פרט נמק והסבר
לא נראה לי מתאים שאתה מעלה טענה כזו במשפט אחד חפוז.
אנא הסבר למה כוונתך, ואיך הגעת אליך, כדאי להביא דוגמאות ונימוקים.
ואז אני בטוחה שיתעורר דיון מעניין ופורה,
לגופו של ענין ובקצרה, לדעתי אכן יש לא מעט סיכונים בסוגי טיפול רבים כאשר הם נעשים ביד לא מקצועית או לא די רגישה -
כך בעיסוי שנעשה על ידי מי שיש לו יותר כישורי שיווק מאשר ידע אפילו בכללי זהירות בסיסיים,
כך בצמחי מרפא , שמנים ותוספים שאנשים נוטלים ללא מחשבה ובלי הבנה מינימלית של השפעותיהם וכללי הזהירות הנדרשים
כך ביעוץ נפשי שניתן במסווה של טיפולים שונים ומשונים , גם הוליסטיים וגם אימון אישי למיניו, כאשר רבים מהמטפלים, מנחים ויועצים אינם מבינים מספיק בתחום עיסוקם, ואינם רגישים מספיק לכבד את האדם שעומד מולם ובודאי אינם מיומנים מספיק להכיל ולסייע לו לעבד קשיים וסערות שעולים כתוצאה מהטיפול,
ויחד עם כל זה, אני כן חושבת שטיפול הוליסטי שנעשה באמות המידה הנכונות של טיפול זה, על ידי מטפל מקצועי ומיומן, אינו יכול להזיק אלא רק להועיל ולפתוח את מקבל הטיפול לאפשרויות ויכולות נוספות.
במקומות הרציניים שמלמדים שיטות שונות של טיפול הוליסטי, חלק בלתי נפרד מהלמידה הוא התפתחות אישית שעובר התלמיד כדי ללמוד להיות מטפל, והבסיס הראשוני שנלמד בכל קורס וקורס הוא למידה של הסייגים, הקשיים הסיכונים והרגישויות - על מנת שתעמוד קודם וראשית לכל בכלל החשוב של הרפואה לסוגיה : "לא תזיק"