותר כישורי שיווק מאשר ידע אפילו בכללי זהירות בסיסיים,
כך בצמחי מרפא , שמנים ותוספים שאנשים נוטלים ללא מחשבה ובלי הבנה מינימלית של השפעותיהם וכללי הזהירות הנדרשים
כך ביעוץ נפשי שניתן במסווה של טיפולים שונים ומשונים , גם הוליסטיים וגם אימון אישי למיניו, כאשר רבים מהמטפלים, מנחים ויועצים אינם מבינים מספיק בתחום עיסוקם, ואינם רגישים מספיק לכבד את האדם שעומד מולם ובודאי אינם מיומנים מספיק להכיל ולסייע לו לעבד קשיים וסערות שעולים כתוצאה מהטיפול,
ויחד עם כל זה, אני כן חושבת שטיפול הוליסטי שנעשה באמות המידה הנכונות של טיפול זה, על ידי מטפל מקצועי ומיומן, אינו יכול להזיק אלא רק להועיל ולפתוח את מקבל הטיפול לאפשרויות ויכולות נוספות.
במקומות הרציניים שמלמדים שיטות שונות של טיפול הוליסטי, חלק בלתי נפרד מהלמידה הוא התפתחות אישית שעובר התלמיד כדי ללמוד להיות מטפל, והבסיס הראשוני שנלמד בכל קורס וקורס הוא למידה של הסייגים, הקשיים הסיכונים והרגישויות - על מנת שתעמוד קודם וראשית לכל בכלל החשוב של הרפואה לסוגיה : "לא תזיק"

אבי 122

New member
טעויות בטיפול

אני מכיר אדם שהלך לרפלקסולוגית וביקש טיפול
שיביא לו רגיעה ויחזק אותו- באופן כללי.
למחרת הטיפול הופיע אצלו שלשול קשה מאוד
שהתאפיין בצואה נוזלית וביציאות רבות מאוד.
אחרי 6 שבועות התופעה הזאת הפסיקה
ובמקומה הופיע עצירות קשה.
אחרי שבועיים של עצירות הוא חזר אל המטפלת
שלו- שנתנה לו "טיפול מאזן"- והבעיה נפתרה.
במקרה הזה היה נזק שנראה לעיין- שטופל ותוקן.
אבל השאלה היא מה יקרה אם טיפול שגוי יגרום
לנזקים במערכות פנימיות שלא נראות לעין
והאדם שקיבל הטיפול אינו במעקב של בדיקות
כל שהן ?
ושאלה נוספת: האם לדעתכם מטופל צריך לשלם
עבור טיפול שגוי ?

יום טוב
אבי

0 אור 0

New member
תהיות בעקבות הסיפור

ראשית, אני לא פוסלת על הסף את האפשרות שהתופעה קרתה בעקבות הטיפול, למרות שיש פה משהו תמוה - שהרי ריאקציה לטיפול רפלקסולוגי שמשמעותה החמרה של תופעות קיימות ונסתרות כדי לאפשר לגוף לאזן חזרה נמשכת לא יותר מיומיים-שלושה.
תופעה שנמשכת 6 שבועות או 8 שבועות אם נספור גם את העצירות, אינה ריאקציה לטיפול, אלא משהו ש"התבשל" בגוף,
אולי הטיפול תרם להשתחררות שלו מוקדם יותר ואולי לא.
אולי אינך יודע אבל טיפול רפלקסולוגי בדרך כלל בנוי מסדרה של טיפולים, כאשר הטיפול הראשון מוקדש בעיקר לאבחון והכרה הדדית של המגע (אולי עם איזה דגשון קטן למשהו חשוב), 2-3 הטיפולים הבאים יוצרים איזושהי הכנה של הגוף לטיפולים העמוקים יותר, ועבודת העומק מתחילה רק כשמרגישים שהמטופל מוכן ושיש קשר של אמון אתו.
הטיפולים מתבצעים בדרך פעם בשבוע, ובמקרים של טיפול ממוקד מטרה לעתים בתכיפות יותר גבוהה.
לכן מאד מוזר לי שאחרי טיפול אחד עברו 8 שבועות עד שהחבר שלך ראה שוב את המטפלת - לו היה מטופל בסדרת טיפולים אז כבר בשבוע אחרי היתה מתחילה לטפל במערכת העיכול , להקל ולאזן.
המסקנה שלי היא שלא היה מדובר בטיפול ממש, אלא בטיפול חד פעמי.
במידה שאכן מדובר ברפלקסולוגית (מנסיוני מעבודה בספא אני יכולה להגיד לך מכלי ראשון שכשאתה מקבל שם טיפול "רפלקסולוגי" זה לא פעם מאנשים שבמקרה הטוב למדו קורס לעיסוי שבדי או תאי פוט מסאז' אבל אין שום קשר בינם לבין רפלקסולוגיה), אז אין סיכוי שהתופעה קרתה כתוצאה מהטיפול - בטיפול חד פעמי בדרך כלל עובדים על הרגעה ואיזון מאד מאד עדינים, וכאשר קורה לעתים שנוצר טיפול עוצמתי יותר אז אנחנו דואגים לידע את המטופל ולהנחות אותו בהתאם.

אבי 122

New member
טיפול

המטופל שבו מדובר- עבר סדרה של שמונה טיפולים
לפני כשנה- לשביעות רצונו המלאה.
הטיפול התבצע בקופ"ח- ע"י מטפלת מבוגרת עם
ניסיון של כ 25 שנה (לטענתה).
אשמח אם תוכלי להתייחס גם לשאר הנושאים שהעלו
בהודעתי הקודמת.

איילושה

New member
קראתי את השרשור ו...

כל מטופל שמגיע אליי יודע שאני לא קוסמת. אני לא נביאה.
אני מטפלת אחראית שעושה תשאול, מחתימה על טופס שהוא הצהרת בריאות ומגבה את עצמי גם בביטוח מקצועי - לי ולמטופל.
בסוף כל טיפול אני נותנת הנחיות לתופעות שעלולות להגיע ומבקשת שבכל שינוי לעדכן אותי בכל שעה.
הרבה מהטיפול שנבחר הוא על סמך התשאול. יש מטופלים שלא מספרים את האמת, יש מי שמעלים מידע גם שלא במכוון. לפעמים תוך כדי טיפול הגוף מספר את הסיפור שלו ואני עוצרת ושואלת וממשיכה.
אין אדם שחסין מטעויות, כולל הרופאים הכי בכירים, ותיקים ומוסמכים. גם מנתח בכיר עושה טעות.

0 אור 0

New member
אם הבנאדם לא מספר לך דברים קריטיים

ואת לא מצליחה לנחש אותם בטלפתיה אז זו לא טעות שלך אלא שלו,
יש לי כל הזמן מקרים שאנשים *שוכחים* לציין דברים מהותיים בתשאול, אבל אני לא אשכח את המקרה הכי בולט שהיה בזמן הסטאז' שלי בתזונה.
סטאז', כן?
אז עשיתי תשאול מאד מאד מאד יסודי, ועברתי אתה על כל מערכת בגוף, ההסטוריה שלה, ושל המשפחה,ותרופות ותוספים כל דבר קטן שהיא עושה בחיים ומכניסה לפה וכו' - והבחורה בריאה לגמרי, מרגישה בסדר גמור, ולשאלה של סיבת ההגעה לטיפול, אז הסיבה היתה שהצעתי לה "עסקת חבילה" מאד אטרקטיבית של טיפולי רפלקסולגיה בחצי חינם.
אבל מכיוון שהיא כבר 3 שנים אל עשתה בדיקות דם, אז ביקשתי שתעשה ותביא אלי לפעם הבאה, גם את הבדיקות הנוכחיות וגם את הקודמות.
כשהגיעו הבדיקות אני רואה שם כמה בדיקות לא שכיחות - ושואלת אותה, מדוע בעצם הרופא ביקש את הבדיקה הזו והזו, ומסתבר שהיא שכחה להזכיר דבר קטן מאד - היא חולה בסרטן ...
זה לא כל כך רלבנטי בהקשר של השרשור הזה, כי גם לו לא הייתי מגלה את מחלתה, ההמלצות שלי לעבור לתזונה יותר בריאה והמתכונים שנתתי לה בסיועו הנדיב של שף הבית, לא היו מזיקים לה - אבל מדגים מאד את התופעה שאת מזכירה כאן ומקשה עלינו להיטיב עם המטופלים.

0 אור 0

New member
אז לכל אורך הטיפולים המשיכו לו הבעיות?

והמטפלת התייחסה רק אחרי 8 שבועות, ואז זה עזר במטה קסמים?
אני מצטערת, אבל אני חושבת שאתה צריך לבדוק את העובדות כי מה שאתה מספר לא הגיוני.
או שהוא התחיל את הטיפול רק אחרי 8 שבועות של מחלת המעיים ואז הטיפול עזר,
או שאין קשר בין הרפלקסולוגיה לבין מה שקרה לו בחיים במקביל במעיים - ואם זו מטפלת טובה, וכך זה נשמע , לא יתכן שהיא התעלמה מזה שבן אדם סובל במשך שבועות מבעיה. אלא אם כן הוא פשוט לא סיפר לה.
ההבדל הגדול בין טיפול בקופת חולים לבין טיפול בית הוא שאין למטפל זמן לפני ואחרי הטיפול כדי לתשאל או לבדוק סוגיות נוספות של מה שעובר על המטופל, אז אם כשהוא נכנס לטיפול הוא נשכב על המיטה בשתיקה ו/או השיב לשאלתה של "מה שלומך" בתשובה של "הכל מצוין" יש מצב שהיא לא תעלה על זה שלא הכל מצוין.
בכל מקרה זה ממש לא מקרה שהייתי מגדירה אותו כנזק מהטיפול,
יש לך דוגמאות נוספות?

אבי 122

New member
אור, זה לא מה שכתבתי

המטופל עבר לפני כשנה סדרה של 8 טיפולים
- לשביעות רצונו המלאה.
לפני כחודשים וחצי עבר טיפול שגרם לו את הנזקים
שעליהם כתבתי.

0 אור 0

New member
אז תחזור לתגובתי הראשונה

הוא עשה טיפול אחד של הרגעה ולמחרת היום הופיעו בעיות במעיים.
במשך 8 שבועות הוא שתק, ואז הוא הלך שוב לאותה מטפלת חד פעמית וקיבל ממנה טיפול שעזר לו,
איך בדיוק אתה מסיק מזה שהטיפול הזיק לו??
או שכל הבעיה במעיים בכלל לא קשורה לטיפול ובמקרה הופיעה יום למחרת,
או שהיה משהו שהתבשל והופעתו הקדימה בעקבות איזה טריגר של הטיפול,
בכל מקרה ובמאה אחוזים, אין סיכוי שטיפול רפלקסולוגי *גרם* לבעיה במעים.
אם הוא היה מתקשר למטפלת ומבקש עזרה אחרי שבוע, אז יכול להיות שבטיפול-שניים היא היתה מקצרת לו את תקופת הסבל מ 8 שבועות לשבוע-שבועיים. אבל מכיוון שהוא לא התקשר אז מה הקשר אליה ולטיפול שלה בכלל?
ומה זה קשור שהוא לקח 8 טיפולים שנה לפני?

0 אור 0

New member
ושוב אני מבקשת דוגמאות נוספות

אני יכולה להביא דוגמאות לנזקים של טיפול, בדרך כלל על ידי מטפלים לא מיומנים מספיק, אבל גם מטפל הכי מיומן בעולם יכול לגרום לנזק במקרים מסויימים כמו למשל אדם שיש לו נזק בחוליה צוארית שהוא לא מודע אליו והמטפל נגע שם בטעות, או אדם ששכח לספר על תרופות שהוא לוקח וקיבל טיפול בצמחים שסותרים את התרופה.
הדוגמא שאתה הבאת היא לא דוגמא לנזק בטיפול, אלא דוגמא לפרשנות שגויה שמאשימה את הטיפול במשהו שלא קשור אליו בכלל,
אז אני חוזרת ושואלת אם כל המשפט המכליל שלך התסס על הדוגמא הזאת או שיש לך דוגמאות אחרות , אולי כאלו שנוכל ללמוד מהן או להסיק מהן משהו

אבי 122

New member
תשובה

כתבתי על הטיפול שבוצע שנה קודם, בהקשר לדבריך
על תהליכי טיפול שמתחילים בהיכרות עם המטופל
ושבמקרה הזה בוצעו בסבב הראשון.
כשהיגיע המטופל אל המטפלת אחרי הטיפול הראשון
בסבב השני והציג את תלונותיו, תגובתה הראשונה
הייתה: "מה שקרה זה דבר טוב, הגוף מנקה את עצמו"
בשלב מאוחר יותר היא אמרה: "אם היית מגיע קודם
הייתי נותנת לך טיפול מאזן והבעיה הייתה נפתרת"
נדמה לי שאין התאמה בין 2 האמירות האלו.
אגב האיש לא סבל בגלל התופעות שעלו, הוא חזר
למטפלת כי חשב שהתופעות שעלו הן ביטוי למשהו
שאינו תקין.
בקשר לדוגמאות נוספות של טיפולים שגויים אני בטוח
שמטפלים יכולים לתת הרבה דוגמאות שמבוססות על
ניסיון שיש להם בטיפולים מתקנים של טיפולים
שעמיתים שלהם נתנו...

0 אור 0

New member
אין סתירה בין האמירות

יש הרבה אנשים שמאמיים ששלשולים זה דרך של הגוף לנקות את עצמו, ולכן זה אפילו חיובי,
ויש עוד דברים כדוגמת התופעות שיש בצום ניקוי שהם אולי לא נעימים באותו רגע, אבל לא מזיקים כשלעצמם,
ופה נכנס האלמנט של אסטרטגיה טיפולית - הגישה של המטפל והיכולות והרצון של המטופל.
אני אישית בגישתי לא מאמינה בטיפולים בדרך קיצונית, אלא בשינוי הדרגתי שמגיע לאט יותר לאיזון אבל בלי משברים גדולים בדרך. אבל יש מטופלים וגם מטפלים שדוקא מעדיפים שינוי דרסטי בבת אחת, ואז אחרי שרואים את השינוי הגדול לתת לגוף להתאזן.
אלו שתי גישות שונות שמכתיבות צורת טיפול מעט אחרת, אבל בהחלט שתיהן מקובלות ואף אחת מהן אינה מזיקה.
מה שחשוב הוא שיש לשתף את המטופל בהחלטה מה מתאים לו.

freearth10

New member
מה שקרה זה דבר טוב

היי אבי,
אני לא חושבת שטיפול שנעשה בהקשבה למטופל ובאהבה וכבוד לרצונו של המטופל, גם כאשר התופעה שנגרמת היא לא נעימה (וכמה שהטיפול יהיה יותר מדוייק יהיו פחות תופעות שכאלה), יכול להזיק לטווח הרחוק.
היתה כאן פעם משתתפת בפורום שלא הפסיקה להלל ולשבח את ההומאופתיה. היא הגיעה אל ההומאופתיה לאחר טיפול "לא מוצלח" של דיקור. ולמרות כל תופעות הלוואי הקשות שהביא איתו הטיפול הזה, הוא סלל לה את הדרך אל הטיפול ההוליסטי ואל הצמיחה המחודשת שלה. אני רואה את הטיפול הלא מוצלח הזה כשלב בלתי נפרד מכל הדרך שהיא עשתה.

כמו שכבר נאמר כאן קודם, טיפול הוא לא איזה קסם, זו השקעה ואם החבר החליט להפסיק את הטיפול לאחר מפגש אחד, כשהוא עדיין סובל, כלומר נמצא בעיצומו של התהליך, הוא לקח אחריות על חייו והחליט להפסיק את הטיפול. הוא גם זה שהחליט לחזור לאותה המטפלת לאחר תקופה מסויימת.

הטיפול הוא עבודה בצוות.. מטפל שיודע לשים את האצבע על המקום שזקוק לאיזון ומטופל שיסכים לעשות שם עבודה ולשחרר אותו.
כשהאנרגיה זורמת שם התוצאות יכולות להיות מדהימות. כשיש שם התנגדות, כל מה שקורה עד לרגע ההתנגדות הוא מבורך וכל השאר הוא פסולת שיוצאת בדרך שלא מתאימה לגופנפש שלנו, אבל עדיין כל מה שהתקבל - התקבל. ורק הקבלה הזאת תביא איתה בעתיד עוד ועוד שינויים.
מאיה

ינוקא1

New member
נכון.

אין סיכוי בלי סיכון.

עם זאת הסיכון בתחום שלנו מזערי לעומת הסיכון של תרופות כימיות , ניתוחים וכדומה.

וכמו כן , ככל שהאנרגיות של המטפל יותר "טובות" -
דהיינו שהמטפל הינו אדם שלומד לשחרר מעצמו אגואיזם ואינטרסנטיות , והוא רואה את עצמו כ"צינור" של אלהים להביא ריפוי ולא מייחס הכל לעצמו , לא מגלגלים על ידיו "סיכונים" . . .

ובכלל , תמיד הדרך הטובה להימנע מטעויות היא לשחרר את האגו.

0 אור 0

New member
נשמע הזוי לגמרי

אני יודעת איך טיפול רפלקסולוגי עובד, כמטופלת, כמטפלת , ממטפלים אחרים, המתיאוריה של הרפלקסולוגיה,
אין שום סיכוי שמה שמתואר שם זו תוצאה של טיפול, בודאי לא טיפול שמכוון להרגעה,
אפילו במקרים שמהם אני מזהירה בפורום שנופלים ליידיים של שרלטן לא מקצועי , אז הנזק המירבי שיכול להיות הוא במתיחה של שריר, פגיעה במפרק או בכף הרגל עצמה, כאב ובעיקר אי הטיפול בבעיה האמיתית.
הרפלקסולוגיה במהותה מאזנת לכיוון שהגוף צריך ואינה יכולה להזיק,
תגובות של ראקציה לטיפול ידועות אף הן נמשכות לכל היותר יומיים-שלושה - כל מה שמעבר לכך אינו ריאקציה

אבי 122

New member
קרסול

האם טיפול רפלקסולוגי- עלול לגרום
לכאבים בקרסול כף הרגל ?

תודה

0 אור 0

New member
טיפול רפלקסולוגי תקין ממישהו שיודע

מה הוא עושה - ממש לא
טיפול "רפלקסולוגי" של 1-2 שראיתי שקוראים לעצמם רפלקסולוגים (למדו בקורס מקוצר כזה שלומדים תוך שנה 5 תארים בכל התחומים כולל רפלקסולוגיה שרק היא לבד נלמדת בדרך כלל בשנתיים) - אולי כן - הרי לא בעיה לגרום נזק לקרסול אם אתה מושך אותו חזק מדי לכיוון הלא נכון או נשען עליו בצורה דרמטית. אם מישהו יעשה לך דבר כזה כשהרגל שלך אינה במצב תקין לחלוטין, הוא עלול להזיק.
לי זה קרה בזמן לימוד של עיסוי תאילנדי - היה לי נקע ברגל שבדיוק התחיל להחלים, כשאחד התלמידים פשוט בכח דחף לי את כף הרגל כלפי חוץ וגרם לעוד כמה חודשים של כאבים.

למעלה